1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[Map Script] PerfectWorld2.py

Discussion in 'Civ4 - Map Scripts' started by cephalo, Feb 17, 2009.

  1. glider1

    glider1 Deity

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    2,784
    Location:
    Where animals hop not run
    A better map of the real earth which shows the deserts a bit better, in case anyone is interested.
    cheers.
     
  2. cephalo

    cephalo Deity

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    2,058
    Location:
    Missouri, USA
    Good news. Thanks for checking that dr_s.
     
  3. cephalo

    cephalo Deity

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    2,058
    Location:
    Missouri, USA
    The problem that you had before was in your WORLDSIZE_HUGE. 48 * 4 = 192, and 24 * 4 = 96, which is bigger than my original recommendation for hmHeight and hmWidth of 160,80. and also I gave you a wrong recommendation it should have been 160,81 not 161,80! :lol:

    I hope that clears it up for you. The getGridSize numbers need to be x4 to get the actual map size. (In colonization it's x1)
     
  4. TheLastOne36

    TheLastOne36 Deity

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    14,045
    Where can i get the latest Version?
     
  5. [to_xp]Gekko

    [to_xp]Gekko QCT junkie

    Joined:
    Dec 16, 2005
    Messages:
    7,942
    Location:
    Seyda Neen, Vvardenfell
  6. NwabudikeMorgan

    NwabudikeMorgan CEO

    Joined:
    Sep 8, 2007
    Messages:
    375
    Location:
    Canada
    you get a cookie for this beauty!
     
  7. Jonesy79

    Jonesy79 Chieftain

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    16
    I love this map. I used to play mostly fractal or shuffle with random ai, random personality, unrestricted whatever, random climate, random water level (large map, epic speed, ancient era), because, well, I like things random! But the terrain has always been kinda lame with random peaks and hills and desert and plains. I found this map and it is just awesome fun. The maps look great, and things are nicely randomized. I also enjoy the clumping of resources.

    I have two comments however:

    1. I can't see the damn tribal huts. The first few times I played the map I thought you had disabled huts because I never saw any. It wasn't until I randomed a civ that started with a scout (I never build those guys) that outlined a regular looking forest plot with a blue circle that I realized the huts are there, I just can't see them. In normal maps huts in forests are much more visible because the forests have receded on the tile around the hut to make it more visible. In your map the forest is right on top of the hut and I now have to explore with the map incredibly zoomed in to see them. Plus your map is covered in forests and jungles so almost all huts are covered. Is there any way to make them more visible a la normal maps?

    2. The terrain is too good. Too much grassland, but primarily too many hills. My GP Farms have 3-4 hills, every other city has like 8, its ridiculous, there are simply hills everywhere. All my cities become production powerhouses without even really trying. Depending on my economy I either mine all hills and farm all the rest (inevitably grassland river), or mine all the hills and farm/cottage the rest (inevitably grassland river). It's as if you've lowered the build times of everything, it seems a bit unbalancing. I think things would be improved by cutting back on the hills and increasing the plains.

    Regardless, I love the map as is, just offering some constructive criticism.
     
  8. Bad Player

    Bad Player Deity

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    3,531
    Location:
    (Bris)Vegas!
    Maybe there could be an Age of Earth option (like Civ 1 was it??) where you can choose 5 or 4 or 3 billion years old. The older the earth, the less mountains and hills around.
     
  9. Bad Player

    Bad Player Deity

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    3,531
    Location:
    (Bris)Vegas!
    Could you have a realistic nationality proximity option - ie have all european civs start nearby, all american civs start nearby, all asian and middle eastern and african start near to their real life neighbours?
     
  10. cephalo

    cephalo Deity

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    2,058
    Location:
    Missouri, USA
    Thanks for the compliments, and...

    For issue one, I have only seen this problem when I use the 'regenerate map' button. Sometimes bonuses and goody huts for some reason don't have the proper z values, and can end up under a hill or something. I don't really know why. One thing that should fix it is to save and reload the game. I don't have this problem when starting fresh.

    For issue two, there are many tuning variables at the beginning the script that are well commented. You might want to play with those a bit and tone down the hills and grassland. Usually mess with these every new publish, and I'll keep your observations in mind. I do like alot of hills mainly because they look good. Balance, shmalance. :D
     
  11. Lord Tirian

    Lord Tirian Erratic Poster

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Messages:
    2,724
    Location:
    Liverpool, UK
    There's something like that already, here - if you use this, it should work with any map, including PerfectWorld, I think.

    Cheers, LT.
     
  12. NwabudikeMorgan

    NwabudikeMorgan CEO

    Joined:
    Sep 8, 2007
    Messages:
    375
    Location:
    Canada
    for your goody huts issue, go into the art files for terrain improvements i think (it's one of the generic art files) and in the entry for goody huts (as well as every building) you'll see a <size> or <scale> tag, make that number bigger to enlarge the huts on the map.
     
  13. Jonesy79

    Jonesy79 Chieftain

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    16
    Maybe it looks different with blue marble? I have no mods and I never regenerate maps, also they're hidden under forests and forests only (maybe jungle, i don't recall).

    The hills are pretty, especially in the cold areas with the snow on them. I think I'll just leave all tweaking to you.

    Hey, that'd help, thanks! But I've never tweaked anything like that before, could you tell me the name and path of that file?
     
  14. A_Hamster

    A_Hamster Small Furry Animal

    Joined:
    Dec 20, 2007
    Messages:
    627
    That might be luck of the draw. While there do seem to be more hills that usual, they also clump more, so my experience is that I'll have dry steppes with little to no food resources, and mostly plains for the flatland, but large swathes of coastal grassland with few to no hills. Again, just the maps I've seen/played on. Apparently it works differently for you.

    Didn't have problems seeing the huts myself.

    @Bad Player. Don't know about Civ I, but it was in Civ II.
     
  15. Kornaki

    Kornaki Warlord

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    182
    If you allow pangaea, does it still launch a meteor shower?
     
  16. GoodGame

    GoodGame Red, White, & Blue, baby!

    Joined:
    Dec 17, 2004
    Messages:
    13,725
    Cephalo, Can you make a option that forces Panageas (maybe by placing continents closer together, and linking them with an island archipelago, as a failsafe)? I prefer them sometimes. Thanks :)
     
  17. cephalo

    cephalo Deity

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    2,058
    Location:
    Missouri, USA
    If you allow pangaeas, and then turn up the land percent a few notches, you are almost sure to get a pangaea. It's kinda hard to control really.
     
  18. cephalo

    cephalo Deity

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    2,058
    Location:
    Missouri, USA
    No, it skps that and probably won't take as long to generate.
     
  19. GoodGame

    GoodGame Red, White, & Blue, baby!

    Joined:
    Dec 17, 2004
    Messages:
    13,725

    Cephalo, is there a bug in the python of the current version then? The climate and sea level options are there, but greyed out.

    I looked in the Python, and it looks like Climate and Sealevel options are left out also.

     
  20. cephalo

    cephalo Deity

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    2,058
    Location:
    Missouri, USA
    Toward the beginning of the file there are a bunch of variables that you can adjust for different effects. LandPercentage is the first one I believe. Turn it to .30 or above, and you'll likely get pangaeas.
     

Share This Page