1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

New Version - June 27th (6-27)

Discussion in 'Community Patch Project' started by Gazebo, Jun 27, 2015.

  1. Funak

    Funak Deity

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    9,127
    Except I don't use RAS, I only use the things listed in the recommended thread + Merlin and sometimes that rotate map thing.
     
  2. GoUtes53

    GoUtes53 Warlord

    Joined:
    May 9, 2005
    Messages:
    146
    I do not use RAS, either. As I said, I had _only_ CP and CBP active.
     
  3. meRlinX_AT

    meRlinX_AT JustMe

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Messages:
    161
    Location:
    Earth
    Great new extensions and hope i can now end a game without 10 version's behind :D



    Was there any change's on columns/tables (new/deleted/renamed)?
    Need flavor's for corporation's? :D
     
  4. joosegoose25

    joosegoose25 King

    Joined:
    Aug 9, 2014
    Messages:
    639
    I don't know how it's coded, but in base BNW the Shoshone are definitely supposed to start with a pathfinder.
     
  5. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,017
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Not sure - like I said, I don't see anything in the BNW XML for it. I also don't mess with that logic at all. Who knows. I'll take a look.
    G
     
  6. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,122
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
    When giving out the starting Warrior, the game looks for the strongest unit available at game start - which for the Shoshone is the Pathfinder. If something is modifying the strength of either the Warrior or the Pathfinder, the strongest of the two will be given. There's nothing in the database that defines this - it must be in the DLL. It's why I must hardcode the matter in ExCE (so if someone is getting this with ExCE, that could be the source) - as otherwise everyone starts with Cossacks! Maybe something could actually be done about it in the CP - pushing out the ability to disable this to XML, and then adding an Era prerequisite to the Civilization_FreeUnits table so that it could be recreated there - dunno; depends how it's coded in the DLL (where: I have no idea).
     
  7. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,017
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Wonderful. Hard-coded nonsense is the best. I'll take a look for the next major patch (probably not the hotfix).

    Edit: heh, nevermind, it was an easy fix (relatively speaking). If you add free units to the Civilization_FreeUnits table, it'll now override that table. Essentially, it spawns 'UNITAI_DEFENSE' units up to the Era/Handicap value for the human/ai. I simply told it not spawn that if the number of 'free' units has already been met by the Civilization_FreeUnits table.
    G
     
  8. Delekhan

    Delekhan Prince

    Joined:
    Jul 22, 2013
    Messages:
    539
    Location:
    Dallas, Texas
    I just realized that AI's won't accept cities as gifts or even trades if you're at peace.

    We should definitely be able to give vassals cities IMO, at the very least cities that used to be theirs. Could this be added to the next version?
     
  9. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,017
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Incorrect - you can sell cities if the civs want them. The code is there, and it works. City gifting is too exploitable, sorry. Make vassal, dump cities, de-vassal. And so on.

    G
     
  10. Delekhan

    Delekhan Prince

    Joined:
    Jul 22, 2013
    Messages:
    539
    Location:
    Dallas, Texas
    Giving vassals cities that used to be theirs is an exploit? That is hard to see.

    Catherine won't even buy back Novgorod, a beautiful 24-size city, fully developed, on the coast with huge borders, that I simply don't need.
     
  11. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,017
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    She probably can't afford it, or her happiness is too low to do so.
    G
     
  12. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,122
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
    Awesome, but won't Civilization_FreeUnits spawn, for instance, Warriors even if the player begins in a later era?
     
  13. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,017
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Yep - I didn't gather that that was the concern you had. I'll add a check that makes sure said unit isn't obsolete - if it is, I'll have it make a comparable unit of the same AI type.

    G
     
  14. Deluxe

    Deluxe Warlord

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    249
    I have seen a few wars going on forever in my previous games, with me being in a war with another civs for centuries before I decided to launch a massive attack and break its morale. The problem is, during centuries the war was a tie : no conquer on both side, a bit of trade harrassment, and that's it. At one point I tought the AI would agree and decide to make peace, but I could not even discuss with the AI, which is problematic.

    The AI gets the same happiness malus as the player during a long war ?
     
  15. NeyNey

    NeyNey Chieftain

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Messages:
    23
    In my latest game I have been at war with Etheopia since turn 20 or so, the first 100 turns nothing happened, not a single exchange of blows, yet they refuse to have peace, now we're nearing turn 400 and still, they refuse peace, and my war weariness is now around -35 :sad:
     
  16. Brokenbone

    Brokenbone Prince

    Joined:
    Nov 28, 2007
    Messages:
    405
    Can't wait to try the newest version, great stuff and thanks.
     
  17. Royco

    Royco Warlord

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Messages:
    137
    Location:
    Oslo
    I have the same scenario, with Ethiopia actually, after 2000 years they will sue for peace asking me for all of my luxuries, But i have razed 5 cities and taken one big one from them.....weird and annoying.
     
  18. WileyNg

    WileyNg Prince

    Joined:
    Aug 17, 2013
    Messages:
    595
    Location:
    Hong Kong
    Yep.
    I am experiencing the same. AIs in the 21/6 version don't want peace.

    I went to war against Sweden in a coalition. We barely fight but Gustavus keeps wasting units to my city for some suicide mission. After 100 turns of minimal conflict, Sweden still wants all my luxury and gold.

    I am not saying war is not fun. But war happens a lot in this game and there are inevitably some "bluffing wars". AI should be able to evaluate the threat of their enemies by the measure of distance/military size/city vulnerability and send troops accordingly.

    Back to my game, I was like 15 tiles away and didn't share any border with Gustavus. I simply don't get why he doesn't want peace with me.
     
  19. Funak

    Funak Deity

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    9,127
    Probably because he still had a unit and positional advantage. It is really stupid but you usually have to beat some sense into the AI now if you get into a conflict.
     
  20. black213

    black213 Emperor

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    1,508
    YNAEMP turned completely unplayable with this version.
     

Share This Page