1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

The stupid intro vid!

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by bananamana, Nov 13, 2010.

  1. bananamana

    bananamana Chieftain

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Messages:
    44
    Looking forward to the next patch. I am surprised they didnt fix this stupid intro skip issue. I hate having to click and hit space and esc in rage to pass the intro :)

    Loving the game itself though... stupid video.

    Also in Civ 4 when you clicked ok the voice explaining the tech stayed on and you could continue the game I liked it that way better :) Cosmetic but I feel it added to the game somewhat :)
     
  2. Arksa

    Arksa Chieftain

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Messages:
    298
    The game loads while the info vid runs, so that's why u can't get in to main menu faster.

    But you propably didn't notice that in your rage.
     
  3. DashieBaby87

    DashieBaby87 Chieftain

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    64
    If you hit ESC once, the vid will end once your game loads. :)
     
  4. deanej

    deanej Chieftain

    Joined:
    Apr 8, 2006
    Messages:
    4,859
    Location:
    New York State
    How would ANYONE notice? To me it just looks like the game is forcing you to watch the video no matter what. Civ4's method of having the progress bar and showing intros after that was superior.
     
  5. MadRat

    MadRat Cheese Raider

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    598
    Location:
    Under the sink
    Yup and the stupid part is if you disable the intro video you'll feel absolutely great looking at black screen for a few minutes instead.

    I would seriously prefer a progress bar over the intro video and the flowery intro letters. They are cute once, but they get annoying after a while.

    Rat
     
  6. PawelS

    PawelS Ancient Druid

    Joined:
    Dec 11, 2003
    Messages:
    2,803
    Location:
    Poland
    Few minutes? For me it's about 15 seconds (and I don't have a very high-end machine).
     
  7. LDiCesare

    LDiCesare Chieftain

    Joined:
    Dec 22, 2005
    Messages:
    2,612
    Location:
    France
    I disabled the intro vid immediately when I got the game and it loads so fast it's not an issue at all. It is a pity to have had to overwrite manually the .ini file, though. They should really have put that in a preferences/options screen.
     
  8. Guardian_PL

    Guardian_PL Chieftain

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    1,231
    Yeah, it's better to have a black screen (you know you're waiting for something) than to watch the same stuff over and over and over and over again. I've disabled intro movie around my fourth start of the game.
     
  9. Rudster816

    Rudster816 Chieftain

    Joined:
    Oct 24, 2010
    Messages:
    40
    I knew the game was loading during the video after several starts. Doesnt take a great scientist to figure that one out.
     
  10. DaMav

    DaMav Chieftain

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    15
    I made it through the old man and the kid with the umbrella on his back three times before trading it in for a black screen. Makes the game seem very unfinished.
     
  11. bossconian

    bossconian Chieftain

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    130
    It's quite funny how these lame civ V developers made only one decent part of the game which was the movie hated by people. GREAT !
     
  12. Guardian_PL

    Guardian_PL Chieftain

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    1,231
    Because the movie is nice. First time I saw it was "omg omg, this is going to be AWESOME!!!".

    Then you open the package and realize that this is the ONLY movie in the game, intro cannot be skipped and inside this shiny box with "New Civ Game" on it there's nothing but a smelly turd and a note that says "No refunds, we wanted fast buck, now learn to like it sucker".

    Hence disappointment and anger.
     
  13. MadRat

    MadRat Cheese Raider

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    598
    Location:
    Under the sink
    I would have expected a few end game films for the different win conditions; yet all we get a is a LAME as a three legged cat "u winz deh civ" pop-up. That was a worse downer than even seeing the AI in all its moronic glory.

    Rat
     
  14. Elliot

    Elliot Chieftain

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    267
    That is nice when you research just 1 tech, but if you trade for multiple techs in one go the tech blurbs would overlap if you rapidly clicked through the new tech pop up screen. This sounds terrible. They need to combine the 2 setups. If you have no further techs to pop up, continue to play the tech blurb, but if there is another tech then cut to the next blurb.
     
  15. lietkynes

    lietkynes Hello sword !

    Joined:
    Aug 27, 2002
    Messages:
    883
    Location:
    Rome
    the video is only there while the game is loading

    but why do I have to click ACCEPT on that stupid I UNDERSTAND THE RISK OF INSTALLING A MOD window every damn time ?
     
  16. Zyxpsilon

    Zyxpsilon Running Spider

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    2,972
    Gender:
    Male
    Location:
    On Earth
    A few days ago, I had made a perfectly static image (clipped from the final logo sequence) into a wmv "film" and wanted to upload it but changed my mind when i saw that somebody else already has a small one (terrible compression quality, btw) in the library.
    I'll come back here later to attach it to this post.
    Otherwise & sadly enough the skipintro=1 editing within the UserSettings.ini seems to be the only valid solution for now.
    It's always possible through modding to make some if not plenty of other alternative(s) though.

    EDIT1:
    So... here's the wmv file worth only 30 small seconds of your precious time(s).

    EDIT-2:
    And, i had to redo it since i couldn't find the first version -- the 5 seconds looooooonnng completely static intro video as promised.

    EDIT-3:
    And finally the last one -- everybody seems to complain that the LOADING... process isn't obvious. Well, now it is in just 5 seconds flat, the remaining time you have to wait through is the code doing its magic which i have absolutely no control over.
     

    Attached Files:

  17. Mango Elephant

    Mango Elephant Chieftain

    Joined:
    Feb 12, 2009
    Messages:
    3,125
    A loading bar, a silly intro, they're all the same.
     
  18. Arsenic Steel

    Arsenic Steel Chieftain

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    155
    The two are different in implementation by developers and connotation among gamers.
    I just installed Windows 7 and reinstalled 2 games; Fallout New Vegas and Civ V. When I load out FO I calmly watched the logos and load screen tips after loading up a save to make sure it works. When I loaded up Civ V I go "oh sh*t, I didn't edit the ini file yet."
     
  19. Mango Elephant

    Mango Elephant Chieftain

    Joined:
    Feb 12, 2009
    Messages:
    3,125
    I don't know what this 'ini file' is, but if you reloaded it you should've known the intro screen was just a video. :confused:
     
  20. Guardian_PL

    Guardian_PL Chieftain

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    1,231
    It is good to see that the target audience has no problems with Civ5 intro movie ^^
     

Share This Page