1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

New team colours!

Discussion in 'Civ3 - Graphics Modpacks' started by Rhye, Apr 14, 2004.

  1. Blasphemous

    Blasphemous Graulich

    Joined:
    Feb 23, 2002
    Messages:
    3,079
    Location:
    Jerusalem, Israel
    Wow, impressive work! (As far as I can see from looking through the Tutorial and this thread.)
    Any chance of making a one-color-or-color-pair-for-each-tribe type thingy that uses both single and dual colors, each appropriate to their Civ?
    Or is that what this mod already is, affirming the fact that I am stupid and illiterate? ;P
     
  2. alireza1354

    alireza1354 Chieftain

    Joined:
    Jun 11, 2001
    Messages:
    1,032
    COmbi-colours!

    Like flag colours! CooolllL!!!!!

    Like Persians make them red-green-white!
     
  3. CyberTyrant

    CyberTyrant Formerly known as low

    Joined:
    Jun 19, 2002
    Messages:
    1,260
    Gender:
    Male
    Location:
    Wisconsin, USA
    Rhye, this is some pretty cool stuff here. Thanks for the tutorial too. I am on a mission to make each civ multi-colored. So far Rome and Egypt have came out looking pretty good. :goodjob:
     
  4. Ankka

    Ankka Chieftain

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Messages:
    7,299
    If I want to use these colors in the game, what do I excactly need to do? Install the palettes, and replace the conquest.biq with rhyes_colours.biq and rename it?
     
  5. CornMaster

    CornMaster Romulan Commander Retired Moderator

    Joined:
    Nov 19, 2000
    Messages:
    3,750
    Location:
    Cloaked Warbird in the Neutral Zone
    Only do that if you have the right C3C version of the bic.

    I did it with 1.15b instead of 1.22....and interesting things happened when I loaded a game. ;)
     
  6. Sims2789

    Sims2789 Fool me once...

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    7,874
    Location:
    California
    I edited the palletes(overrode but first backed-up my old ones) but it doesn't work. Do you have any idea as to why this is?
     
  7. Sims2789

    Sims2789 Fool me once...

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    7,874
    Location:
    California
    why couldn't Firaxis just make one single grid in .bmp format or something easy like that?
     
  8. Sims2789

    Sims2789 Fool me once...

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    7,874
    Location:
    California
    i got it figured out now. i was only editing one square in the pallette.
     
  9. Ankka

    Ankka Chieftain

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Messages:
    7,299
    @CornMaster: isn't the current one available for dl's 1.22 format? :hmm:
     
  10. CornMaster

    CornMaster Romulan Commander Retired Moderator

    Joined:
    Nov 19, 2000
    Messages:
    3,750
    Location:
    Cloaked Warbird in the Neutral Zone
    Yeah..but I still use 1.15b because of the demo games.
     
  11. unscratchedfoot

    unscratchedfoot War is a good thing.

    Joined:
    Apr 25, 2002
    Messages:
    1,623
    Location:
    japan
  12. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,468
    Location:
    Japan / South America
    For those who need help, there are 3 ways to install the mod:

    1) In case you don't want to overwrite anything, extract to \scenarios and load the biq with "Civ Content" option. In this way the biq (which contains standard rules except colour reassignment: no more standard/alternate but one colour per civ assigned with a bit of criterion, not randomly like Firaxis. For example America is blue, France is dark blue, Germany is grey, Netherlands is orange) will load the \art\units\palettes subfolder
    2) replace the original subfolder (in case you prefer standard distribution of colours)
    3) replace the original subfolder and the original biq (in case you prefer my redistribution of colours)
     
  13. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,468
    Location:
    Japan / South America
    I tried with Romans (dark red+yellow, the colours of Roma) but the result wasn't that good. Probably yellow+dark red is better, but in this way yellow would have more importance. So the best should be making the units yellow+dark red and the cities and everything else in the last row dark red.
     
  14. Blasphemous

    Blasphemous Graulich

    Joined:
    Feb 23, 2002
    Messages:
    3,079
    Location:
    Jerusalem, Israel
    Rhye, how about darkish red with a bit of light grey for Rome? I can imagine dark red and yellow don't go well together, but grey goes will with anything... :)
     
  15. Ankka

    Ankka Chieftain

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Messages:
    7,299

    Thanks for this. :)
     
  16. Portuguese

    Portuguese Vassalising Spain

    Joined:
    Jun 20, 2002
    Messages:
    2,848
    Location:
    Oporto, Portugal (duh)
    and Portugal with Green and Red.
    just like the national soccer/football team :D
     
  17. Ankka

    Ankka Chieftain

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Messages:
    7,299
    I just tested it, and I like the colors very much. I think I'm gonna use these. :D


    I just hope the other people in my family who play civ don't mind...:undecide:
     
  18. Blasphemous

    Blasphemous Graulich

    Joined:
    Feb 23, 2002
    Messages:
    3,079
    Location:
    Jerusalem, Israel
    Rhye, is there any way to try out the mod without starting a new game, including your own color reassignment?
    I'm intreagued but I don't feel like starting a new game right now just to test new tribe colors. =\
     
  19. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,468
    Location:
    Japan / South America
    Replace \art\units\palettes. Backup it first
     
  20. Amenhotep7

    Amenhotep7 Spartiate

    Joined:
    Sep 3, 2003
    Messages:
    6,597
    Location:
    Preparing for the Persians...
    :eek: WOW! Awesome, I love it!:goodjob:
     

Share This Page