1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Tile Improvement does not appear - Help need for modding

Discussion in 'Civ5 - Creation & Customization' started by sincap_og, Feb 28, 2021.

  1. sincap_og

    sincap_og Chieftain

    Joined:
    Feb 28, 2021
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Hi there, I have cloned polder and kasabah to create two new improvements (Wasserpolder and Kasaba). Workers can use these improvements successfuly. However, polder and kasaba artwork does not appear. Do you guys have any idea what problem is? You can find my mod file within the attachements. Thanks in advance.
    civ-mod-1.PNG civ-mod-2.PNG civ-mod-3.PNG

    Moderator Action: Moved question to the main customization forum. - Recursive
     

    Attached Files:

    Last edited by a moderator: Mar 1, 2021
  2. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,532
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    Pretty sure the artwork stuff is one of those where the mod version of the XML is different from the shipped version of the XML. But if you're just reusing the graphics, you don't need to create your own copy, you can just let your improvement use the existing tag
     
    sincap_og likes this.
  3. LeeS

    LeeS Imperator Supporter

    Joined:
    Jul 23, 2013
    Messages:
    7,140
    Location:
    Illinois, USA
    In your Improvements.xml file change
    Code:
    <ArtDefineTag>ART_DEF_IMPROVEMENT_NL_WASSERPOLDER</ArtDefineTag>
    to
    Code:
    <ArtDefineTag>ART_DEF_IMPROVEMENT_POLDER</ArtDefineTag>
    and
    Code:
    <ArtDefineTag>ART_DEF_IMPROVEMENT_NL_KASABA</ArtDefineTag>
    to
    Code:
    <ArtDefineTag>ART_DEF_IMPROVEMENT_KASBAH</ArtDefineTag>
    Then in Modbuddy make sure you check the ReloadLandmarkSystem checkbox in the mod's main properties page to ensure that these improvement links are added to the artdefines.

    You can eliminate file XML/Civ5ArtDefines_Landmarks.xml entirely because (a) it is not needed and (b) as William noted, the Modable version of the game database cannot use <LandmarkArtInfo> etc.

    ArtDefine_LandmarkTypes, ArtDefine_StrategicView, and ArtDefine_Landmarks are used by mods to add new Improvement Art Defines to the game.
     
    sincap_og likes this.
  4. sincap_og

    sincap_og Chieftain

    Joined:
    Feb 28, 2021
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Thank you so much for your help. It work. I hope I will publish my mod soon :)
     

Share This Page