1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Nazi Germany to replace Germany

Discussion in 'Rhye's and Fall Modmods' started by etp_ak, Jun 2, 2011.

  1. etp_ak

    etp_ak Chieftain

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    10
    Hey, this is my first post. Just wanted to say you guys are awesome, civ iv is awesome, and I am humbled to be here with all you amazing modders.

    My question is I would like to play as Nazi Germany in Rhye's and Fall of Civ. Just like the added civ here: http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=241619&page=4 Is this possible? What can I do to make this work!!

    Thanks!!
     
  2. civ-addicted

    civ-addicted Chieftain

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    852
    Location:
    The City of the Lion
    Welcome comrade!

    If you want to add the civ, this might help. But RFC doesn't use modules, it would involve SDK coding and still extruding all xml from the module.
    If you want to replace RFC's Germany; it's nice to know that a civilization isn't more than leaderheads, a flag, UUs and so on. Most of it is art, and changing civilizations.xml (xml works pretty intuitive). If you have further questions, you can also use the modding Q&A thread.
     
  3. LuKo

    LuKo The Royal Guard

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,501
    Location:
    Poland
    To play as Nazis play as Germany and introduce Police State and Nationalism. And kill a few millions. GL&HF
     
  4. Tyo

    Tyo HANDS HIGH TO THE SOUND Moderator

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Messages:
    4,131
    Yeah, pretty much this.
     
  5. Alexius08

    Alexius08 Chieftain

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    1,100
    The easiest way would be replacing Germany's Iron Cross flag with the swastika, and adding a Hitler LH together with a corresponding XML section to be added at Civ4LeaderheadInfos.xml for AI Hitler's behavior.
     
  6. Tyo

    Tyo HANDS HIGH TO THE SOUND Moderator

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Messages:
    4,131
    I think there are a few mods with most of those changes.
     
  7. inohotep

    inohotep Slender Time!

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    853
    Location:
    Nomadic
    wait, do you mean like in DoC? like with the romans and italians?
     
  8. Tyo

    Tyo HANDS HIGH TO THE SOUND Moderator

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Messages:
    4,131
    I believe that's exactly what they mean.
     
  9. etp_ak

    etp_ak Chieftain

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    10
    Hmm...I'm still confused. What the above post said makes sense to add the swastika and Hitler but is that an easy task? Would anybody be willing to help me with that? I just don't really know how to go about doing this. Granted I'm willing to learn and I've got the computer know-how. I just haven't edited any Civ files before.

    Thanks a lot guys.
     
  10. civ-addicted

    civ-addicted Chieftain

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    852
    Location:
    The City of the Lion
    It ridiculously easy:p

    The easiest way is to replace all the xml-tags that's been used to asign the iron cross and Bismarck (as the late German LH)
    First of all, copy CIV4ArtDefines_Civilization (in [your BtS folder]/Mods/Rhye's and Fall of Civilization/Assets/XML/Art) into another folder as a backup.
    Now open the original File and search for
    Code:
    		<CivilizationArtInfo>
    			<Type>ART_DEF_CIVILIZATION_GERMANY</Type>
    			<Button>,Art/Interface/Buttons/Civilizations/Germany.dds,Art/Interface/Buttons/Civics_Civilizations_Religions_Atlas.dds,1,7</Button>
    			<!-- Rhye -->
    			<Path>Art/Interface/TeamColor/FlagDECAL_MalteseCross2.dds</Path>
    			<bWhiteFlag>0</bWhiteFlag>
    		</CivilizationArtInfo>
    If you want to know how xml really works just say it.
    There are three tags. The first is the path to the button (which you will see in the civopedia fe), the second is the flag and the third shows the kind of flag you use. You might find out that you can't find any of those files, because they are packed in an .fpk file, which works a bit like .zip.
    EDIT::mad: Ii kriég d'Krise! Son of bi*ch! This module is a mess!
    Go into Nazi Germany/Assets/Modules/Custom Civilizations/Nazi Germany/Teamcolor; there are two .dds files. The first one is the flag, the second one is the button. Now you need to put the nazi flag into a folder you like, the best would be to choose the same as the other flags (Art/Interface/TeamColor). Put the button into the respective folder (Art/Interface/Buttons/Civilizations). Now you can edit the xml:
    Code:
    		<CivilizationArtInfo>
    			<Type>ART_DEF_CIVILIZATION_GERMANY</Type>[COLOR="Red"]
    			<Button>Art/Interface/Buttons/Civilizations/nazi.dds</Button>
    			<Path>Art/Interface/Teamcolor/FlagDECAL_nazi.dds</Path>
    			<bWhiteFlag>1</bWhiteFlag>[/COLOR]
    		</CivilizationArtInfo>
    That should do it; the explanation is in the spoiler.
    Spoiler :
    The first tag is a bit different now; there are two kinds of including a button. The easier way is to use a single .dds file like with the flag. Or you put it all buttons you have in one picture and tell the programm which spot to look for the button. I think the second kind is used to shorten loading times.
    The 1 is quite important. You know, there are also two kinds of flag in CIV. The first one is what you know for vanilla; two colors only, depending on the civ you've chosen, like grey/black for Germany, blue/yellow for France and so on. If you want to have an actual Flag with more colors, like that Nazi flag from the module, you have to use the second kind. It puts an image on the flag. You could use anything you like, even a picture of yourself.
    Replacing the LH is a tiny bit more complicated, try the flag first and we will talk later.
     
  11. etp_ak

    etp_ak Chieftain

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    10
    Ok.. So I got the button and flag replaced and they look legit. The only problem is now I start with 1 catapult in the middle of Antartica.. lol i'll attach a screen shot.. I do not know what to do.
    http://www.4shared.com/photo/L2ujPnmr/nazi.html
    (click link to see screen shot. not viewing as an img /img for whatever reason)
     
  12. JujuLautre

    JujuLautre Chieftain

    Joined:
    Apr 9, 2007
    Messages:
    3,112
    Location:
    Kansai, Japan
    that's a way for the mod to tell you "my files are screwed somewhere".

    You could try posting the changes you did here.
     
  13. civ-addicted

    civ-addicted Chieftain

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    852
    Location:
    The City of the Lion
    That's strange :confused: I heard of catapults spawning in antarctica numerous times but it never occured to me. But i'm pretty sure it was caused by a messed-up python code; there is hardly any connection between the art and python.
    Are you playing vanilla RFC or a modmod? The latter would be less stable.

    Congrats anyway. Your first step to become a total geek is done :beer:
    :lol:

    I don't think that the catapult in the eternal ice is caused by those little changes. Now it's time to add a leaderhead you want.
    First of all, put the "German Art.FPK" into RFC folder/Assets. Obviously.
    :old: Second of all, you need to know a bit how the mod system works: The game tries to use the files that are in the mod folder. If it can't find a file it's expecting it will use the one from vanilla CIV. You can try that out by creating a new, empty folder in the mod directory. If you go into the game, it will recognize the folder as a mod, you can start it and will find out that nothing happens. All the files this mod uses are the ones from the original game.[/old man]
    I'm saying that because you won't find a file called "CIV4ArtDefines_Leaderhead.xml" int the RFC folder. It's just not necessary. So COPY the file from the BtS foler into the respective RFC folder.
    Right now, it should still work properly.
    Now open it and go at the very bottom:
    Spoiler :
    Code:
    ...
    
    		<LeaderheadArtInfo>
    			<Type>ART_DEF_LEADER_ZARA_YAQOB</Type>
    			<Button>,Art/interface/LeaderHeads/Btn_LH_Mali_MansaMusa.dds,Art/Interface/Buttons/Beyond_the_Sword_Atlas.dds,8,2</Button>
    			<NIF>art/LeaderHeads/Zara Yaqob/Zara Yaqob.nif</NIF>
    			<KFM>art/LeaderHeads/Zara Yaqob/Zara Yaqob.kfm</KFM>
    			<NoShaderNIF>art/LeaderHeads/Zara Yaqob/Zara_Yaqob_NONSHADER.nif</NoShaderNIF>
    			<BackgroundKFM>art/LeaderHeads/Zara Yaqob/Zara Yaqob_BG.kfm</BackgroundKFM>
    		</LeaderheadArtInfo>
    		[COLOR="Red"]You have to copy the following text from the module exactly here!![/COLOR]
    	</LeaderheadArtInfos>
    </Civ4ArtDefines>
    Spoiler :
    Code:
    		<LeaderheadArtInfo>
                            <Type>ART_DEF_LEADER_HITLER</Type>
                            <Button>,Art/interface/LeaderHeads/Btn_LH_France_Napoleon.dds,Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Hitler\Actions_Builds_LeaderHeads_Specialists_Atlas.dds,8,13</Button>
                            <NIF>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Hitler\napoleon.nif</NIF>
                            <KFM>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Hitler\napoleon.kfm</KFM>
                            <NoShaderNIF>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Hitler\napoleon_nonshader.nif</NoShaderNIF>
                            <BackgroundKFM>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Hitler\napoleon_bg.kfm</BackgroundKFM>
             </LeaderheadArtInfo>
    		 <LeaderheadArtInfo>
                            <Type>ART_DEF_LEADER_HITLERII</Type>
                            <Button>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\HitlerII\HitlerButton.dds</Button>
                            <NIF>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\HitlerII\Hitler_NoHat.nif</NIF>
                            <KFM>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Hitler\napoleon.kfm</KFM>
                            <NoShaderNIF/>
                            <BackgroundKFM>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\HitlerII\napoleon_bg.kfm</BackgroundKFM>
             </LeaderheadArtInfo>
    		 <LeaderheadArtInfo>
      						<Type>ART_DEF_LEADER_KONRAD</Type>
     						<Button>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\leaders\Konrad\Chancelor_button.dds</Button>
     					   	<NIF>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\leaders\Konrad\Chancelor.nif</NIF>
      						<KFM>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\leaders\Konrad\Chancelor.kfm</KFM>
      						<NoShaderNIF>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\leaders\Konrad\Chancelor_Noshader.nif</NoShaderNIF>
      						<BackgroundKFM>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\leaders\Konrad\Chancelor_bg.kfm</BackgroundKFM>
    		 </LeaderheadArtInfo>
    		 <LeaderheadArtInfo>
          					<Type>ART_DEF_LEADER_ROMMEL</Type>
    					    <Button>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Erwin Rommel\RommelButton.dds</Button>
    					    <NIF>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Erwin Rommel\Rommel.nif</NIF>
    					    <KFM>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Erwin Rommel\hannibal.kfm</KFM>
    						<NoShaderNIF>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Erwin Rommel\Rommel_noshader.nif</NoShaderNIF>
    						<BackgroundKFM>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Erwin Rommel\hannibal_BG.kfm</BackgroundKFM>
       		 </LeaderheadArtInfo>
    		 <LeaderheadArtInfo>
    						<Type>ART_DEF_LEADER_PAPEN</Type>
    						<Button>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Papen\PapenButton.dds</Button>
    						<NIF>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Papen\fdr.nif</NIF>
    						<KFM>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Papen\fdr.kfm</KFM>
    						<NoShaderNIF>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Papen\fdr_noshader.nif</NoShaderNIF>
    						<BackgroundKFM>Modules\Custom Civilizations\Nazi Germany\Art\Leaders\Papen\fdr_bg.kfm</BackgroundKFM>
    		</LeaderheadArtInfo>
    The spoiler is for convinience...
    To make sure that you implemented it correctly, start the mod. Honestly. Do it.
    If you did everything correct, the mod should start correctly. At the moment, nothing visible has changed. All you did was telling the computer what to do if you'd ask him to include Adolf. :think: i wonder what drove the creator to include Adenauer into the module...
    To be continued
     
  14. Kawzmo191

    Kawzmo191 Chieftain

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    163
    Location:
    Houston, Texas, U.S
    Idea for a modmod: changing icons for the unit's flags, that are then tagged to the dynamic names or civics?

    Using Germany as an example, with black insignia, grey background as the Iron Cross one is currently.

    Double-Headed Eagle for HRE.
    Single-Headed Eagle for German Reich.
    Current Coat-of-arms eagle for Federal Republic.
    Nazi Reichsadler for Third Reich
    Compass, Sickle & Grain insignia for GDR

    You get the drift.

    But I see where there could be an issue in finding such a simple, yet succinct succession of icons for other civs, so perhaps the actual flags could do instead? It would be neat to see the plaintive red & white cross of England turn into the Union Jack come the time. The Tricolour for the French Republic, the hammer & sickle for the Soviets and so-on and so-forth.
     
  15. civ-addicted

    civ-addicted Chieftain

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    852
    Location:
    The City of the Lion
    But you obviously want more than to tell the computer "what if".
    I told you that replacing Bismarck is the easiest choice. You can do more, of course; but that's too early imo. You can try out stuff later.
    Now go into XML/Civilizations and make a backup-copy of CIV4LeaderHeadInfos.xml. Open it and look for
    Code:
    ...
    			<Type>LEADER_BISMARCK</Type>
    			<Description>TXT_KEY_LEADER_BISMARCK</Description>
    			<Civilopedia>TXT_KEY_LEADER_BISMARCK_PEDIA</Civilopedia>
    			<ArtDefineTag>ART_DEF_LEADER_BISMARCK</ArtDefineTag>
    ...
    That's almost the last things you have to change. Leave the first tag alone. It's far more easy this way. The second tag is what is later displayed as his name, the third is the text shown in the civopedia, and the fourth is the art. After that is the personality (i guess that i don't have to tell you that AI Gandhi slighty different than AI Tokugawa. The values after those 4 tags defines that).
    Ignore the personality for now. Go into the module, then Assets/Modules/Custom Civilizations/Nazi Germany/Civilizations and open Nazi_CIV4LeaderHeadInfos.xml. You will find a lot of text that will look like the already opened one. Now, if you want to have HitlerII as the german leaderhead, insert this instead of the one above:
    Code:
    ...
    			<Type>LEADER_BISMARCK</Type>[COLOR="Red"]
    			<Description>TXT_KEY_LEADER_HITLERII</Description>
    			<Civilopedia>TXT_KEY_LEADER_HITLER_PEDIA</Civilopedia>
    			<ArtDefineTag>ART_DEF_LEADER_HITLERII</ArtDefineTag>[/COLOR]
    ...
    It should work now, except for the names. As the final step, go into the .../civilzations foler an then chose the "Text" directory. Copy "Nazi_CIV4GameText" into [RFC folder]/Assets/XML/Text and you should be done.
    If it comes to major art, you're done now:goodjob:

    Please tell me if it worked.
     
  16. etp_ak

    etp_ak Chieftain

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    10
    scratch last post. testing now. here we go. thanks so much for all your help man this is sooo much fun.
     
  17. etp_ak

    etp_ak Chieftain

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    10
    Ah Hah!!! Finally got it to work!! Man this is awesome... Thanks man you rock.. I would like to take it a step further now. Beyond the Sword\Mods\Nazi Germany\Assets\Art\Units\Unique\German\Panzer there is a panzer_256.dds file. I'm guessing its a unique skin for the Panzer. probably has a swastika on it. Any way I can put that in the right directory as well?



     
  18. civ-addicted

    civ-addicted Chieftain

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    852
    Location:
    The City of the Lion
    I always thought that to be quite cool; when people talk about dynamic civ names and LHs changing by era they never talk about the first thing you see on a civ:confused: It should be possible, at least via SDK.
    EDIT: my two cents have to be added... I'm more into the classical style with two colors only. The term "civilization" is so vague that a flag used nowadays isn't that appropiate and no flag can achieve that. A symbol is better for the game.
    I mean, the german civilization is more than the Federal Republic, it still includes all good and all bad parts of german history; and for me the russian civilzation cover Belarus and Ukraine as well...isn't Kiev even in the russian citymap?
    *inner smile* I'm glad that i could help. I'm a people person, you know?

    You have to create some folders, so you can put the .dds in Assets/Art/Units/Unique/German/Panzer. I guess that should do it.
    And if you still want to use Bismarck somewhere: You might want to look into python/const.py; somewhere in this file Leoroth has put the dates and conditions when LHs change.
     
  19. constantinople

    constantinople not Istanbul

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    1,285
    Location:
    In a van down by the river
    The problem about Nazi Germany is it would be a very late civilization, there would be only about 80 years until the game is over. :L
     

Share This Page