1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Removing buildings - how to?

Discussion in 'Civ4 - General Discussions' started by Lohengrin, Dec 3, 2006.

  1. Lohengrin

    Lohengrin Chieftain

    Joined:
    Apr 17, 2004
    Messages:
    6
    I am planning on building the Three Gorges Dam once I get Plastics and in preparation I have been increasing the productivity of the target city by building a coal plant. However, I am concerned about the hit on health from the coal plant. Once I have built the Dam and the coal plant is no longer needed, does it still have an unhealthiness effect? If it does, can I get rid of it?
     
  2. Technocactus

    Technocactus Lurker

    Joined:
    Mar 19, 2006
    Messages:
    595
    Location:
    Stratford, Warks, England
    You can't get rid of buildings.
     
  3. Mutineer

    Mutineer Chieftain

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    3,715
    If city has access to better buildings or effects it will use them.
    So, when you get TGD your coal plans will stop working and there -health effect will dissapear.

    You never want to remove building in Civ 4.
    On other hand, if you loose TGD, coal plans will still be there in kick in stright away.
     
  4. Aussie_Lurker

    Aussie_Lurker Chieftain

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Messages:
    6,948
    Location:
    Adelaide, South Australia
    Actually, there is a mod around which I think was called the 'Building Demolisher Mod' which allowed you to do this. You could scrap a building and get a small cash reimbursement. Hope this helps.

    Aussie_Lurker.
     
  5. Jaybe

    Jaybe Chieftain Supporter

    Joined:
    Sep 24, 2001
    Messages:
    2,210
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas, Nevada
    If you have a coal plant and then get hydro (or the 3 Gorges Dam), then you will see that the city (or cities) no longer have the unhealthiness due to the coal plant. So there is no need to remove the coal plant.
     
  6. doomeye

    doomeye Chieftain

    Joined:
    May 24, 2003
    Messages:
    1
    Location:
    Finland
    >You never want to remove building in Civ 4.

    Incorrect. When playing a custom extended game that lasts long you would really like to get rid of all the nuclear plants that haven't yet exploded (I've lost around 10 plants to explosion so far...) and taken most of the other buildings (including several national wonders) with them.

    D
     
  7. CivDude86

    CivDude86 Chieftain

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Messages:
    862
    And throw drydocks on that list.
     
  8. T'hain Esh Kelc

    T'hain Esh Kelc Chieftain

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    24
    Location:
    Denmark
    If you *know* that you are loosing a specific city, you might want to demolish some buildings too..
     
  9. gdgrimm

    gdgrimm Chieftain

    Joined:
    Dec 23, 2005
    Messages:
    530
    Does a Nuclear Plant cause a Hydro Plant to stop working, or is it the other way around? And if you get TGD, does that make Nuclear Plants stop working?
     
  10. Way_Traveler

    Way_Traveler Chieftain

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Messages:
    149
    That would be a bit too unbalanced, I think. You'd never get anything of worth from invading. Isn't war-mongering hard enough as it is?
     
  11. Defiant47

    Defiant47 Peace Sentinel

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    5,602
    Location:
    Canada
    How about it takes 5 turns?
     
  12. Andvare

    Andvare Chieftain

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    788
    The almighty worldbuilder.
     
  13. Civfan333

    Civfan333 full metal alchemist

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Messages:
    1,603
    Location:
    Hidden base
    Just build a recycling center.;)
     
  14. Milly

    Milly Chieftain

    Joined:
    Jan 15, 2008
    Messages:
    182
    Actually, while a recycling center does get rid of the pollution that comes -directly- from buildings, it does not get rid of the unhealthiness that comes from item bonus (mainly oil and coal).
     
  15. iamliberal

    iamliberal Chieftain

    Joined:
    Dec 18, 2002
    Messages:
    290
    Location:
    San Francisco, CA, USA

    Yes, this is a GREAT question, does anyone know the answer??? :eek:


    just fyi rg the conversation... in old versions of civ, I remember destroying buildings for gold when I expected to lose a city. I think there was a 1 building per turn cap for demolishing. Then again, disbanding cities into 2 settlers was a nice option too... helped provide me with workers to work the land AND helkped my conscience to think I didn't genocide a whole city, I just turned them into workers. :lol:
     
  16. Whoman69

    Whoman69 Chieftain

    Joined:
    Nov 15, 2007
    Messages:
    34
    Location:
    Iowa
    I pretty much don't anyway. I'm invading cities in the 20th century that I need to start from scratch on.
     
  17. krazybastid

    krazybastid Chieftain

    Joined:
    Apr 12, 2008
    Messages:
    75
    That is not true I built a nuclear plant while building a coal plant first I still got the 2 hit health negitivity from power. A demolish mod for civ4bts is very necessary like in previos civs and an abandon city mod also would be a good thing for cities you conquer that are to close together and you want to reposition conquered cities. I would like to know the link to demolish buildings mod. I built a coal plant in 1 city to speed up my appolo program. I increased my nuke plant random modifier to a good high number so I never have nuke meltdowns, while heeping somewhat of a realistic perseption of real world nuke plants. So a demolish buildings mod is very necessary and I would like to be pointed in that direction.
     
  18. Ghpstage

    Ghpstage Chieftain

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    2,940
    Location:
    Bristol, England
    All power sources give 2:yuck: from power, using a coal plant makes this 4:yuck:. So yes, the nuke plant did remove the coal plants extra :yuck: in your game.

    Also this thread is from 2008 :eek:
     
  19. wazzzuup

    wazzzuup track $tar

    Joined:
    Aug 13, 2012
    Messages:
    101
    >Also this thread is from 2008 :eek:


    Actually "Dec 03, 2006, 10:19 AM":eek::p:eek:
     
  20. TheMulattoMaker

    TheMulattoMaker Dictator of RF

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    1,470
    Location:
    Far-GO!
    Necro'd, re-killed, and necro'd again.
     

Share This Page