1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Bug Reports - Post Here!

Discussion in 'Community Patch Project' started by Gazebo, Jun 15, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. TeeInKay

    TeeInKay Warlord

    Joined:
    May 2, 2015
    Messages:
    204
    Shouldn't it be tedious to the AI as well?

    In Morrowind if you accept the vendors price you get +1 liking from him. If he don't like your offer you get -1 liking from him.
     
  2. Delekhan

    Delekhan Prince

    Joined:
    Jul 22, 2013
    Messages:
    539
    Location:
    Dallas, Texas
    I've tried fiddling with the ocean rift settings in the Communitas Map, and I'm still getting hideous supercontinents that are all tangled into each other. This happens almost entirely with Large or bigger maps.

    This is one of those things that's a big deal to me. I never know if I've ended up with a frankenmap unless I cheat and use IGE to glance through the fog of war, and what's the fun in that?
     
  3. TeeInKay

    TeeInKay Warlord

    Joined:
    May 2, 2015
    Messages:
    204
    use an lua editor to open communitas, reduce the snakey continents values ( they are labeled) and the snakey coast values
     
  4. DrNooooo

    DrNooooo Warlord

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    129
    Noticed a slight error in the text of the new denouncement lines - they're all missing the ending parentheses after "You are not at war.[ENDCOLOR]"

    My fault, somehow I missed that! Thanks again for all you do Gazebo :)
     
  5. ecgopher

    ecgopher Warlord

    Joined:
    Sep 28, 2014
    Messages:
    161
    Idk. I just don't find it at all fun to go, "How about 20 gpt? 19? 18? 17? 16? 15? 14? 13? 12? 11? 10? 9? FINALLY, a deal!" Repeat for every trade throughout the game. It doesn't require any thinking, strategy, or skill, beyond start high and click one lower until it works. Just a tedious clickfest.

    This behavior isn't human-like anyway. I've never experienced that tedium to trading in multiplayer games -- generally multiplayer games only trade straight lux-for-lux.
     
  6. Pravus

    Pravus Warlord

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    104
    God-King appears not to be working. Currently at 12 pop between two cities with no improvement to yields.
     
  7. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,297
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Works for me. Keep in mind the bonuses are national, not city-specific.
    G
     
  8. Delekhan

    Delekhan Prince

    Joined:
    Jul 22, 2013
    Messages:
    539
    Location:
    Dallas, Texas
    Remember that God-King and similar beliefs are based on the number of followers, not your total population.

    And once you found a religion, your pantheon in other cities stop gaining followers. And any new cities you found will not have any followers around until pressure from your religion reaches them.

    You probably just don't have enough actual followers.
     
  9. llamapower

    llamapower Chieftain

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    64
    Ok so maybe I'm dumb but the game is saying that this mod is not compatible with this version of the game, even after downloading the 6/21 updates. I deleted the LUA folders like the instructions suggested. What am I doing wrong?

    Thanks!
     
  10. NigelC

    NigelC Chieftain

    Joined:
    Jul 6, 2014
    Messages:
    26
    Location:
    Sydney, Australia
    You wouldn't happen to be using a Mac? Mods that use custom DLLs only work on the Windows version.
     
  11. llamapower

    llamapower Chieftain

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    64

    Good detective work. I guess that would be it. So is that the only way to make that work? No work arounds?

    Thanks for the response!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  12. Tubbilicious

    Tubbilicious Chieftain

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    97
    As some of you may know I've been struggling to get YnAEMP working with 22 civs on the Earth Maps (any of them), on any difficulty above King. Cleared cache, reinstalled etc. Could someone create a game for me on one of those earth maps, 22 civs, immortal or deity difficulty, and upload it for me. I want to see if I can load into it.

    As for which mods are enabled, YnAEMP + Community patch. If you like, throw in the Community Balance Patch too.


    Edit: Yesterday I mentioned that YnAEMP was crashing for me on any difficulty above King. It actually launches above king (so on immortal for instance) when you have a small number of Civs, say 6 for instance. @ a higher number of Civs it crashes - this is in spite of me regularly playing huge games. I make this edit for the following reason: I just noticed that when I load the YnAEMP mod I get an extra difficulty setting available. It's labeled "AI". On mouseover it states the following "Txt_Key_Handicap_AI_DEFAULT_HELP". When you select it and enter a game, it loads on Chieftain. Any idea whether this is somehow relevant?
     
  13. zeta

    zeta Mod Addict

    Joined:
    Jan 26, 2015
    Messages:
    406
    Location:
    King's Landing
    I don't think there are any work-arounds.
     
  14. zeta

    zeta Mod Addict

    Joined:
    Jan 26, 2015
    Messages:
    406
    Location:
    King's Landing
    I don't think it is wise to compare multiplayer games with the AI. Human players and AI play totally different styles.
     
  15. zeta

    zeta Mod Addict

    Joined:
    Jan 26, 2015
    Messages:
    406
    Location:
    King's Landing
    Finally, someone who plays and loves Morrowind.
     
  16. Delekhan

    Delekhan Prince

    Joined:
    Jul 22, 2013
    Messages:
    539
    Location:
    Dallas, Texas
    You can install Windows on your Mac, or use a Windows emulator for Mac. DLL Mods should work if you do that and run Civ 5 through your Windows OS or emulator. No promises on whether you'll get fast performance though.
     
  17. Pravus

    Pravus Warlord

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    104
    On a huge map and religions are limited to 6 for some reason. What gives?
     
  18. Balerune

    Balerune Prince

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    373
    I'm not sure where to post this. I went from up 35 or so happiness to this disaster in just 2 or 3 turns. I haven't a clue as to what happened or how to fix this. If this is due to the ideology it seems to me that there should be some sort of revolutionary wave which isn't showing and/or how can this happen in just 2 turns?

    Thanks.:)
     

    Attached Files:

  19. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,297
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Because we set it that way? It was in the last patch notes.
    G
     
  20. Pravus

    Pravus Warlord

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    104
    My apologies. I checked notes 17-21 and didn't see anything about it. I'll look again.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page