1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Dawn of Civilization General Discussion

Discussion in 'Rhye's and Fall - Dawn of Civilization' started by Leoreth, Nov 19, 2015.

  1. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,042
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    There are custom theme modmods out there, everything should be compatible with the mod.
     
  2. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    2,752
    I've been looking and can't figure out where to find said modmods. I searched the root RFC and RFC Modmod forums with many terms and couldn't find any custom theme mods. Is there something I'm missing?
     
  3. merijn_v1

    merijn_v1 Black Belt

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    5,895
    Location:
    The city of the original vlaai
  4. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    2,752
  5. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,042
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    I only recall the BtS HUD, which is blue. DoC actually doesn't have custom interface colours unless you install the Carbon HUD module, so it is identical to BtS. Was vanilla different? Or are you thinking of something else maybe?

    Edit: the vanilla interface config file is not compatible with DoC so I couldn't try, but I did look up the color defined there, which is RGB 69 93 156, the same blue.

    In any case, if you want to change the interface colours or use those of another mod, that should be pretty easy too. The best approach is to start by installing the Carbon HUD module. Then:

    1) changing the main background colour only:
    Open Resource/Themes/Civ4/Civ4Theme_Common.thm, search for ".BG" (you should find a "GColor .BG" entry) and enter the colour in the GColor entry next to it. The four values are RGBA (red, green, blue, alpha). Alpha is transparency which you can ignore (unless you want a transparent HUD for some reason?), RGB values are 0-255 decimal numbers. The Google colour picker I linked to above is a good way to find the right values for your desired colour.

    2) steal another mods colours:
    This is a slightly better approach because a theme consistens of more than just the main panel background colour, e.g. buttons and texts can have their colours changed too in appropriate ways. To do so, simply delete the entire Resource folder and replace it with the Resource folder from the mod whose interface you want to use.
     
    1SDAN likes this.
  6. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    2,752
    Thanks, I guess I'll just stick with the default.
     
  7. Cosmos1985

    Cosmos1985 King

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    662
    Location:
    Aarhus, Denmark
    In my current game Thai has machine guns in 1835 and 500 points ahead of the next AI civ, am I the only one experiencing crazy Thai teching? :/
     
  8. Mxzs

    Mxzs Prince

    Joined:
    Aug 16, 2003
    Messages:
    522
    There's been a discussion about crazy Thai teching in the Unofficially Official Git Balance Discussion Thread.
     
    1SDAN likes this.
  9. Ecthy

    Ecthy Warlord

    Joined:
    Feb 28, 2017
    Messages:
    247
    I guess my slaves post from bugs n errahs should go here.
     
  10. Auric

    Auric Chieftain

    Joined:
    Dec 20, 2013
    Messages:
    64
    Gender:
    Male
    Any idea when will the new version come out?
     
  11. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,042
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    Not me, anyone else?
     
    ales_, 1SDAN and need my speed like this.
  12. merijn_v1

    merijn_v1 Black Belt

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    5,895
    Location:
    The city of the original vlaai
    About the same time as the release I guess.
     
    ales_, 1SDAN and need my speed like this.
  13. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    2,752
    What happened to the Git updates, it's been 5 days.

    Has something real life related happened, or you've been working on something too interconnected to release before finishing, or etc?

    I love this mod and I'm just a little confused by how suddenly progress stopped.
     
  14. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,042
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    Has it?

    In so far as something happened in real life, real life happened. As in stuff I do in real life sometimes. Also it's summer, where people like to be outside instead of sitting at a screen for a couple extra hours. Five days of inactivity isn't even that much, some DoC veterans probably still remember how I would sometimes disappear for multiple months without much announcement or explanation.

    Not to mention all the time I spend sipping brandy and nursing my hatred for Greenland.

    I get where this question is coming from, and it's nice that you're genuinely worried or probably excited for new content, which is great. But questions like this can easily create the impression of putting pressure on me and create the expectation that I'm supposed to deliver something every other day or so. And that's really not how I want to handle this.
     
    Last edited: Jun 26, 2017
    ales_, Zaduzai, Cosmos1985 and 2 others like this.
  15. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    2,752
    Oh okay no problem. I've only been frequenting DOC recently and haven't noticed this happen, so I was a bit concerned. No pressure is intended, and I definitely understand the want to go outside and enjoy summer.

    If anything I'm the wierd one, having only went outside once since senior year ended...
     
    Leoreth likes this.
  16. need my speed

    need my speed Rex Omnium Imperarium

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    2,195
    Gender:
    Male
    Location:
    European Union (Magna Batavia)
    Thus explaining why this update came in the late, late evening.

    But, I was actually waiting on this, so I shall play! Thank you. :)
     
  17. need my speed

    need my speed Rex Omnium Imperarium

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    2,195
    Gender:
    Male
    Location:
    European Union (Magna Batavia)
    I'm a bit lost actually... This new update doesn't contain the fancy new tech tree. Presumably, I can somehow acquire this new update both with and without the new tech tree? How would I do such a thing?
     
  18. Imp. Knoedel

    Imp. Knoedel Simperator Knoedel

    Joined:
    Nov 11, 2011
    Messages:
    8,797
    Location:
    The cooler Germany
    None of the screenshots in the OP of the Welcome thread seem to work.
     
  19. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,042
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    I'm a bit confused by this question, which update are you talking about? Is there something I did that gave the impression that it would be available with and without the new tech tree.

    If you are talking about the latest git update, it is applied to the develop branch, which includes the new tech tree. There is no way to get it without that.

    I know, I'll make new ones that reflect the current state around release.
     
  20. need my speed

    need my speed Rex Omnium Imperarium

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    2,195
    Gender:
    Male
    Location:
    European Union (Magna Batavia)
    I thought so, yes, based on previous experience... But when I launched the game, I had the original tech tree. Let me try the whole procedure again.

    Yes, it worked now. Odd. But thank you. :)
     

Share This Page