ADDING UNITs TO C3C: Thorough Guide for the Newbie

Discussion in 'Civ3 - Tutorials, Reference, & Guides' started by Colonel Kraken, Dec 6, 2003.

  1. MPK

    MPK prince

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    333
    Gender:
    Male
    Location:
    Auckland, New Zealand
    yes I'm using the conquest editor....... I've checked the PediaIcon entries,,,they are OK.... Should I give them a number... I just wrote down ..... 'x2_' at the start, just following the last previous entry, "Mobile Sam"..
    .........
    #ICON_PRTO_Mobile_SAM
    art\civilopedia\icons\units\x2_MobileSAM lg.pcx
    art\civilopedia\icons\units\x2_MobileSAM sm.pcx
    #ICON_PRTO_QuetzalcoatlShip
    art\civilopedia\icons\units\x2_QuetzalcoatlShiplarge.pcx
    art\civilopedia\icons\units\x2_QuetzalcoatlShipsmall.pcx
    #ICON_PRTO_Atlatl
    art\civilopedia\icons\units\x2_Atlatllarge.pcx
    art\civilopedia\icons\units\x2_Atlatlsmall.pcx
    #ICON_PRTO_HaidaCanoe
    art\civilopedia\icons\units\x2_HaidaCanoelarge.pcx
    art\civilopedia\icons\units\x2_HaidaCanoesmall.pcx

    Q:[?]; Should the Large.pcx / Small.pcx - LG.pcx / SM.pcx - lg.pcx / sm.pcx that is written in the PediaIcon>#ICON entry be exactly the same as it is in the downloaded Unit Folder??, or just used lg.pcx / sm.pcx as in PediaIcon.txt. - I wrote my 3 entries out as ...large.pcx / ...small.pcx in my PediaIcon entries, but in the downloaded Unit folder they are written Large.pcx / Small.pcx, beginning with capital letters. I've noticed all the other PediaIcon.txt entries just have lg.pcx / sm.pcx as with "Mobile Sam".

    Q:[?] What is the reason for some PediaIcon entries having numbers assigned to them and others having 'x_...' or 'x2_...' ???

    #ANIMNAME_PRTO_Mobile_SAM
    Mobile SAM
    #ANIMNAME_PRTO_QuetzalcoatlShip
    QuetzalcoatlShip
    #ANIMNAME_PRTO_Atlatl
    Atlatl
    #ANIMNAME_PRTO_HaidaCanoe
    HaidaCanoe


    I even started a resources folder and added "Palm Tree", but got no pic in icon box there either,,,must be something to do with the Gimp..... or to do with 'Me' using Gimp... I have all day to keep at it. Strange how the first one is fine
     
  2. Meteor Man

    Meteor Man En Route to M81

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Messages:
    1,590
    Location:
    USA
    You know what, I'm just going to make a video. Sit tight for about an hour.
     
  3. MPK

    MPK prince

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    333
    Gender:
    Male
    Location:
    Auckland, New Zealand
    A video would be great,,,should have more videos on lots of things,,, I've learnt a lot from that u-tube place. And a video is easier to find than searching thru 10 years of Civ threads. :crazyeye:

    I ditched the last mod and started a new one,,"mymod6" :lol:
    My first 2 units work fine :) ,,, not sure what I did wrong last mod.... but this time instead of using 'ctrl i' I found the "Anchor Icon' and used that. So things seems to be going forward again. Just need to learn more of 'computer language skills'.

    I've decided to add some resources.... some Questions...are the folder structures the same:
    eg; Art>Resources> [ resources.pcx ]:
    Civilopedia>Icons>Resources> [.pcxlarge/.pcxsmall ]

    :lol: the resource that I picked out was not so easy. :hmm:. It was "maize_resources.zip".
    It has quite a few .pcx files. ( "Maize_resources.pcx",{ which I used to put into main resource Icon sheet and into editor) - it also contains the following;
    Maize Red_small.pcx,
    Maize Red_large.pcx,
    Maize Orange_small.pcx,
    Maize Orange_large.pcx,
    Maize Blue_small.pcx,
    Maize Blue_large.pcx.

    How would I write this out into PediaIcons ???-like this ?

    #ICON_GOOD_Maize
    art\civilopedia\icons\resources\Red_Maize_large.pcx
    art\civilopedia\icons\resources\Red_Maize_small.pcx
    art\civilopedia\icons\resources\Orange_Maize_large.pcx
    art\civilopedia\icons\resources\Orange_Maize_small.pcx
    art\civilopedia\icons\resources\Blue_Maize_large.pcx
    art\civilopedia\icons\resources\Blue_Maize_small.pcx


    or this???

    #ICON_GOOD_Maize
    art\civilopedia\icons\resources\Red_Maize_large.pcx
    art\civilopedia\icons\resources\Red_Maize_small.pcx
    #ICON_GOOD_Maize
    art\civilopedia\icons\resources\Orange_Maize_large.pcx
    art\civilopedia\icons\resources\Orange_Maize_small.pcx
    #ICON_GOOD_Maize
    art\civilopedia\icons\resources\Blue_Maize_large.pcx
    art\civilopedia\icons\resources\Blue_Maize_small.pcx


    or go back to editor and add each colour seperately.... like this;

    #ICON_GOOD_Red_Maize
    art\civilopedia\icons\resources\Red_Maize_large.pcx
    art\civilopedia\icons\resources\Red_Maize_small.pcx
    #ICON_GOOD_Orange_Maize
    art\civilopedia\icons\resources\Orange_Maize_large.pcx
    art\civilopedia\icons\resources\Orange_Maize_small.pcx
    #ICON_GOOD_Blue_Maize
    art\civilopedia\icons\resources\Blue_Maize_large.pcx
    art\civilopedia\icons\resources\Blue_Maize_small.pcx

    ,,,,, or keep looking for "Yellow Maize"- :lmao:

    Q: is there a limit to how many Units or resources you can have ????
     
  4. Meteor Man

    Meteor Man En Route to M81

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Messages:
    1,590
    Location:
    USA
    Definitely like this:

    #ICON_GOOD_Red_Maize
    art\civilopedia\icons\resources\Red_Maize_large.pc x
    art\civilopedia\icons\resources\Red_Maize_small.pc x
    #ICON_GOOD_Orange_Maize
    art\civilopedia\icons\resources\Orange_Maize_large .pcx
    art\civilopedia\icons\resources\Orange_Maize_small .pcx
    #ICON_GOOD_Blue_Maize
    art\civilopedia\icons\resources\Blue_Maize_large.p cx
    art\civilopedia\icons\resources\Blue_Maize_small.p cx

    individual entries for each.


    the video is rendering, btw
     
  5. MPK

    MPK prince

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    333
    Gender:
    Male
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Withdrawn due to lack of greater interest :(
     
  6. Kaitan

    Kaitan Chieftain

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    4
    Whenever I attempt to change and save the Civilopedia, or the PediaIcons text file, it says-

    Cannot create the C:/Program Files/Firaxis Games/Civilization III/Conquests/Conquests/Double Spec Units/Text/PediaIcons.txt file.
    Please make sure the path and file name are correct.

    Help please?
     
  7. Takhisis

    Takhisis Rum and coke.

    Joined:
    Jul 11, 2005
    Messages:
    52,953
    Location:
    up yours.
    You're using the wrong slashes.
    C:/Program Files/Firaxis Games/Civilization III/Conquests/Conquests/Double Spec Units/Text/PediaIcons.txt​
    should be
    C:\Program Files\Firaxis Games\Civilization III\Conquests\Conquests\Double Spec Units\Text\PediaIcons.txt​
     
  8. Kaitan

    Kaitan Chieftain

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    4
    Musta typed it wrong. Sorry~
     

Share This Page