1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

List of Mac-compatible MODs

Discussion in 'Civ4 - Macintosh' started by Skippy_Kangaroo, Jul 16, 2006.

  1. Taneda Santôka

    Taneda Santôka Chieftain

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    Begging around
    Great find, it work like a charm, even if it lacks some density. Merci mon pote! :goodjob:
     
  2. Zaimejs

    Zaimejs Emperor

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Messages:
    1,014
    Location:
    Nebraska
    Is there a comprehensive list of these mods so I don't have to go struggling through 20 pages of this thread?

    And can I run two mods at the same time (i.e. Blue Marble and HOF?)

    thanks, new to the whole modding thing!
     
  3. AlanH

    AlanH Mac addict, php monkey Moderator Hall of Fame Staff Supporter GOTM Staff

    Joined:
    Jan 9, 2003
    Messages:
    29,159
    Gender:
    Male
    Location:
    England
    I'm not aware of any consolidated list. There are only 6 pages in this thread, not 20, unless you have a very low posts-per-page setting. The post count is 107, and there are not many Mac-compatible mods among them.

    Blue Marble and HoF Mod work together fine. They are permanently installed on my system, with the HoF Mod set as a default mod in the ,ini file. Blue Marble is a graphics-only mod and you put it in your ~/Documents/Civilization IV/CustomAssets/ folder. The HoF Mod goes in your /Civilization IV/Mods/ folder.
     
  4. Zaimejs

    Zaimejs Emperor

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Messages:
    1,014
    Location:
    Nebraska
    Thanks Alan. the links I found to the Mac blue marble were dead. I downloaded the PC version. It unzips as and .exe Is i usable?

    I need to get to the ini file to make that work. Thanks!
     
  5. AlanH

    AlanH Mac addict, php monkey Moderator Hall of Fame Staff Supporter GOTM Staff

    Joined:
    Jan 9, 2003
    Messages:
    29,159
    Gender:
    Male
    Location:
    England
    A .exe file is normally only usable on a Mac if you have a Parallels, VMWare or Bootcamp Windows environment.

    The first post in the current thread links to this thread where I gave links to Mac-compatible downloads for hi and lo res versions of Blue Marble. The links are still valid as far as I can tell.

    You set up a default Md to load every time you launch Civ4 by editing the CivilizationIV.ini file. Details are in the sticky HoF Mod thread.

    [PS] You were the fourth poster in my Blue Marble thread linked above. You said you'd "give it a try" on July 11 2006. :confused:
     
  6. Zaimejs

    Zaimejs Emperor

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Messages:
    1,014
    Location:
    Nebraska
    Ha ha. That's hilarious. Must have been my son or something. Or my crazy twin brother.

    I did download it at the time... stopped playing for a year or so. And I just started playing again. You know how that goes.

    Right?

    Thanks for the help.
     
  7. AlanH

    AlanH Mac addict, php monkey Moderator Hall of Fame Staff Supporter GOTM Staff

    Joined:
    Jan 9, 2003
    Messages:
    29,159
    Gender:
    Male
    Location:
    England
    :lol: Not really. I didn't really start playing Civ4, gave up, and haven't picked it up again.
     
  8. spacez52

    spacez52 Chieftain

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    7
  9. GeoDavGeo

    GeoDavGeo Chieftain

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    2
    I used to play Civ 4 on my MacBook with the Civ Gold mod that has been talked about previously in this thread. Now I've gotten a new iMac and installed the Warlords expansion pack and I was wondering which version of the Civ Gold mod I should download for Warlords (latest patch for Mac installed) and what I would need to do to it in order to get the mod to work on my Mac.

    Does anyone have any clarification on this, because after looking around the Civ Gold threads, I was baffled as to which one would be the correct one to use, and whether I needed to perform any alterations to get it to function on my iMac.

    Thanks for the help.
     
  10. BakingTheArt

    BakingTheArt His Evening Coat

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    845
    Location:
    A two-story box
    The WW1 mod doesn't work for me, but then again I'm running warlords...

    The WW2 mod is brilliant. Thanks.
     
  11. Taneda Santôka

    Taneda Santôka Chieftain

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    Begging around
    :mischief:
    It's quite the opposite for me, I've played WW1 thouroughly with many nations, but the WW2 mod is just not stable, it crashes when I decide to build the soviet heavy tank(kv...) :mad: And sometimes, startinga game, cities have buildings giving MAJOR unrest - in fact, with those screwed up startups, every building gives negative happiness...
    :crazyeye:
     
  12. BakingTheArt

    BakingTheArt His Evening Coat

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    845
    Location:
    A two-story box
    Odd.

    Anyway, Civ Gold works fine if you use this to unzip it. Apart from a weird text error (Leaders have names like: TXT_KEY_LEADER_BOUDICA. Same goes for Civs and units.) that's more annoying than crippling. I'm trying to find a fix now.
     
  13. NwabudikeMorgan

    NwabudikeMorgan CEO

    Joined:
    Sep 8, 2007
    Messages:
    375
    Location:
    Canada
    Hey, just to let you guys know, I'm the developer for that WW2 european theatre mod. The unhappiness problem can be fixed by staring a game, exiting back to the menu and starting a new game. Save files don't have this problem assuming you did that process at the beginning. Also I've uploaded a new version (2.1) to the database, and it fixes the problem with water tiles and some buildings.

    I'll look into that KV phenomenon, most likely an art file typo.
     
  14. NwabudikeMorgan

    NwabudikeMorgan CEO

    Joined:
    Sep 8, 2007
    Messages:
    375
    Location:
    Canada
    yep, it was an art file thing. Problem solved, version 2.2 is now online. see my sig.
     
  15. Taneda Santôka

    Taneda Santôka Chieftain

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    Begging around
    :goodjob: Cheers! I'm trying it at this very moment.
     
  16. Mano3

    Mano3 King

    Joined:
    Apr 20, 2003
    Messages:
    755
    Location:
    Soprano in Alabama
    Does the Fall From Heaven mod work with Mac?
     
  17. Flintlock1415

    Flintlock1415 Emperor

    Joined:
    Feb 24, 2008
    Messages:
    1,057
    Location:
    MN
    No, it uses a custom .dll, which mac computers can't read
     
  18. Kopernikus1979

    Kopernikus1979 Chieftain

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    96
    Location:
    Germany
    Does anyone use this Mod with the 2.13 version of Warlords? Is it playable?
     
  19. jedidier

    jedidier Chieftain

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    1
    Just tried it today, and no. It gives you red circles instead of units.
     
  20. kev125

    kev125 Chieftain

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    7
    Hello,
    I just started playing the WW2.2 mod and right at the start of the game when I discover a religion, the game crashes. Any fixes for that?

    Thanks a lot

    playing on a Mac PPC
     

Share This Page