1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Barbarossa II - eastern front

Discussion in 'Civ3 - Completed Scenarios' started by general-jcl, Aug 18, 2007.

  1. general-jcl

    general-jcl King

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    617
    Location:
    France
    Oh yes thank you! :goodjob:
     
  2. vmxa

    vmxa Deity

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Messages:
    13,705
    Location:
    Oviedo, Fl
    Are you using the 1.3a BIQ?
     
  3. Arexander

    Arexander The obvious lurker

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    819
    Location:
    Finland
    No. I'm using the original 1.0 biq as it's from general-jcl while the 1.3 is from Rocoteh. 1.0 biq is (was) completely in french but it has more units, graphics, countries and such. That's why I'm translating it now. :)
     
  4. vmxa

    vmxa Deity

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Messages:
    13,705
    Location:
    Oviedo, Fl
    I asked as Rocoteh posted 1.3a on his web.
     
  5. general-jcl

    general-jcl King

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    617
    Location:
    France
    This mod addresses the same subject, namely the war in the East during ww2 but it is different from Rocoteh's one. It is not the same scale. The map, units, buildings and wonders are also different. His name 'Barbarossa II' refers to an earlier version that I made on a French site and is not suited to be in the continuity of Rocoteh's version.
     
  6. vmxa

    vmxa Deity

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Messages:
    13,705
    Location:
    Oviedo, Fl
    Now I am confused. Should I be using the stuff from here and not the stuff from StormOver?
     
  7. Arexander

    Arexander The obvious lurker

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    819
    Location:
    Finland
    It doesn't really matter. Rocoteh made a new scenario based on general-jcl's old scenario and this is a sequel to the general-jcl's old scenario. So they are technically two different things. As general-jcl already said, Rocoteh's Barbarossa II 1.3 is on a different map and includes only Germany and Russia with Germany ruling over Finnish, German, Romanian and Hungarian areas with Italy and some of the Hungarian and Romanian areas unsettled. It also includes less units and graphics to decrease the download size.

    My translation is about halfway done with most of the units still needed to be renamed. I couldn't work on it today as I were at my dad's godmother's funeral for the whole day (with 4 hour trip back and forth).
     
  8. vmxa

    vmxa Deity

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Messages:
    13,705
    Location:
    Oviedo, Fl
    Ok, I have the smaller one.
     
  9. Arexander

    Arexander The obvious lurker

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    819
    Location:
    Finland
    The renaming of units is now complete. Now I just need to go through all those cities in this scenario...

    I've got a problem though. I can't find Testin on any map! What is that city supposed to be? :confused:
     
  10. general-jcl

    general-jcl King

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    617
    Location:
    France
    'Testin'? I do not remember such a city in the game. Are you sure you have good writing?
    Can you locate it compared to other cities
     
  11. Arexander

    Arexander The obvious lurker

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    819
    Location:
    Finland
    In-game Testin is a city in Poland (occupied by Germany) near German cities Prague, Teplitz, Breslau, Tarnow and Olmütz (Olomouc). It seems to be in Carpathian Mountains.

    I've looked at the map and I can't find any city even close to that name. Not even their German names are close. :confused:
     
  12. general-jcl

    general-jcl King

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    617
    Location:
    France
    Oh i understand now: you are using an old version of the scenario!
    You didn't patched it (see post #1)
    The patched version of this game contains new units, buildings, wonders and a new map (without Testin). I do not remember why I deleted this city. Maybe a translation error? The name given by the German or the provisional name given during the war?
     
  13. Arexander

    Arexander The obvious lurker

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    819
    Location:
    Finland
    :rolleyes:

    I didn't even notice it. Well, back to the start then...
     
  14. RickFGS

    RickFGS Deity

    Joined:
    Mar 22, 2006
    Messages:
    2,205
    Location:
    Lisboa, Portugal
    Will this be updated?
     
  15. general-jcl

    general-jcl King

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    617
    Location:
    France
    Yes, there is a Barbarossa III :goodjob:

    But it's a french version for pbem games only
     
  16. RickFGS

    RickFGS Deity

    Joined:
    Mar 22, 2006
    Messages:
    2,205
    Location:
    Lisboa, Portugal
    Where can i download the new Barbarossa III pbem?
     
  17. general-jcl

    general-jcl King

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    617
    Location:
    France
  18. general-jcl

    general-jcl King

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    617
    Location:
    France
  19. RickFGS

    RickFGS Deity

    Joined:
    Mar 22, 2006
    Messages:
    2,205
    Location:
    Lisboa, Portugal
    ty, also, i´ll be copying some of the concepts and units of your mod to my own, you don´t mind? :D
     
  20. general-jcl

    general-jcl King

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    617
    Location:
    France

Share This Page