1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

WHoward's Pick 'N' Mix Mods

Discussion in 'Civ5 - Mod Components' started by whoward69, Jul 7, 2011.

  1. beetle

    beetle Chieftain

    Joined:
    Mar 19, 2004
    Messages:
    5,808
    Location:
    Frederick, MD
    Whoah! I never would have guessed that!

    That is good to know! It means that if I want to see all four starting options, but minimize my disruption to the initial set up, then I need to rotate (one of) 11, 12, 13, or 14 times! But I think it also means that, since all the civs are rotating, I cannot really expect any civ’s start bias to be respected. (Unless I rotate 12 times, picking the initial starting spot after all.)

    Okay, but sometimes, using all standard setting (so 8 civs) there will be five starting plots revealed -- but most times it is four. So, if no RNG, why the variability?

    After posting my question to you, I did take a look at the codes, but sadly, could not make much sense of it! I thought it might be easy to mod it to show all starting positions, but no such luck!
     
  2. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,342
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    Towards the end, change the Initialise function to just

    Code:
    function Initialise()
      _, _, swapablePlayers, _, _, _ = GetPlayerAndTeamInfo()
    end
    
     
  3. beetle

    beetle Chieftain

    Joined:
    Mar 19, 2004
    Messages:
    5,808
    Location:
    Frederick, MD
    Thanks! Works great!
     
  4. Oskariot98

    Oskariot98 Chieftain

    Joined:
    Mar 15, 2019
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Hi, I find your mods great and really want to use your them, but when I try to download anything i get this site, independent from browser, extension or device.
     
  5. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,342
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    URL is http NOT https


    See 5 posts lower down
     
    Last edited: May 3, 2019
  6. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,342
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    Maps - Rotate Start Position has been updated to leave the AI civs in their original positions as the player is rotated, which fixes the start bias issue reported by beetle above

    Edit: Ignore v12 it's bugged - you want to use v13
     
    Last edited: Mar 17, 2019
  7. Oskariot98

    Oskariot98 Chieftain

    Joined:
    Mar 15, 2019
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Thank you very much. That solved the problem.
     
  8. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,342
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    dilophosaur likes this.
  9. beetle

    beetle Chieftain

    Joined:
    Mar 19, 2004
    Messages:
    5,808
    Location:
    Frederick, MD
    Thanks so much for this! Really nice!
     
  10. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,342
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    The issue using https urls not allowing downloads of the mods should now be fixed
     
  11. Detektrius

    Detektrius Chieftain

    Joined:
    Jan 13, 2019
    Messages:
    6
    Jungle felling does not work... I do not understand
     
  12. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,342
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    Unfortunately, my crystal ball is broken at the moment ...
     
  13. Detektrius

    Detektrius Chieftain

    Joined:
    Jan 13, 2019
    Messages:
    6
    Here is my list of mods
     
  14. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,342
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    :dunno:
     
  15. Litcube

    Litcube Chieftain

    Joined:
    Aug 16, 2002
    Messages:
    44
    Good sir! I almost exclusively use your mods. And a poo load of them. I was sad to see your picknmixmods web site go down. Do you have plans to relaunch it someday or change the host location?
     
  16. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,342
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    Still working for me (and it's paid for up until Dec 2021)
     
  17. Litcube

    Litcube Chieftain

    Joined:
    Aug 16, 2002
    Messages:
    44
    Hi, guys! Has anyone noticed any finicky behaviour with the Global - Archaeologist Dig Sites (v 2) mod? If the game auto selects the archaeologist, the markers disappear. I have to select another unit, and reelect the archaeologist to get the highlighting again. Any small change in selection, or another unit moves, and the selection disappears.

    ANYWAY, it seems unfinished. But the concept and it's benefit are awesome.
     
  18. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,342
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    Yep, it's a limitation in the SV map and the way it handles highlights - zoom in too far and they will disappear, zoom out too far and poof they go, scroll too fast and parts of them will "drop out", change unit selection and they may vanish. All the same kind of late game issues you also see with the yields icons. It's game graphics related and nothing any modder can do about it :(
     
  19. Kobjante

    Kobjante Chieftain

    Joined:
    Mar 28, 2016
    Messages:
    28
    I realized the prospectors units are not compatible with BNW. Could you make prospectors compatible wth BNW, please? Could you do botanists for Civ 5, as well?
     
  20. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,342
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    How are they not compatible?

    To do what?
     

Share This Page