1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Civ IV Diplomacy Features Mod

Discussion in 'Civ5 - Modpacks' started by Putmalk, Apr 27, 2013.

  1. Putmalk

    Putmalk Deity

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,623
    Location:
    New York
    Version 6 is uploaded.

    Adds Vassalage and other things. Sorry, I didn't compile patch notes since I've been really burnt out from programming.

    Please report all bugs because I imagine they will exist, and they will be hidden.
     
  2. leeuw01

    leeuw01 Warlord

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Messages:
    122
    Awesome update. Unfortunetaly I have no time to play during schooldays but I'm looking forward to play with this new update this weekend.

    One small question, I have already started a game with v5 of this mod, can I update to v6 and continue playing or isn't it backwards compitable?
     
  3. Putmalk

    Putmalk Deity

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,623
    Location:
    New York
    Version 5 saves should work. But the vassalage feature may or may not be available depending on if you've researched guilds yet or not
     
  4. Dimentio

    Dimentio Chieftain

    Joined:
    May 19, 2013
    Messages:
    13
    Location:
    Canada
    My favorite mod so far, I love all the ideas. I was quite happy to try version 6.

    here's my test for version 6 ; Earth map, standard, prince

    for Peacetime vassal, I've never managed to get the AI to desire/want (always grayed) No matters what, (Best army in the game, more score, really close to them, over -50 relation) they had the worse army in the game, they were really poor (-51 gold per turn) only 3 cities, last in literacy etc.

    For Wartime vassal, since I couldn't get peacetime I decided to beat the little army they had, so they would maybe finally capitulate. It didn't do much, started to bomb their cities until they finally want to peace, for peace the capitulation is always selectable, but I can't get any AI to really want it... All the AI only give me their cities or stuff like that, never managed to get them to capitulate. (AI above only gave me their last city for peace, since I captured one.)

    For others AI in the game, they all managed to get some vassals, like one of them has 4 vassals really close or far and either good relation or bad. It Seems to be peacetime vassal. If I check using infoaddict's economic section, I can see they give many luxuries and about 25-40 gold per turn.

    This is kinda weird but China for example has the most lands and really good economic/army and Arabia from really far managed to make them their vassal. Also China had a vassal already.

    That's pretty much all, I can't test all features yet, that's all I could do :).

    Edit: Good news! Managed to make Polynesia vassal (wartime) after taking all the major cities and attacking the capital to death.
    I wonder why I couldn't do that with Japan, they were way more closer than them and way more poor.
     
  5. Putmalk

    Putmalk Deity

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,623
    Location:
    New York
    Check out some of the changes for Version 7, coming soon. Should address some of your issues.
     
  6. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,130
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
  7. Putmalk

    Putmalk Deity

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,623
    Location:
    New York
    Thank you for your kind words!

    Version 7 and the final version before Brave New World release is out!

    Features:
    - Fixed a ton of bugs with Vassalage
    - Tweaked warmonger evaluation
    - Tweaked vassalage benefits
    - No Tech Brokering
    - General polish and enhancements
    - Some gameplay tweaks
    - New AI requests
     
  8. Dimentio

    Dimentio Chieftain

    Joined:
    May 19, 2013
    Messages:
    13
    Location:
    Canada
    Awesome! What is tech brokering?
     
  9. Putmalk

    Putmalk Deity

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,623
    Location:
    New York
    Advanced game option that, when enabled, means that you cant sell a technology you didn't research yourself. So if you buy Astronomy, you cant go back and resell it.
     
  10. Dimentio

    Dimentio Chieftain

    Joined:
    May 19, 2013
    Messages:
    13
    Location:
    Canada
    Oh, I see that's cool.
    I think I found a bug. I'm not sure if related to the update or not, but asking the AI to stop converting your cities make them answer settle stuff, and then asking again make them answer the asking for war refused text ('The answer is still no etc") and the button stay here.

    Edit: I can't find anyway to contact you on this site am I doing it wrong?
     
  11. Putmalk

    Putmalk Deity

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,623
    Location:
    New York
    Er I'll look into it. Mods? Screenshots, please?

    You can always PM me from my profile.

    edit: updated the mod. I identified the issue. Very small, thus I just hotfixed it.
     
  12. Dimentio

    Dimentio Chieftain

    Joined:
    May 19, 2013
    Messages:
    13
    Location:
    Canada
    Good! I seems to be unable to find any way to send messages I feel quite silly :confused: On my profile I have "contact info" but on your it's gone :s
     
  13. Putmalk

    Putmalk Deity

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,623
    Location:
    New York
    You're not allowing private messages. Check your profile and allow them. Hen you can just click my name and private message should show up.
     
  14. Dimentio

    Dimentio Chieftain

    Joined:
    May 19, 2013
    Messages:
    13
    Location:
    Canada
    This? http://prntscr.com/1amn5i
    If yes well, I didn't change this in any way. Might be on your side.

    Now contacts info show up!

    Now I was wondering, I've got that modifiers with Austria "They are our voluntary vassal state" is it because they desired it? I mean I was at war with them and I would think that's kind of forced vassal (capitulate) but if they desired it that might be why it say that.

    Edit: Although the greetings kind of look forced to me http://prntscr.com/1amo4m
    Edit2: I've figured that if they propose it is it not voluntary http://prntscr.com/1an9qn I proposed it for Austria and Netherlands proposed it.
    Edit3: AI want to buy technologies from me but give me stuff they find unfair. Basically accepting the deal make them say it's unfair and asks for more stuff + tech.
     
  15. AndreP

    AndreP Chieftain

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    68
    Very great Mod.:thumbsup:

    Here´s the German Translation.
     
  16. Putmalk

    Putmalk Deity

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,623
    Location:
    New York
    I wanna see a screenshot of Edit #3.

    Screenshot #1 is mindboggling to me. It has to be an error with the game code and not mine, but I'm baffled. The code I have is right, the end result is not. I'm quite confused on that.

    Maybe I have a bug but I'm not seeing it. Maybe I can find the error sometime.
     
  17. Putmalk

    Putmalk Deity

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,623
    Location:
    New York
    Thank you. I'll check out and see if I can implement. Been having some trouble with that.
     
  18. Dimentio

    Dimentio Chieftain

    Joined:
    May 19, 2013
    Messages:
    13
    Location:
    Canada
    If it happens next time, i'll do a screenshot.
    I also have a little idea that could be nice, as you can see in the edit2 screenshot (from last post), someone declared war on my vassals and we were DoF. Making me get that little modifier with everyone for automatically declaring war on my friends. Kinda like defensive pacts but they should be aware of that, they should get that modifiers not me. I have no control of it unlike defensive pacts where you would never do that with people they dislike, but my vassals I can't control that. That modifiers made me get dow'd by almost everyone.

    I've also noticed that by now I have about 3 vassals and I'm only getting +3 culture since my first vassal. I can also confirm the guy's say on steam, I've had like 500+ gold per turn and India gave me like 132 gold as a gift.

    Here are screenshots
    http://prntscr.com/1arsw4 culture (Not sure about happiness, it's 8 but never checked before.)
    I'll be adding the tech thing if it ever happen again.
    Edit: Tech trading http://prntscr.com/1as0ww -> http://prntscr.com/1as0yz -> http://prntscr.com/1as0zy
    It worked with Greece though. http://prntscr.com/1as1cp -> http://prntscr.com/1as1ft
    Edit2: If someone declare war on my vassal, I automatically declare war, but my other vassals aren't. http://prntscr.com/1asaax
    As you can see Netherlands aren't at war with Sweden.
    Edit3: Well that's quite weird now... Many people declared war on my vassal who seems really hated now. In this picture (http://prntscr.com/1ascnr)we can see Korea in the background declaring war on Austria who is my vassal and I'm not at war with him, He also went from Hostile to Friendly. Egypt who has Greece as vassal declared war on Austria and I'm not at war with Greece. http://prntscr.com/1asd46 Clearly say At war with Austria. http://prntscr.com/1asd9n lol poor Austria. Some did automatically declare war as for China and Persia. Anyway this is quite strange, all my other vassals didn't declare war on any of those who DoW'd Austria like I said in Edit2.
    Edit3: Would also mention that Korea DoW'd all my city-state allies, just not me. http://prntscr.com/1aseag
    Edit4: I get it now, Korea is also a vassal of China, so it's all related to what I said in Edit2, My city-states allies declared war on China making Korea declare war on them, I just wonder why I am not at war with Korea.
    Edit5: Small text error here http://prntscr.com/1asgs1 should say Astronomy.
     
  19. Putmalk

    Putmalk Deity

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,623
    Location:
    New York
    Very useful.

    This is only with my mod enabled? If so I'll start plugging up the holes.
     
  20. Dimentio

    Dimentio Chieftain

    Joined:
    May 19, 2013
    Messages:
    13
    Location:
    Canada
    Only major mod I would say, rest of the mods I use are only graphical except golden age mod thing.. by "William Howard" it seems. Pretty sure it doesn't do much.

    Edit: forgot I also use hex conquer but I think that wouldn't affect your mod in any way.
     

Share This Page