1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Quick Questions and Answers

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by ori, Sep 25, 2010.

  1. clearbeard

    clearbeard King

    Joined:
    Dec 17, 2004
    Messages:
    691
    Gender:
    Male
    Location:
    Delaware, USA
    Nope. I miss that function too.

    You can turn off all combat animations, but without modding, you can't just eliminate the airstrike ones. Change the "QuickCombat" tag in the config.ini file from 0 to 1. The file is in your root Civ 5 install directory, typically "c:\Steam\SteamApps\common\sid meier's civilization v"
     
  2. Catalonia

    Catalonia Warlord

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    118
    Hello, I have a quesstion:

    What is this game?
     
  3. grandad1982

    grandad1982 Deity

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    2,552
    It was an April fools I believe. Sadly. It looks like a much better diplo modle than the one in the game at the moment....
     
  4. Sparthage

    Sparthage Fighting Tyranny

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    2,749
    Location:
    New Lunar Republic
    Yeah, it was an April Fools Joke...that I wish was real :cry:
     
  5. vhhawk

    vhhawk Warlord

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    195
    Location:
    Oklahoma City
    Thank you.
     
  6. Elric of Grans

    Elric of Grans Chieftain

    Joined:
    Jan 1, 2012
    Messages:
    39
    Gender:
    Male
    Location:
    Australia
    My natural play style is a tall empire. What is the basic theory behind making a successful wide empire? How big should cities grow? Do you have enough production, or to you use high gpt to buy everything? Does this only work for conquest, or does it work well for other victory conditions too?
     
  7. Infantry#14

    Infantry#14 Emperor

    Joined:
    Dec 26, 2006
    Messages:
    1,580
    is there a benefit for getting all 5 policies in the same social policy branch?
     
  8. Elric of Grans

    Elric of Grans Chieftain

    Joined:
    Jan 1, 2012
    Messages:
    39
    Gender:
    Male
    Location:
    Australia
    Yes. If you look at the initial tip for the branch, it will tell you what happens if you select that branch (eg Tradition gives +3 Culture to your Capital). Below this, it explains what bonus you get for completing all five policies within (eg Liberty grants a free Great Person of your choice).
     
  9. suedanim

    suedanim Chieftain

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    24
    Is Civ 5 compatible to Windows 7? If not, is there a way to make it so?
     
  10. Lunchmoney

    Lunchmoney Chieftain

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    88
    Location:
    South England
    Yes. I've played Civ5 on Win7 32bit and 64 bit. No issues.
     
  11. suedanim

    suedanim Chieftain

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    24
    Thanks a lot for the quick response!!
     
  12. ShahJahanII

    ShahJahanII Homesick Alien

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Messages:
    1,886
    Location:
    Austin, Texas
    They are called "finishers". There is one for each branch.
     
  13. Michkov

    Michkov Emperor

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    1,447
    I cant annex cities anymore. Either I have forgotten where the button is or that is a bug with the newest patch.

    From memory I think the annex button should be on the city screen in the lower middle portion of the screen
     
  14. FeiLing

    FeiLing Deity

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    2,073
    What happens to savegames when a patch comes out? Will they still work after a patch? Or might certain patches change things that might break a savegame? If so, will it just not load in the first place or simply crash at a certain point?
     
  15. CCC

    CCC Chieftain

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    23
    Help, for some reason my Mod Browser has not had a shown a new mod posted since Jan 11. Any ideas of why nothing seems to be added? I uninstalled and reinstalled last night, no luck. I am running a mod that rearanges the opening menu to put mods first and lets there be more than 20 to a page (i have forgotten the name). I am guessing there is a problem with the latest patch, but cannot unistall without its name. Any help is appreciated!
     
  16. ShahJahanII

    ShahJahanII Homesick Alien

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Messages:
    1,886
    Location:
    Austin, Texas
    Things should work fine, but a lot of things will be affected by patches.
    For example, when the June patch made unhappiness harder to deal with, a lot of players saw their happiness plummet in games they had already started. You can always set Steam to not auto-install patches and finish your before installing.
     
  17. Optional

    Optional Deity

    Joined:
    May 22, 2007
    Messages:
    2,935
    Location:
    It Dockumer Lokaeltsje
    Depends on the patch. The last couple of patches were minor, and you could just continue playing with your existing saves.
    The June patch was huge, with a new resource and major surgery to happiness. You could load old saves after that patch, but you could all of a sudden be -30 happy, and have your Marble tagged as Cotton and stuff. No crashes, but old saves were incompatible with the new patch version.
    Most patches don't interfere as much as that with a game in progress. Err... bit of a crosspost here. Hello ShahJahanII!
     
  18. FeiLing

    FeiLing Deity

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    2,073
    Good to know, thanks! (not expecting any major patches any time soon if at all) ;)
     
  19. ShahJahanII

    ShahJahanII Homesick Alien

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Messages:
    1,886
    Location:
    Austin, Texas
    Hello!
    Yes, I agree.
    And doubt they will have patches out soon.
    It's been too long since the last DLC if you ask me...
     
  20. The Geez

    The Geez Chieftain

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    6
    Is there an option or a mod to allow someone to play a game where 2 civs are human controlled players on the same home computer? (I'm not yet ready for online multi-player games with others, but I'd love to try playing 2 civs myself within the same game.)
     

Share This Page