1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Built Wonder Without Proper Ideology

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by BUDISMYBUDDY, Nov 10, 2013.

  1. BUDISMYBUDDY

    BUDISMYBUDDY Chieftain

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    77
    I just noticed that i built the wonder Kremlin that requires Order but i have adopted Freedom. No one else has adopted Order as well. Better for me i guess , I was just wondering if this has happened to anyone else.
     
  2. cpm4001

    cpm4001 Goggleman

    Joined:
    May 27, 2013
    Messages:
    1,989
    Location:
    Not here
    You're not playing with a mod that changes the wonders around in some way? If not, sounds like that's a bug.
     
  3. TLHeart

    TLHeart King

    Joined:
    Oct 15, 2005
    Messages:
    615
    I know of no wonders that require an ideology.

    Now the kremlin used to require the social policy order. But that changed with BNW.
     
  4. BUDISMYBUDDY

    BUDISMYBUDDY Chieftain

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    77
    it says requires order to build and no mods installed
     
  5. sendos

    sendos Immortal

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,134
    Location:
    Melbourne, Australia
    Find the savegame and hand it to content staff here.
     
  6. fuzzatron717

    fuzzatron717 Holy Warrior

    Joined:
    Mar 30, 2012
    Messages:
    1,024
    Location:
    Canada, eh
    No it didn't BNW came out with the feature wonders require policy tree's and ideologies.
     
  7. anandus

    anandus Errorist

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Messages:
    3,856
    Location:
    Amsterdam, Netherlands
    Indeed.
    It sounds like a bug.
     
  8. BrotherInJah

    BrotherInJah 60% of the time works every time

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    405
    Location:
    Location, location, location..
    Sounds like conqered city of wiped from game civ. Who is your civ and what is the name of city that has Kremlin?
     
  9. EK834

    EK834 Prince

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    333
    I doubt it. I conquered the Kremlin city from William once, and that Wonder was gone after city capture (I had Freedom).
     
  10. BrotherInJah

    BrotherInJah 60% of the time works every time

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    405
    Location:
    Location, location, location..
    really..? i remember that i captured forbidden palace and i got 2 more delegates to the rest of game without patronage tree.. and HG from babylon without trad.. why ideology should be diffrernt..?
     
  11. BUDISMYBUDDY

    BUDISMYBUDDY Chieftain

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    77
    Playing as Aztec. Built in a city of my own that was not captured. I was just building it and didn't realize till i was done and i am like "WA?" cause i was also building Statue of Liberty in another city and i was like "ok i guess like i got both". No one else in the game had adopted Order only ideologies adopted at that point were Freedom and Autocracy.
     
  12. anandus

    anandus Errorist

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Messages:
    3,856
    Location:
    Amsterdam, Netherlands
    Do you have a savegame for us? :)
     
  13. Alziel

    Alziel Warlord

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    109
    Location:
    London, UK
    If this happened, it must have changed recently - in one of my latest games I conquered the city of a Civ following Freedom when I was following Order - and I got the Statue of Liberty in that city (and kept it).

    To the OP - it does sound like a bug. Are you sure it wasn't something like Brandenburg Gate or Red Fort? For some reason I always get these three wonders muddled up, but maybe that's just me. :)
     
  14. Johnpecan

    Johnpecan Warlord

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    227
    Game save or it never happened :p
     
  15. BUDISMYBUDDY

    BUDISMYBUDDY Chieftain

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    77
    No. Unfortunately i deleted it. I usually don't keep my saved games once it is over
     
  16. BUDISMYBUDDY

    BUDISMYBUDDY Chieftain

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    77
    yea i made this whole thing up
     
  17. Hakan-i Cihan

    Hakan-i Cihan Emperor

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    1,321
    Location:
    Netherlands
    Could be mixing Red Fort for Kremlin, as it has the previous ability of the Kremlin.
     

Share This Page