1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

The Test of Time 1003

Test your mettle against the ages of time.

  1. net55

    net55 Chieftain

    Joined:
    Mar 2, 2002
    Messages:
    152
    Location:
    Naples FL
    No other mods accept the ones from Firaxis ... i did edit features in the core game for stepwell giving it faith and production
     
  2. net55

    net55 Chieftain

    Joined:
    Mar 2, 2002
    Messages:
    152
    Location:
    Naples FL
    No other mods accept the Firaxis mods ... I did edit improvements in the core game for the stepwell giving it faith and production ... I changed that back though same error.
     
    Last edited: Jan 26, 2017
  3. SonnyWiFiHr

    SonnyWiFiHr Chieftain

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    6
    UNIT_TESTUNITS
    UNIT_KNIGHT_UNMOUNTED
    not sure what to do with them
    need info

    are they used?

    tryin to merge moar 0.71 with beta 1004 v4
    so far only big mess with with icons.
    why not put dependency on moar. Less work needed for update.
     
  4. SonnyWiFiHr

    SonnyWiFiHr Chieftain

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    6
    Last edited: Jan 27, 2017
  5. SonnyWiFiHr

    SonnyWiFiHr Chieftain

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    6
    Last edited: Jan 27, 2017
  6. bladex

    bladex Chieftain

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    1,336
    i'm using that version now but don't see any of NQUI features it's the same as vanilla UI?
     
    Last edited: Jan 29, 2017
  7. Nechrom

    Nechrom Chieftain

    Joined:
    Nov 16, 2012
    Messages:
    9
    Been playing ToT (1003) now for quite some time. 380 turns with a lot of it being wartime for reasons I'll get into.

    I absolutely love the pacing of how slow the eras progress and slowly units gets phased out, but at the same time you have a lot to do with the extra research, buildings and just general expanding/war.

    I've run into some bugs which are probably just down to the early state of the mod, like names/icons of units gets mixed up sometimes in messages and tooltips, seemingly at random. Cogs and gunboats looking identical is a bit annoying. But it's not something I'm bothered by much as it doesn't effect the gameplay.

    Now the real issues I've run into essentially boil down to one basic problem. It's how units without maintenance cost are handled by the AI. They spam them as fast as they can build them and wallpaper the entire world with them due to time and production being really abundant in ToT.
    I have both Sumeria and Aztec AI in my game and Sumeria was on my continent, so I had to take care of them while I still could. Even then by the time I had a decent force of pikemen and knights (amazon cavalry), I was up against a horde of 100-150 war-carts which were constantly refilled every turn until the point I had taken over half of their cities. Thankfully I had a good choke point after I took their closest two cities, otherwise I think I would still be in that war. Spent over 10 actual hours just in that war.
    Next hurdle I have to "fix" is the Kabul city-state spamming scouts. They can't do it as fast as Sumeria, but I'm already getting blocked in at places. So it looks like I'll have to throw away my envoys I have with them and wipe them out before they become a real problem.
    Eventually I'll have to deal with the Aztecs on the other continent. They got a massive lead early by zerging a lot of the civs over there with their maintenance-less eagle warriors.

    An easy fix would be to just not have units without maintenance cost. Even scouts.
     
  8. evmcmunn

    evmcmunn Chieftain

    Joined:
    Dec 14, 2015
    Messages:
    45
    I have also really like this mod, reminds me of rise of man for civ 4. But I am also experiencing long turn times, I do have the increased water yields mod on just to let you know, but the first turns seemed fine, and the regular version seemed to run fine.

    But, as a side note, did you combine mods for more units or design units yourself? I only ask because one day I hope civ 6 will be as deep as rise of man became.
     
  9. Klazart

    Klazart Chieftain

    Joined:
    Dec 21, 2016
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    As great a mod as this is, it seems it is now dead. Still, thanks to Horem for all the great work he put into it.
     
  10. Amom

    Amom Chieftain

    Joined:
    Mar 12, 2006
    Messages:
    28
    Location:
    EspaƱa
    Oh yes, this is a great mod!
    Thanks to Horem! What are you doing?
     
  11. Horem

    Horem Chieftain

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    1,707
    Location:
    Wales, UK
    Waiting for the SDK :)
     
    notque and Klazart like this.
  12. Klazart

    Klazart Chieftain

    Joined:
    Dec 21, 2016
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Glad to hear you're not giving up on the mod. Have you thought about a religion overhall, perhaps by including something like JFD's rule with faith, obviously with consideration of compatibility? I think your mod is the most complete I've played in terms of just pure enjoyment of the game.
     
  13. inauxas

    inauxas Chieftain

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    4
    Hey all,

    I think the new update may have broken this mod... Anyone else having issues? Cannot start a new game with the mod enabled nor load a game where this mod was enabled.
     
  14. assuredgrp

    assuredgrp Chieftain

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    39
    Location:
    Lake In The Hills, IL
    I have been running this mod since before, and then after the Dec updates without a problem. Now as of today, when I try to load a saved game or resume, or also if I try to start a new game with TOT enabled, it looks like it will load a game, the screen says "STARTING GAME", and then the system bails and takes me back to the main menu. I have discovered the problem only occurs when using the Test of Time v1003 mod. If I turn it off, I can start a new game. If it is enabled, even if it is the only mod enabled, I get the return to main menu I mentioned instead of the game starting. Very strange since I had been running since the Dec 21 update almost daily without a problem until today. So any clue what changed today? I love the mod, and would hate to lose it. Please advise what data you might need to assist. Version/Build says 1.0.0.110 (253607). A new message is at the bottom on the main menu that had not been there previously discussing the "Australian Summer update", and a new "my2K" logo bottom right with a "link Account" hyperlink. Did something happen to my build and I can roll back? Or can you patch this thing to resolve?
     
  15. assuredgrp

    assuredgrp Chieftain

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    39
    Location:
    Lake In The Hills, IL
    The new patch HAS killed this mod (at least for me and INAUXAS). Horem, any clue when we could expect an update to overcome the challenge of the patch? Alternatively, does anyone know a way to uninstall the latest patch so that TOT will function until it is updated?
     
  16. inauxas

    inauxas Chieftain

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    4
    Yeah, it's not just this mod. I was using another total conversion alternately and it's busted too. I'm wondering what Fraxis pushed out in this latest update that caused so many issues. On top of all that, they didn't release a map editor! The gall! :p

    I'm just gonna give these guys time to fix whatever Fraxis did. Time for some Stellaris!
     
  17. assuredgrp

    assuredgrp Chieftain

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    39
    Location:
    Lake In The Hills, IL
    When we start using a mod like Test of Time that we wind up falling in love with, it changes the game experience for us in such a positive way, we cannot go back. It would be like playing Civ 5 or 4 or 3 again. Once you go to a new version, it seems we never go back. When a patch comes out and Steam uploads it without choice, and gives us no opportunity to uninstall the patch - it is the equivalent of Firaxis deciding to alter the game to the worse without giving their customers an option to say "no thanks". It is just wrong. I hope Firaxis sees and heeds this request which I am sure is shared by many to make patches optional, and also reversible so that their customer has a choice of the new patch or mods they liked, until the mod maker can create an update for the new patch (if they so decide to). So Firaxis, any chance you'll give us an option to roll-back this mod killing patch? Comments welcome...
     
  18. Beichtvater

    Beichtvater Chieftain

    Joined:
    Feb 21, 2014
    Messages:
    5
    Very sad the fact that for some reason it doesn't work for me (v100110)
    Game just doesn't start, eternal loading.
     
  19. Hyronymus

    Hyronymus Chieftain

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,850
    Gender:
    Male
    I find heaps of errors in Database.log related to missing buildings and I strongly believe this is the reason why no game starts for me. Am I missing some critical information?

    Tested a modded setup with 1003 and 1004 beta 4, no difference.
    Spoiler :

    Code:
    [2588212.418] [FullTextSearch]: FTS - Creating Context
    [2588212.432] [Configuration] ERROR: no such table: IconTextureAtlases
    [2588212.432] [Configuration]: In Query - insert into IconTextureAtlases('Name', 'IconSize', 'IconsPerRow', 'IconsPerColumn', 'Filename') values (?, ?, ?, ?, ?);
    [2588212.432] [Configuration]: In XMLSerializer while updating table IconTextureAtlases from file MOAR_Units_Icons_Config.xml.
    [2588212.435] [Configuration]: Validating Foreign Key Constraints...
    [2588212.435] [Configuration]: Passed Validation.
    [2588215.997] [Configuration] ERROR: no such table: IconTextureAtlases
    [2588215.997] [Configuration]: In Query - insert into IconTextureAtlases('Name', 'IconSize', 'IconsPerRow', 'IconsPerColumn', 'Filename') values (?, ?, ?, ?, ?);
    [2588215.997] [Configuration]: In XMLSerializer while updating table IconTextureAtlases from file MOAR_Units_Icons_Config.xml.
    [2588216.001] [Configuration]: Validating Foreign Key Constraints...
    [2588216.001] [Configuration]: Passed Validation.
    [2588224.586] [Configuration] ERROR: no such table: IconTextureAtlases
    [2588224.586] [Configuration]: In Query - insert into IconTextureAtlases('Name', 'IconSize', 'IconsPerRow', 'IconsPerColumn', 'Filename') values (?, ?, ?, ?, ?);
    [2588224.586] [Configuration]: In XMLSerializer while updating table IconTextureAtlases from file MOAR_Units_Icons_Config.xml.
    [2588224.589] [Configuration]: Validating Foreign Key Constraints...
    [2588224.589] [Configuration]: Passed Validation.
    [2588225.606] [Gameplay] ERROR: no such table: IconTextureAtlases
    [2588225.606] [Gameplay]: In Query - insert into IconTextureAtlases('Name', 'IconSize', 'IconsPerRow', 'IconsPerColumn', 'Filename') values (?, ?, ?, ?, ?);
    [2588225.606] [Gameplay]: In XMLSerializer while updating table IconTextureAtlases from file MOAR_Units_Icons.xml.
    [2588225.624] [Gameplay] ERROR: table Districts has no column named TradeRouteCapacity
    [2588225.737] [Gameplay] ERROR: FOREIGN KEY constraint failed
    [2588225.737] [Gameplay] ERROR: FOREIGN KEY constraint failed
    [2588225.737] [Gameplay]: Validating Foreign Key Constraints...
    [2588225.737] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Adjacency_YieldChanges.AdjacentDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.740] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Buildings.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_Adjacencies.DistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_Adjacencies.DistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_Adjacencies.DistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_Adjacencies.DistrictType - "DISTRICT_SOUQ" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_Adjacencies.DistrictType - "DISTRICT_SOUQ" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_Adjacencies.DistrictType - "DISTRICT_SOUQ" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_Adjacencies.DistrictType - "DISTRICT_SOUQ" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_Adjacencies.DistrictType - "DISTRICT_SOUQ" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_CitizenYieldChanges.DistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_CitizenYieldChanges.DistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_CitizenYieldChanges.DistrictType - "DISTRICT_SOUQ" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_CitizenYieldChanges.DistrictType - "DISTRICT_SOUQ" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_GreatPersonPoints.DistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.742] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_GreatPersonPoints.DistrictType - "DISTRICT_SOUQ" does not exist in Districts
    [2588225.743] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_TradeRouteYields.DistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.743] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_TradeRouteYields.DistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.743] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_TradeRouteYields.DistrictType - "DISTRICT_SOUQ" does not exist in Districts
    [2588225.743] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on District_TradeRouteYields.DistrictType - "DISTRICT_SOUQ" does not exist in Districts
    [2588225.743] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on DistrictModifiers.DistrictType - "DISTRICT_SOUQ" does not exist in Districts
    [2588225.743] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on DistrictModifiers.DistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.745] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on GreatPersonIndividuals.ActionRequiresCompletedDistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.745] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on GreatPersonIndividuals.ActionRequiresCompletedDistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.745] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on GreatPersonIndividuals.ActionRequiresCompletedDistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.745] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on GreatPersonIndividuals.ActionRequiresCompletedDistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.745] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on GreatPersonIndividuals.ActionRequiresCompletedDistrictType - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.750] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Projects.PrereqDistrict - "DISTRICT_SOUQ" does not exist in Districts
    [2588225.750] [Gameplay] ERROR: Invalid Reference on Projects.PrereqDistrict - "DISTRICT_SHOPPING_COMPLEX" does not exist in Districts
    [2588225.756] [Gameplay]: Failed Validation.
    [2588225.794] [Gameplay]: Validating Foreign Key Constraints...
    [2588225.810] [Gameplay]: Passed Validation.
    [2588227.039] [FullTextSearch]: FTS - Creating Context
    
     
  20. Glowstrontium

    Glowstrontium Chieftain

    Joined:
    May 11, 2015
    Messages:
    26
    I'm using a version from the workshop which was uploaded on 1st March and then removed less than a day later, but it appears to work fine. I don't know what's going on around here but hopefully it'll be reuploaded soon.
     

Share This Page