1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Rhye's of Civilization - the fastest loading mod Expanded

Discussion in 'Civ3 - Completed Modpacks' started by Rhye, Feb 5, 2004.

?

Rate this mod!

  1. I can't play Civ without this: no more loading times!

    203 vote(s)
    66.6%
  2. A good mod, but I won't play with it

    54 vote(s)
    17.7%
  3. I don't like the map

    13 vote(s)
    4.3%
  4. I don't like the terrain

    9 vote(s)
    3.0%
  5. I don't like the additions

    5 vote(s)
    1.6%
  6. I don't like the rules changes

    21 vote(s)
    6.9%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Anarki

    Anarki Chieftain

    Joined:
    May 30, 2004
    Messages:
    512
    Location:
    Cornwall
    Cool! :thumbsup: So, it'll be 3d, Animated and era-specific then? That would be wicked.
     
  2. ibcoltscrew

    ibcoltscrew Chieftain

    Joined:
    May 2, 2004
    Messages:
    428
    Location:
    Quebec, Canada
    I'm downloading a big version of Poser 5.0 and 5.5... 2cd ISO whit Add-on and Extra 739mb. Yes i have broadband, my ISP is Videotron (4.5 megabits per second - download) I think the best available for family. If you want to send me the program, i would be more then happy... if you own a FTP server i would even more happy to go get it cause i don't use MSN, Yahoo messenger or IRC.

    I don't think i will have problem with the program, i have been able to understand 100% Photoshop CS and 3d max studio. I don't think it's gonna be a big deal to learn sometihng else ;)

    BTW, The download is almost done for Poser 5.0 and the other one Victoria is done. I'm going to try it roght now.
     
  3. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,468
    Location:
    Japan / South America
    Mine is Poser 5. So there's no need to send you. Good work :) Don't wait to ask in the main creation forum: many people with more experience will help you
     
  4. ibcoltscrew

    ibcoltscrew Chieftain

    Joined:
    May 2, 2004
    Messages:
    428
    Location:
    Quebec, Canada
    Roger that :D
     
  5. ibcoltscrew

    ibcoltscrew Chieftain

    Joined:
    May 2, 2004
    Messages:
    428
    Location:
    Quebec, Canada
    I have finish to download Poser, It's not a very good program to make a leaderhead for Civilization but a good to make a leaderhead in 3d. The fact is that Poser doesn't make the FLC file. So i have to find a program that can convert 30 JPG file (30 frame) in FLC format. If you have any idea what program can do that, let me know. I have post a face i did in 10 minute, the quality is not bad but now i need to find how to do a FLC file with Poser 5. After, i will work on the two face for napoleon and Louis XIV.

    If you know something that can help me, i will be very happy.
     

    Attached Files:

  6. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,468
    Location:
    Japan / South America
  7. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,468
    Location:
    Japan / South America
    Posted update 2.47:

    - Tuned French, Spanish and Portuguese strength
    - Removed a barbarian camp near Iroquois starting location
    - Removed sea next to Ireland (replaced with ocean)
    - Fixed Hussars and Cavalry upgrade path to Tank. Now they become obsolete but not upgradeable
     
  8. ibcoltscrew

    ibcoltscrew Chieftain

    Joined:
    May 2, 2004
    Messages:
    428
    Location:
    Quebec, Canada
    Thanks a lot for the info Rhye, this is exactly what i need to make the leaderhead. Now i'm ready to start working on LouisXIV and Napoleon :D
     
  9. Anarki

    Anarki Chieftain

    Joined:
    May 30, 2004
    Messages:
    512
    Location:
    Cornwall
    Awesome! If you made that in 10 minutes you're going to have no problem making a fantastic Napoleon Leaderhead.
     
  10. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,468
    Location:
    Japan / South America
    Take all the time you need, and try both Louis and Napoleon. If you need, I have some pictures of both and I can suggest the era-specific background and clothings.
    Then, if the results are good, we'll together choose the best of the 2, and include it in v2.50 :)
     
  11. spankbob_sticky

    spankbob_sticky Chieftain

    Joined:
    Jul 17, 2004
    Messages:
    1
    i keep getting an error message when i try and start the game


    "Art\Units\Ancient Settler\\..\..\..\..\..\..\..\Art\Units\settler\settDefault.flc"
     
  12. ibcoltscrew

    ibcoltscrew Chieftain

    Joined:
    May 2, 2004
    Messages:
    428
    Location:
    Quebec, Canada
    If you can send me your picture of Napoleon and LouixXIV, i will be happy cause i have some of them but nothing very good or good enough to paste on the face. The background and Cloth are welcome too :)

    Napoleon is almost done, i've already work 10 hour for him but i'm learning the program at the same time. When i will know all the important stuff, it's gonna take an half hour to make a new leaderhead. :D
     
  13. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,468
    Location:
    Japan / South America
    I will try to collect some where they can be better seen.

    About the clothes, this is what I have in mind:

    ancient -> Joan of Arc's background is OK; Brennus (Celts king) ancient cloths are OK, with some variations. I would recommend long hair.

    middle ages-> blue background with yellow lilies. Or something like that, I need to check. That was Frenh flag. The cloths: a king's cloths, and a crown. I'll find some pictures. A grey wig is the typical hairstyle.

    industrial-> I'm not sure about the background. Perhaps something about the revolution. Joan of Arc's cloths are ok. Short hair. Perhaps the hat Napoleon used to wear, but it's not needed.

    modern-> Not sure about the background and the cloths. But I'm sure of: the hat: the typical french hat (a little cylindrical with the brim, I'll post a picture); short hair or bald; mustaches.


    Please note that these settings may apply to both Louis and Napoleon
     
  14. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,468
    Location:
    Japan / South America
    spankbob_sticky, are you using the English version of Civilization?
     
  15. cuse845

    cuse845 Chieftain

    Joined:
    Jul 18, 2004
    Messages:
    5
    I am having trouble starting the game. I get this error message.

    missing entry in "text\pedialcons.txt": Icon_Bldg_Holy_War

    Although I bought the came in Thailand...I called Atari and they said it is the US version. I have the USv.1.22 patch for Conquests and it works fine.

    Can anybody help? Thanks
     
  16. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,468
    Location:
    Japan / South America
    missing entry in "text\pedialcons.txt": Icon_Bldg_Holy_War

    that error happens when you haven't the last patch correctly installed, or when you haven't installed correctly the mod (for example, in case of wrong folder: check that in Rhye's of Civilization\text, pediaicons.txt is not missing.
    Did you download the whole mod (12MB) or by mistake the patch 2.4_to_2.47?
     
  17. Anarki

    Anarki Chieftain

    Joined:
    May 30, 2004
    Messages:
    512
    Location:
    Cornwall
    Can we have a preview of Napoleon iboltscrew?
     
  18. cuse845

    cuse845 Chieftain

    Joined:
    Jul 18, 2004
    Messages:
    5
    Yup...I downloaded version 2.6...then the patch to 2.7. When I extracted the 1.22 patch there was an error the first time...I then rebooted my computer and then repatched it and it worked. Are you referring to the 1.22 patch above?...maybe that's my problem.

    I have the pedialcons file.

    Thanks for your help
     
  19. ibcoltscrew

    ibcoltscrew Chieftain

    Joined:
    May 2, 2004
    Messages:
    428
    Location:
    Quebec, Canada
    Ya sure but i have to fix some little detail like the nose and the skin color but i think he is well start in my opinion. If you guys have any idea, then go ahead, the more opinion i will have, the better it should be at the end.
     

    Attached Files:

  20. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,468
    Location:
    Japan / South America
    cuse, did 2,46 work? Try to reinstall the Conquests patch 1.22, and tell me if it works

    ibc, have you learned how to make hair? I remember that it isn't that easy
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page