1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Corp HQ: Why can I move it?

Discussion in 'Civ4 - General Discussions' started by saneman, Oct 12, 2007.

  1. saneman

    saneman Chieftain

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    29
    Recently, I played with online. I was doing good deal of damage to my opponent's economy via Creative Con corporation.

    Well, he declared a war on me (after demanding for a while that I hand the city over to him)... and to make long story short, he took over the city with the HQ and razed it (couldn't hod it, too deep into my territory).

    In cases such as these, should we not have some way to rebuild Corps' HQs?
     
  2. Blaarg

    Blaarg Prince

    Joined:
    Feb 3, 2007
    Messages:
    519
    Actually, it would be kind of cool if the corperation decided where to move to. Randomly picks a city that already has a branch. Modifiers to that choice could include number of applicable resources a city has, access to the free market civic, number of branches in the city's parent civ's control, maybe a bonus to the civ that founded them.
     
  3. thomson_2001

    thomson_2001 The Hero of Sween

    Joined:
    Jun 29, 2002
    Messages:
    433
    Location:
    Scotland
    so once the HQ is lost thats it!? wow that could cripple the economy! interesting...
     
  4. Soneji

    Soneji Prince and Great Steward

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    896
    Location:
    Dùn Èideann
    Erm yes. Works just the exact same way as raizing a holy city.

    Being the founding city of a corp. does not mean it cannot be destroyed, losing the special feature (ie income).

    I usually capture them myself, but would do that out of malice.
     
  5. thomson_2001

    thomson_2001 The Hero of Sween

    Joined:
    Jun 29, 2002
    Messages:
    433
    Location:
    Scotland
    ok...moving extra infanrty over to sid sushi hq as speak lol

    luckily Ai doesnt tend to raise to often. If i lost sid suchi HQ that would be like 300 gold per turn gone (have it in wall st city with 2 quests completed = +30 gold per turn....nasty!

    might try to mess up another civ but the extra gold you would make if could hold the city prob more useful.
     
  6. Soneji

    Soneji Prince and Great Steward

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    896
    Location:
    Dùn Èideann
    Exactly, which is why I said I tend to capture as opposed to destroy.

    The HQ is there waiting for you, and the AI has already done the work of spreading it around like herpes...

    Win all round... for you anyway!

    :)
     
  7. jkp1187

    jkp1187 Unindicted Co-Conspirator

    Joined:
    Aug 29, 2004
    Messages:
    2,496
    Location:
    Pittsburgh, Pennsylvania
    Seems to me that this is one of those thing that's more of a coding problem than a rules problem. The corporation HQs are coded as a World Wonder, meaning that only one can ever be built, even if destroyed.

    Wonder if this is a mod possibility?
     
  8. thomson_2001

    thomson_2001 The Hero of Sween

    Joined:
    Jun 29, 2002
    Messages:
    433
    Location:
    Scotland
    ugh...like herpes lol

    yeah should defo be able to relocatethe HQ, makes perfect sense as an enemy couldnt take over a corp just by havign the HQ. most likely it would be disbanded in that city and another would be corporate HQ. this needs changing. well the whole corp thing needs sorting out as the costs dont add up (as has been posted here many a time) - i dont have any patches yet though, maybe ill download them, just hear some moaning about them
     
  9. onedreamer

    onedreamer Dragon

    Joined:
    Oct 21, 2004
    Messages:
    6,580
    Location:
    Torino - Italia
    you should correct the title.
     
  10. KrikkitTwo

    KrikkitTwo Immortal

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Messages:
    12,357
    No its good as is... although the AI needs to recognize their value, if its a city you can't hold.. then razing it is a good idea.

    (for Realism explanation, after Corporate HQ is destroyed, the Corporation decides to have a more decentalized structure.. each branch operates independently from that point on.)
     
  11. lulu135

    lulu135 Warlord

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    135
    OK, but the maintainance per city should be decreased because there is no more HQ sucking away all the profits..
     
  12. KrikkitTwo

    KrikkitTwo Immortal

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Messages:
    12,357
    Sure there is, just now they are harder to tax. (essentially they set up offshore bank accounts somewhere you can't get them) they are a True transnational corporation.. they are foreign to everyone, they have transcended outmoded concepts like 'borders' and 'taxes'
     
  13. saneman

    saneman Chieftain

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    29
    I assure you, he did out of malice, since than, he won't continue the game...

    Damm
     

Share This Page