1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Written in stone quest fail

Discussion in 'CivBE - Bug Reports' started by TLHeart, Oct 30, 2014.

  1. TLHeart

    TLHeart Chieftain

    Joined:
    Oct 15, 2005
    Messages:
    615
    Written in stone, I can complete this quest, then when I improve the tile that the tomb was on, I get notified the quest has failed...

    First screen shot is of the completed quest. The tomb was on the desert hill where the marauder is standing.

    Spoiler :


    Then I move the worker onto the hill and mine it, and get notified that the quest failed.

    Spoiler :


    saves attached from the notification of the quest 235, the turn I complete the quest, 242, turn the quest fails, 249.
     

    Attached Files:

  2. jmm

    jmm Chieftain

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Messages:
    44
    Not a bug: you shouldn't mine or improve the site.
    You need to get a military unit to the tile AND use the special action "Enter Site"
     
  3. Folket

    Folket Chieftain

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    3,579
    Location:
    Sweden
    You seem to missunderstand the OP.

    He has completed the quest and then failed the quest after it was completed.
     
  4. Agent327

    Agent327 Observer

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    16,046
    Location:
    In orbit
    Confirmed. Same experience: I completed the quest, but when I improved the tile the Quest Failed message appeared.
     
  5. charrison

    charrison Chieftain

    Joined:
    Oct 24, 2014
    Messages:
    25
    Thank you for the report. We are looking into this.
     
  6. Shecter

    Shecter Chieftain

    Joined:
    Jun 26, 2014
    Messages:
    7
    I am having a slightly different issue with this quest. My explorer finished the first expedition but then the quest did not fully update (next step text but check box portion blank), and if I try to redo the expedition it says i will fail said quest if i complete the action. I tried to upload screenshots but it didnt like the file format. While this wont have any effect on my current game as I am about to win the emancipation victory, thought I would share.
     
  7. Lanth

    Lanth Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Messages:
    113
    I had this as well - quest appeared to be successfully completed, but a later tile improvement caused it to "fail".
     
  8. TLHeart

    TLHeart Chieftain

    Joined:
    Oct 15, 2005
    Messages:
    615
    second part of the quest, move a military unit to the ruin, and then a button to the far right to enter the ruin. that will complete it.
     
  9. Shecter

    Shecter Chieftain

    Joined:
    Jun 26, 2014
    Messages:
    7
    I saw that earlier in the post and tried it first, it did not however affect quest. I ended up trying to redo the expedition even though it said i would fail the quest but it did not fail the quest, and put a derelict settlement on the tile which was then not able to be to have an expedition built.
     
  10. firejack007

    firejack007 Chieftain

    Joined:
    Dec 7, 2014
    Messages:
    2
    I had the same problem. I finished the quest by sending in a unit. I got the added supremacy and science. Units left. There was now just a production icon and miasma. I cleared the miasma. I checked the quests after reading this forum. Sometime during all of those moves I got a "Quest Failed: The Ancient Tomb was removed!" But I didn't remove it, the game did after I finished the quest.
     
  11. notanotheruser

    notanotheruser Chieftain

    Joined:
    Mar 6, 2016
    Messages:
    1
    You can also fail the question by moving a military unit to the site to protect it BEFORE sending an explorer.
     

Share This Page