1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Crash while loading saved game

Discussion in 'Civ4 - Rise of Mankind' started by Rony, Dec 27, 2017.

  1. Rony

    Rony Chieftain

    Joined:
    Dec 27, 2017
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Munich,DE
    Hallo!

    I'm new to this forum,but been playing Civ games for many years since Civ2 on PS1. I played Civ4 with this mod a lot on my old laptop,never encountered any problems besides crash while zooming out to globe view - too weak hardware suspected. Now I have a new powerful gaming laptop for a year and few days ago I decided to install the good old Civ4 with RoM mod and Mega Civ Pack - everything I already used on the old laptop.

    Everything loads fine,runs fine,no trouble except for the midly annoying messages about some trouble everytime any civ finishes a new tech - had it also on old laptop. But now seems like I cannot load any saved game - every time I load a save game,it loads (the bar goes full) and at the point where it should show the ingame world,windows throws out message that application stopped working with this crash report:

    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: Civ4BeyondSword.exe
    Application Version: 3.1.9.0
    Application Timestamp: 4a0c27e6
    Fault Module Name: Civ4BeyondSword.exe
    Fault Module Version: 3.1.9.0
    Fault Module Timestamp: 4a0c27e6
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 005437f7
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Locale ID: 1062
    Additional Information 1: 8485
    Additional Information 2: 84853502223d8164a31468861a7c3d71
    Additional Information 3: a4ea
    Additional Information 4: a4eacf9d27e5ee8cb3a70ac0035eb8ab

    Not sure if I need to post hardware specs as it's quite powerful gaming laptop,but here we go:
    Win7,i5-6700HQ,16GB RAM,nVidia GTX1060,plenty of HDD place.

    Seems like not much activity here in this forum section,hope there is still someone,who might know where the problem is.
     

Share This Page