1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Quick Questions and Answers

Discussion in 'CivBE - General Discussions' started by joncnunn, Oct 21, 2014.

  1. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,853
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    You can only buy tiles in the first three rings of tiles around the city center tile. If the tile you want to buy is 4 or more tiles out, no can do.
     
  2. Pusherman

    Pusherman Chieftain

    Joined:
    Nov 1, 2014
    Messages:
    4
    How do I get more spies? I've had quest rewards where I get more with certain buildings but forget.
     
  3. Valatros

    Valatros Chieftain

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    33
    Is it a bug, or a UI problem that not all quest choices are showing on building tool tips? I choose +5% military production on armory almost every time, but I don't actually know that it's working since the armories still say 10%... very confusing.
     
  4. Finarfin

    Finarfin Warlord

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    161
    2 questions:

    1) Does the cost of purchasing what you are currently producing not decrease based on how much production you have already put into it?

    2) What do the left and right arrows on the trade routes mean? I only have 2 cities and I look at available routes and they both show the same thing. I was thinking that one must be what one city gains and the other would be what the other city gains, but in the Trade Overview the data is the same regardless of which city is originating.
     
  5. m15a

    m15a Emperor

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Messages:
    1,471
    1) No. They're completely separate, so you can, for example, buy a worker half way through building a worker and still have that progress. (You shouldn't put production into buildings you're going to buy.)

    2) Left is incoming to the city sending the route.
     
  6. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,853
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    1. It does not. There is no discount for purchasing a partially completed building or unit.

    2. Left arrows show what the originating city receives from the trade route, and right arrows show what the destination city gets. Particularly for internal trade routes, the originating city does not always get more than the receiving city and they can, by happenstance, get the same amount.
     
  7. s0nny80y

    s0nny80y Emperor

    Joined:
    Mar 16, 2011
    Messages:
    1,083
    Location:
    Ohio
    ...is this a changei from Civ 5?

    Or a bug? o.0

    In one game I bought all the tiles leading up to an oil resource four tiles away, hoping that border growth would prioritize the strategic resource over basic resources...it did not.
     
  8. s0nny80y

    s0nny80y Emperor

    Joined:
    Mar 16, 2011
    Messages:
    1,083
    Location:
    Ohio
    Does building the same building more than once in multiple cities decrease quest delay?
     
  9. m15a

    m15a Emperor

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Messages:
    1,471
    Is the strategic resource on a hill and the basic on flat land? It still *should* favor the strategic resource (uh, strategically speaking), but that might explain why.
     
  10. m15a

    m15a Emperor

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Messages:
    1,471
    Yes, it does. (According to someone on the boards that checked the files.) Each building adds to your probability of getting the quest each turn.

    These questions should probably be in the stickied quick questions thread, btw.
     
  11. joncnunn

    joncnunn Senior Java Wizard Moderator

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Messages:
    8,621
    Location:
    Missouri
    Moderator Action: Two short question answer threads already answered merged into Quick Questions and Answers
     
  12. s0nny80y

    s0nny80y Emperor

    Joined:
    Mar 16, 2011
    Messages:
    1,083
    Location:
    Ohio
    The oil that was 4 tiles away was on a coastal tile and the basic resources were on flat land.
     
  13. Question

    Question King

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    945
    Is there a courthouse type building in BE? If not, how are you supposed to get rid of the extra unhealth?
     
  14. forty2j

    forty2j King

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    735
    Location:
    NJ

    No - a popular choice is to ignore healthiness. The other option is to build all of the +health buildings, biowells, prosperity +health virtues, etc.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  15. blacai

    blacai Chieftain

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    38
    The connection between my capital and a city is blocked by a ship although when they are connected by road.
    Image


    Is this normal?
     
  16. omniclast

    omniclast Prince

    Joined:
    Aug 27, 2014
    Messages:
    478
    I've been told I can help improve MP stability by logging DCs/crashes and sending them to 2K. What's the procedure for this?
     
  17. Resipsa

    Resipsa King

    Joined:
    Jul 20, 2012
    Messages:
    998
    adaptive science: what does it do exactly?
     
  18. jshelr

    jshelr Warlord

    Joined:
    Feb 26, 2002
    Messages:
    215
    Location:
    NY Pittsburgh and Toronto
    I get to level 2 but no gunner? Civpedia no help. What gives, resource or tech missing.
     
  19. Arvedui

    Arvedui Great Prophet

    Joined:
    Jun 18, 2001
    Messages:
    262
    Location:
    Brazil
    In the advanced setup screen, what does strategic balance for resources do? I know this is a carry over from Civ V, but now I realize I never bothered to learn what that meant, before...
     
  20. Halbbruder

    Halbbruder Prince

    Joined:
    Oct 23, 2014
    Messages:
    387
    This happens in civ 5 too. I assume it's intended.

    Do you have the required tech to build them? That's probably why you can't upgrade them.

    Here's my question: if someone destroys your exodus gate and you have nearly 20 settlers settled, can you still win the game or does the victory condition compel you to rebuild the gate?
     

Share This Page