1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Earth_realsimV1-18 civ realistic and balance game play is the aim

Discussion in 'Civ4 - Pre-made Maps' started by niust, Dec 8, 2005.

  1. TrailblazingScot

    TrailblazingScot I was kittenOFchaos

    Joined:
    Jan 6, 2001
    Messages:
    6,877
    Gender:
    Male
    Location:
    Brighouse, England
    This should be in the scenarios/modpacks forum as it is NOT a new Worldmap is it?
     
  2. mayonaise

    mayonaise Chieftain

    Joined:
    Oct 29, 2005
    Messages:
    62
    yah, it is
     
  3. lifeaquatic

    lifeaquatic Conquistadore

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    596
    this is an excellent map, I love it!
     
  4. niust

    niust Chieftain

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    80
    Location:
    Bangkok, Thailand
    just update name and minor stuff .. have fun ..;)
     
  5. lifeaquatic

    lifeaquatic Conquistadore

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    596
    hey why did you put America in the new world? When i saw that i stopped playing. I wanted to colonize the new world. Thats the whole point.
     
  6. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,660
    Location:
    Japan / South America
    This (my) map is NOT based on Mercator's projection.
     
  7. TrailblazingScot

    TrailblazingScot I was kittenOFchaos

    Joined:
    Jan 6, 2001
    Messages:
    6,877
    Gender:
    Male
    Location:
    Brighouse, England
    What do you know :p

    Nothing.

    I was tactfully putting it that this is a scenario, not in fact a new World map in any real sense.
     
  8. jaydh

    jaydh Chieftain

    Joined:
    Dec 10, 2005
    Messages:
    10
    where would the americans go if not in america :confused:
     
  9. niust

    niust Chieftain

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    80
    Location:
    Bangkok, Thailand
    You are the Man;) ... So,what projection is this then?.. just to educate us common folks... so, I will change that OK:goodjob:
     
  10. jaydh

    jaydh Chieftain

    Joined:
    Dec 10, 2005
    Messages:
    10
    would it be possible to change the civs around? maybe ditch the aztecs, incas, romans, persians, malis... add in mexicans, maybe a more current civ(or 2) in South America, possibly canadians, austrailians, more current civs in Africa.
     
  11. lifeaquatic

    lifeaquatic Conquistadore

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    596
    Americans shouldn't be anywhere. America as a nation developed later than all the others by an extreme amount so they just make a ******** addition to an earth map.
     
  12. lifeaquatic

    lifeaquatic Conquistadore

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    596
    What about the Canadians!! ya ya or the Australians! Or heck how about the Bolivians.

    give me a break.
     
  13. niust

    niust Chieftain

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    80
    Location:
    Bangkok, Thailand
    GUYS...chills out...this is a game ... that base on history losely... not a historical manipulation type..... so, civilizations..... vs... nations... vs.. barbarians... vs... who no what... diffinitions is arguable... if what to make it accurate then.. we need times and locations limited to curtian periods... BUT too bad... we play the whole Earth... where time units is 100 years sometimes... so... it is achronical ..ahistorical... Try to Think that you just watching hollywood movies like Alexander or gradiator OK...then just enjoy the game......
    by the way.. just more change on the ver 1.2 some minor mistake but it fix now.
     
  14. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,660
    Location:
    Japan / South America

    it is Robinson's, with some adjustments to enlarge Europe and give Pacific ocean a proper shape as in Miller's projection
     
  15. TheeLord

    TheeLord Warlord

    Joined:
    Apr 16, 2005
    Messages:
    140
    Location:
    Chicago
    Thats half the fun of 'colonizing' though.. you need to get rid of the native inhabitants..

    Or if you play as America the challenge is to stretch as far as possible and keep up with eurasia as far as techs go so you dont get overrun when they find you.
     
  16. TheeLord

    TheeLord Warlord

    Joined:
    Apr 16, 2005
    Messages:
    140
    Location:
    Chicago
    EDIT: Few things
    -Incan not Inkan
    -Why cant you choose alternate leaders?
    -Really shouldnt start with a worker, it imbalances things IMO (I started as England)
    -I had contact with Russia starting as england..
     
  17. TheeLord

    TheeLord Warlord

    Joined:
    Apr 16, 2005
    Messages:
    140
    Location:
    Chicago
    Alot of the diplomatic text isnt there, just the DIPLO_DEMAND_TRIBUTE things...

    Also, England seems very very small, I had the whole island terraformed and occupied by 2000bc... Thanks to the worker.

    EDIT:
    Scandanavia looks a little too fertile in my opinion.. It just looks like it would turn into the most important land in Europe almost every game.
     
  18. TheeLord

    TheeLord Warlord

    Joined:
    Apr 16, 2005
    Messages:
    140
    Location:
    Chicago
    WAYYYY too much food in england lol I couldnt control my unhappiness early on cause I couldnt make specialists and stuff... England should also be like one tile north and you should add another tile onto northern France
     
  19. niust

    niust Chieftain

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    80
    Location:
    Bangkok, Thailand
    Incan.. is computer gerated barbarain... not one that the map have in the beginning... the map is in senario.. leaders chosen before the map... workers.. every body got one.. contact earlier ? I'll look in to it..
     
  20. niust

    niust Chieftain

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    80
    Location:
    Bangkok, Thailand
    diplomatic stuff ..? not thing to do with this map.. I think ,, its the game..
    England(Great Britain).. is small ... yes... but almost as big as india too... this map is small but already too big.. so. i guess we cannot get it all...I think england can have 3-4 cities to begin(include on scandinavia, Irland) so better than spain or roman... or greek .. I think it is balance now...

    for scan being too fertile.. I wil look at it..
     

Share This Page