1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Civ6 - Wildlife Mod 0.4

This Mod adds several Predator-Animals to Civ6...you better dont make them angry

  1. Alqamar Alaswad

    Alqamar Alaswad Chieftain

    Joined:
    Mar 5, 2019
    Messages:
    78
    Location:
    Madrid
    So far, so good, it looks wonderful.

    It's turn 92, playing Sumeria with Gilgamesh.

    My capital and my units have been attacked by four Wild Animal units: two hippos, one wolf and one jackal. One of the hippos killed a lonely scout (fully understandable) and the other fell under the stones of one of my slingers; the jackal and the wolf fought bravely against one of my warriors, and they died.

    The wolf spawned in plain view, something which looked a bit strange. Are you using invisible lairs, similar to Barbarian outposts?

    I haven't found any other strange behaviour or any errors so far.
     
    ShiroToraRyu likes this.
  2. ShiroToraRyu

    ShiroToraRyu Civ 6 Modder

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    373
    Gender:
    Male
    Location:
    Planet Earth
    thank you :)

    the wolf should not spawn on plains terrain actually, the only case i can imagine is that there was forest on the plains terrain, then it would make sense.

    okay, would be cool if you let me know how your game continues with the animals :)
     
    Alqamar Alaswad likes this.
  3. ShiroToraRyu

    ShiroToraRyu Civ 6 Modder

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    373
    Gender:
    Male
    Location:
    Planet Earth
  4. qqqbbb

    qqqbbb Prince

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    500
    In animal spawning script why do you check continent names? Do you always play the same custom map?
     
  5. Deliverator

    Deliverator Graphical Hackificator

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    4,624
    Location:
    London, UK
    From what I understand the mod was originally developed for the Original-Civ6-Earth Map only - then opened up to all maps.

    I agree with this - the Lua side really needs some simplification. Perhaps @ShiroToraRyu will need some support though since he is a beginner at Lua.
     
    ShiroToraRyu likes this.
  6. ShiroToraRyu

    ShiroToraRyu Civ 6 Modder

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    373
    Gender:
    Male
    Location:
    Planet Earth
    Its to ensure that no Hyenas for instance spawn in Europe or Arctica for instance, also, if players can tell me continent names, then i can adjust the spawn rates better targeted. Otherwise its a back and forth with spawn rates, due to the different maps.

    i tested this mod on all maps, but personally when i play i just play the YNAEMP-Earth map
     
  7. ShiroToraRyu

    ShiroToraRyu Civ 6 Modder

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    373
    Gender:
    Male
    Location:
    Planet Earth
    While „i“ (i did not make this alone) developed this originally for earth map only, its also true that i wanted the other continents like „Pangaea“ or „Amasia“ to also just have the animals they probably had in the past, according to the continental pieces they become later then, or will have in Reality, just with current animals (no dinos etc)

    I had no problem to simplify the lua code...but i would need help for that.
     
    Last edited: Jul 12, 2019
  8. Deliverator

    Deliverator Graphical Hackificator

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    4,624
    Location:
    London, UK
    I'm now working on cleaning up and simplifying the Lua code. :)
     
    ShiroToraRyu likes this.
  9. ShiroToraRyu

    ShiroToraRyu Civ 6 Modder

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    373
    Gender:
    Male
    Location:
    Planet Earth
    Thank you very much in advance :)
     
  10. qqqbbb

    qqqbbb Prince

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    500
    New lua script.
    Only 3 animals included but it should be obvious how to add the rest.
     
    Last edited: Jul 18, 2019
    ShiroToraRyu likes this.
  11. ShiroToraRyu

    ShiroToraRyu Civ 6 Modder

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    373
    Gender:
    Male
    Location:
    Planet Earth
    Wow O_O. I will add the other animals and test it. Will let you know then
     
  12. Alqamar Alaswad

    Alqamar Alaswad Chieftain

    Joined:
    Mar 5, 2019
    Messages:
    78
    Location:
    Madrid
    The game has continued and Wildlife keeps surprising me, quickly becoming one of my favourite mods.

    Just as an example:
    I have had, at least in two occasions, to 'bait' a whale or a kraken in order to be able to attack and kill them. They came, pillaged my fishing ships and went away before I could kill them. So I decided to use both a Worker and a Quatrireme; the Worker would repair the pillaged Fishing Ships and move away. The whale would come to pillage again and then I could shot it down. It would run away. Repeat until killed.

    First time EVER I have seen that behaviour in a Barbarian unit. I feel absolutely amazed.
     
    ShiroToraRyu likes this.
  13. ShiroToraRyu

    ShiroToraRyu Civ 6 Modder

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    373
    Gender:
    Male
    Location:
    Planet Earth
    i am really glad that you enyoying the mod too =)

    Cool story from your game. Nevertheless i must say that we updated the mod and ocean animals are no longer able to enter coast tiles. It seems that You are playing an old version, but still it sounds amazing, indeed.
     
    GeeVee likes this.
  14. UncivilizedGuy

    UncivilizedGuy The Village Idiot

    Joined:
    May 24, 2012
    Messages:
    860
    Location:
    Land of the Lost
    This teaches me not to send a land units unprotected across the open sea...
    Spoiler :

    upload_2019-8-31_6-37-35.png
     
  15. ShiroToraRyu

    ShiroToraRyu Civ 6 Modder

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    373
    Gender:
    Male
    Location:
    Planet Earth
    Cool =) this is what i wanted to achieve with the ocean animals. A dangerous, mysterious ocean =)
     
    Meluhhan likes this.
  16. oSiyeza

    oSiyeza Warlord

    Joined:
    Sep 27, 2013
    Messages:
    291
    Gender:
    Male
    Location:
    Spain
    We only need now to add Cthulhu, and this will be the best mod ever xD
     
  17. GeeVee

    GeeVee Chieftain

    Joined:
    Aug 9, 2019
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Location:
    Netherlands
    Just started a new game with this mod enabled (small archipello map). After 30 or so turns, my capital was almost completely destroyed by 2 hippo’s, 1 jackal and 2 barb slingers :undecide: When settling my third city, my settler was almost eaten by a lion. They could only be saved by feeding it a warrior. I summary, this mod brought quite a challange to the early game on top of the raging barbarians.

    One thing that feels a bit strange to me is why the wildlife is so hostile. Killing all the wildlife feels kind of wrong. It would be nice if you could tame the wildlife and add it to your zoo or circus f.e. or that they only become hostile when you enter the neighboring hex.
     
  18. Deliverator

    Deliverator Graphical Hackificator

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    4,624
    Location:
    London, UK
    Yeah the Animals can be tough to control. You can tweak the spawn rate in the Lua file as described on the Steam page:
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1794164160

    Doing something more complex with Animal capture and Zoos would require more work and possibly the DLL source code release.
     
  19. Taa

    Taa Warlord

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    229
    Truly love this mod.
    I just wonder if it possible to completely remove icons from this animals to make them less visible in-game, to create more surprise effect?
     

Share This Page