1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Future of RifE

Discussion in 'Rise from Erebus Modmod' started by Valkrionn, Jan 11, 2012.

  1. Nero-Angelo

    Nero-Angelo Chieftain

    Joined:
    Apr 3, 2010
    Messages:
    53
    Okay, this might be the most stupid question ever - but being a Kraut didn't make it any easier - but:

    Could someone plase provide the link to the Beta please? :(
    I don't exactly know, what SVN is...

    Another question: Due some events I have to play on my Notebook for now. So I have to make a new installation. Is the 1.4 Beta all I need (except for the nice Soundtrack-file) or do I need 1.3 and it's patches?
     
  2. Valkrionn

    Valkrionn The Hamster King

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    14,450
    Location:
    Crestview FL
    Follow this link, scroll to the bottom, and click "Download GNU Tarball". This is a zip of the entire beta; Unzip it and overwrite the standard RifE install with it.

    Unfortunately, you DO need 1.3, though you don't need any patches, or even the soundtrack; The ONLY file missing from the beta is the fpak, a very large file containing the majority of the game's art assets. It was too large to upload to the SVN.
     
  3. Diavolo Rosso

    Diavolo Rosso Lord Giggles

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    192
    Location:
    NY
  4. Nero-Angelo

    Nero-Angelo Chieftain

    Joined:
    Apr 3, 2010
    Messages:
    53
    Another small question: Are most of the modules still compatible?
    The ones like Keepers of Norggormotha, Saila, etc.
     
  5. Valkrionn

    Valkrionn The Hamster King

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    14,450
    Location:
    Crestview FL
    Should be. Things adding leaders may cause issues though; tags were removed.
     
  6. Acrux

    Acrux Warlord

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Messages:
    134
    Gender:
    Male
    I've noticed that ImprovedLiches doesn't play well, but haven't had an issue with any others.
     
  7. Trappisto

    Trappisto Chieftain

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    83
    So sad these RiFE forum pages are quiet these days. Is there an E'iten thread thats alive with the ideas and passion thats gone?
     
  8. Valkrionn

    Valkrionn The Hamster King

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    14,450
    Location:
    Crestview FL
    Unfortunately no, and there can't be. We're making use of several additions coming in the Gods and Kings expansion, and since that's not out I can't describe them; with mechanics interlocking so strongly, there's not much point talking about the rest of it atm either.
     
  9. Trappisto

    Trappisto Chieftain

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    83
    ---Ah but you see Valk, that news fills us lurkers with hope as we now know its simply a waiting game until CiV expansion arrives. :cool:
     
  10. KrugSmash

    KrugSmash Warlord

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    East Coast USA
    Welp, as it seems that you are creating a mod to be released along with the expansion, you can tell firaxis/2k that I'll be buying the expac day 1.
     
  11. Valkrionn

    Valkrionn The Hamster King

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    14,450
    Location:
    Crestview FL
    It won't be released with the expansion, or within the same week as the expansion; I may be able to play the xpac and plan what I want to do, but I still do not have DLL access.

    I can say, however, that I enjoy playing the expansion. The new mechanics add a lot.
     
  12. TLeD

    TLeD Chieftain

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    1
    Lol, Took me a long time to switch from FFH2 to FF. Now Iv been reading up on this mod for the past year and when today I decide to actually go for it I find this thread ...

    Probly wont stop me tough since iv been playing FF , which is dead as well.

    So how does RifE compare to FF?
     
  13. Valkrionn

    Valkrionn The Hamster King

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    14,450
    Location:
    Crestview FL
    RifE began as an FF modmod and shares many features. Several FF civs were removed, however (khadi, Jotnar, dural), and others have been changed.
     
  14. Randomness

    Randomness ...

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    557
    Location:
    ...
    Normative?
     
  15. Valkrionn

    Valkrionn The Hamster King

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    14,450
    Location:
    Crestview FL
    Phone decided to autocorrect Jotnar, sorry.
     
  16. zoommooz

    zoommooz Warlord

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    182
    Location:
    N.S.W, Australia
    After playing 1.395 some time ago I have read with interest about the newish 1.4 public beta and decided to give it a go, however, have run into a few problems.

    1. Download 1.3 & 1.4 beta, copied and pasted the latter over the top.

    2. When I try and load a game I get a large amount of xml errors for the merkara civilization.

    3. I decided just to disable this module, to see if it would help, but am unable to change any module setting, as after I disable it, then press commit changes I get an unexpected handling error, and soothing about no access to said modules files.

    Any idea's


    edit: For some reason the commit changes worked now, and with the merkara module disabled game loads fine. Will noew give it a go.:)


    Edit 2: Game loaded and worked, then about ten turn in screen went to 640X480 mode and crashed. Now, every time I load the game, just before the start up screen comes up, my screen flickers from dark black to black 5-6 times then I get and initialized failure to render error. Base civ4 loads fine, but I cannot load any mods now. Have I done something wrong??
     
  17. Jheral

    Jheral Prince

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Messages:
    502
    Well, I can't answer that last edit - I have no idea what's going on there. However, I would like to add this disclaimer to the thread:

    The Mekara module should always be removed before trying to launch the game. It is no longer up to date, as it has been merged into the main mod. As such, it will cause issues, no matter what. Therefore, you must remove or disable it manually.

    Since people don't seem to have noticed us repeatedly telling others to do that... ;)

    That said, it sounds to me like you might be having graphics driver issues. Have you tried updating them?
     
  18. zoommooz

    zoommooz Warlord

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    182
    Location:
    N.S.W, Australia
    Thanks for the response

    Sorry for not reading further, just getting back into rife. As to the render problem, restarted my computer and working fine now????

    Also, where can I find an updated log for some of the changes as I just noticed in my game that certain enemies causing health problems, or two unheath per pop in my cities, which I believe is new, and rather than asking 100 questions, where can I find this info for myself?
     
  19. Calavente

    Calavente Richard's voice

    Joined:
    Jun 4, 2006
    Messages:
    2,860
    Location:
    France
  20. zoommooz

    zoommooz Warlord

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    182
    Location:
    N.S.W, Australia
    Cheer for the reply, but still cannot find exactly what I'm looking for. At the momernt:

    1. It is right the population give 2 unheathyness per pop?

    2. I've got a hunter with the subdue animals promotion, but am not now capturing animal in combat.

    Are these new to 1.4??

    edit: Been reading thought the rife wiki pages and noted that someone mentioned the full SVN as a 900mb download. When I went to the link posted above and downloaded the "GNU Tarball" I got a zipped file of about 222mb. Is this normal??
     

Share This Page