1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

14th of June Patchnotes

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by Gomer_Pyle, Jun 14, 2012.

  1. Sherlock

    Sherlock Just one more turn...

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    1,191
    Location:
    Eagle, Idaho
    Can someone please explain the 'Courthouse bug' to me? The Civilopedia says:

    "The Courthouse reduces the unhappiness caused by captured cities. Construct one in each occupied city as quickly as possible, especially if you're intent upon conquering a bunch of them."

    Did it not do that before? Does it not do it now?
     
  2. Heerlo

    Heerlo Jedi Master Hearlo

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    2,437
    I think it it did something at least kinda like that before.

    I don't know, though.
     
  3. dshirk

    dshirk Firaxian

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    736
    Could you please try something for me, and let me know if it corrects your problem?

    1. Open up your config.ini (My Documents/My Games/Sid Meier's Civilization V/)
    2. Look for the following line: EnableGameCoreThreading = 1
    3. Change it to: EnableGameCoreThreading = 0

    Thanks, and let me know.
     
  4. nokmirt

    nokmirt Emperor

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    5,087
    Location:
    Iowa USA
    Thanks for the info. I'll be looking for any upcoming LP. :)
     
  5. MadDjinn

    MadDjinn Chieftain

    Joined:
    Jan 28, 2011
    Messages:
    4,554
    The courthouse is meant to remove the 'occupied' unhappiness. That unhappiness is both an increase of the 'per city' unhappiness (from 3->5) and the population unhappiness (from a 1.0 multiplier to a 1.25 multiplier -- per population point).

    So basically, it's meant to make an annexed/occupied city act like your normal cities wrt happiness.

    but what happened was that the 'per city' unhappiness 'disappeared', effectively giving you 0 unhappiness 'per city' and only the normal unhappiness from population. This was exaggerated with India where they went from 6 unhappiness/city down to 0 unhappiness/city.

    The 'fix' adds that normal unhappiness/city back into the game and effectively makes the courthouse work as expected again.
     
  6. Gali

    Gali Chieftain

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    536
    Yeah turn times are worse now. Quick movement did help, in an old save the inter turn movements DRAAAAAGED my turn times down, Oh the new Trading post is still ugly so hopefully third times the charm. Already verified my cache and found a missing file so that may have helped a bit, but man optimizing to be slower so CiV.
     
  7. Mossyofb

    Mossyofb Chieftain

    Joined:
    Jun 8, 2012
    Messages:
    16
    My game is doing the same thing as Walkingwarrant is...

    I'll try this also and let you know if it fixes mine game to or not.. Thanks
     
  8. Ideolect

    Ideolect Chieftain

    Joined:
    Jun 14, 2012
    Messages:
    8
    THIS HELPED A LOT -- THANK YOU!

    Before making this change, it was extremely sluggish to switch focus to a new unit when I clicked on it in the standard 3D view (though it was fine in strategic view), but after disabling core threading it snaps quickly from unit to unit again. Similarly, reassigning citizens to different tiles in city management was tremendously slow before making this change, but now is nice and snappy again. Also, cycling through cities was slow and jumpy before making this change (often showing remnants of the previous city for awhile before updating to the current one), but it is now quick and smooth again.

    I don't have time now to test much to see if this change broke other things. I think it did make typing this text into my web-browser in the other window laggier, if that's possible - perhaps hogging processor time now? But it seems to at least have gotten rid of the interface sluggishness that had been making the game unplayable post-patch.

    Sounds like this may help you isolate the source of the problems -- one step closer to solving them?
     
  9. havuoksa

    havuoksa Chieftain

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    189
    Location:
    Finland, South Coast
    Yeah hell,

    Game did not start, Mozilla Firefox didn't start, all hell broke loose after Windows "return", MY COMPUTER DID NOT START!

    Fixed it after hours, literally! Still, game does not work. Problem: it only suggests to run it on Directs 9, not 11, -mode. After that, "Out of range"-message.

    HELP!!!
     
  10. Sherlock

    Sherlock Just one more turn...

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    1,191
    Location:
    Eagle, Idaho

    I'm curious, does this turn off multi-core support?
     
  11. The Mad Russian

    The Mad Russian Armchair Dictator

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    204
    Location:
    Wherever I May Roam
    I did this to my game, went back in, played several turns, and the lag seemed to have been minimized. It's almost the same issue Fallout 3/New Vegas had with the multi-cores..worked for me here as well. Happy camper now, or as happy as I can be.

    Someone should take the EnableGameCoreThreading posts out of here and make it's own thread and sticky it....

    -Mark
     
  12. Mossyofb

    Mossyofb Chieftain

    Joined:
    Jun 8, 2012
    Messages:
    16
    Wooo Whoooo !!!! I went n tried this out and My game is now playable again !!! Awesome.. Everything moved and functioned like it should... Cant believe change'n that one number made the game from unplayable to playable. Crazy lol...

    Thanks a million !!!!
     
  13. MadDjinn

    MadDjinn Chieftain

    Joined:
    Jan 28, 2011
    Messages:
    4,554
    yup. along with some of the other 'fixes'.
     
  14. The Mad Russian

    The Mad Russian Armchair Dictator

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    204
    Location:
    Wherever I May Roam
    Yes MadDjinn, the game is great once again. Looking forward to an LP by you for G & K by the way :D. Big fan and follower of your videos

    -Mark
     
  15. havuoksa

    havuoksa Chieftain

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    189
    Location:
    Finland, South Coast
    The Mad Russian,

    "If the opposition disarms, all is well and good. If it refuses to disarm, we shall disarm it ourselves." - Joseph Stalin

    WTF? A joke? Then a screwed up one. Know what he did to countless of your countrymen? Know what he did to people he conquered? Know what he did to Finland too by countless suffering still visible today?
     
  16. Sherlock

    Sherlock Just one more turn...

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    1,191
    Location:
    Eagle, Idaho
    My experience:

    Patched vanilla game (no mods) and checked file integrity via steam.

    Started new game.

    No slow downs, no glitches, no problems. Played about 3 hours last night. Win7 64-bit, latest ATI drivers.
     
  17. Sherlock

    Sherlock Just one more turn...

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    1,191
    Location:
    Eagle, Idaho
    Is it too soon for Cortez jokes?
     
  18. grdolph

    grdolph Chieftain

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    36
    Before a couple of days I purchased the Babylon DLC and started an Emperor game.
    Last night I was so happy because I had conquered the continent I was located and I had pretty good chances to win the game.
    I just launched the game and saw that a patch was installed and...instead of having the Babylonians the game gives me the Vikings!!!

    Anyone knows if I can solve this and get the game as it was with the Babylonians?

    Thank you,
     
  19. clint0601

    clint0601 Chieftain

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    52
    Location:
    Milwaukee
    I read through the posts here and didn't see it, but they updated the Trading Post artwork finally. I don't think they look great but they do look a lot more like a trading outpost.
     
  20. El Caballerion

    El Caballerion Chieftain

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    919
    Location:
    New York

    Your game was so messed up post-patch, that instead of the Babylonians, you had the VIKINGS? They don't even exist in ciV at all! :mischief::lol::mischief:
     

Share This Page