1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Rise of Mankind 2.9 feedback and bug reports

Discussion in 'Civ4 - Rise of Mankind' started by zappara, Mar 12, 2010.

  1. vincentz

    vincentz Programmer

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    3,556
    Gender:
    Male
    Location:
    Denmark
    Just a couple more suggestions :
    Stone seems to clutter. Trying to start a couple of games I noticed that often the first city would have 3-4 stones within the cultural border.
    Spirtual Trait are pointless unless you play on Marathon Speed+. On normal/epic the max turns of anarchy would very rarely exceed 2 turns, and the half production of temples is a very weak boost.
    My suggestion is to have 0 turns of anarchy and +100% on all spiritual buildings.
     
  2. zappara

    zappara Mod Designer

    Joined:
    Dec 19, 2003
    Messages:
    2,781
    Location:
    Finland
    0 turn was overpowered hence the reason why it was changed to 2.
     
  3. vincentz

    vincentz Programmer

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    3,556
    Gender:
    Male
    Location:
    Denmark
    I don't understand why 0 is overpowering. But it might just be my playing style. I rarely change civics which means that in an entire game it would only be a couple of turns of production/research. Compared to the bonuses some of the other traits give, I'd still say 0 turn anarchy would be underpowered, hence the suggestion to give 100% production to all spirtual buildings.
     
  4. doom4

    doom4 Chieftain

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    10
    I ve installed Rise of Mankind 2.9 and A new Dawn 1.7. Local playing works just fine even though each round is really slow but i think this is because Civ4 is always slow after a couple of rounds. But playing multiplayer -> Direct IP connection gives me and my friend always this error:

    Error in gameUpdate event Handler bound method RoMEventManager.oGameUpdate of <RoMEventManager instance at 0x51A23F58

    and we are directly after the first round out of sync. This happens every game.

    Any ideas?

    Thanks
     
  5. zappara

    zappara Mod Designer

    Joined:
    Dec 19, 2003
    Messages:
    2,781
    Location:
    Finland
    @doom4

    I think it probably was the OOSLogger that wasn't functioning correctly - I've fixed it for v2.91.
     
  6. ctarhan

    ctarhan Chieftain

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    2
    I am having this error in everygame I played after 100-200 turns. I can't load saves either after this error. What is the problem please help. I take this error without and with a new dawn modmod, so it isn'nt because of his modmod. I deleted and installed 2.90 3 times but nothing changed. I had'nt any error with 2.81 before.



    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: Civ4BeyondSword.exe
    Application Version: 3.1.9.0
    Application Timestamp: 4a0c27e6
    Fault Module Name: Civ4BeyondSword.exe
    Fault Module Version: 3.1.9.0
    Fault Module Timestamp: 4a0c27e6
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 005437f7
    OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
    Locale ID: 1055
    Additional Information 1: 8485
    Additional Information 2: 84853502223d8164a31468861a7c3d71
    Additional Information 3: a4ea
    Additional Information 4: a4eacf9d27e5ee8cb3a70ac0035eb8ab

    Read our privacy statement online:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

    If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
    C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
     
  7. doom4

    doom4 Chieftain

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    10
    thanks, where do i get v2.91 or is it not released yet?
     
  8. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,539
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    @Zappara, in RoM 2_9 holy shrine movies are playing even though they are not wonders in RoM. This is a good thing:goodjob:. Did you code for this and if so where did you code it because in the RoM 2.9 mod AND 1.7 these movies (and the national wonder ones) are not playing. This means that there is a big difference in the two at least in my view.
     
  9. zappara

    zappara Mod Designer

    Joined:
    Dec 19, 2003
    Messages:
    2,781
    Location:
    Finland
    Not yet released. Should be out in couple days - depends when I get my hands on new RevDCM release (need to merge it).

    There's MovieMod.py file in RoM 2.9. It's BUG mod's new feature, similar what was before in RoMEventManager.
     
  10. draz

    draz Warlord

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    285
    Location:
    Finland
    Does RoM (or AND?) alter the vanilla quests in any way? I have the Mining Inc. HQ in my capital, and recently started spreading it to my own cities. Apparently tho the Sumerian civ had received (and now finished) the quest below, even tho they had just one city with Mining Inc.

    As far as I could tell, THEY got the reward for quest completion as well (the quest completion exclamation was targeted at my capital, but no change in :gold:), which is a bit crappy...

     
  11. duraknots

    duraknots Chieftain

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    7
    Hi Everyone!

    I have ROM 2.9 / AND installed, my two favorite mods :)

    After playing 6 games, i am never able to play much of or past the rifling technology area of time due to the game freezing on me. The game always freezes somewhere near rifling tech for some reason. :(

    i have the following specs on my comp:

    Windows XP 32-bit
    Core 2 duo E7400 2.8GHz
    3GB DDR2 RAM
    512MB Nvidia 8800 GT

    Drivers are up to date

    log files the AND log file and a few save games from my game are attached!

    The quicksave is right before the freeze and the other saves are several turns prior to the freezing event.
     

    Attached Files:

  12. duraknots

    duraknots Chieftain

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    7
    Oh the map size is standard and is an archipelago type with snaky continents.
     
  13. ilduce349

    ilduce349 (Financial, Philo)

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Messages:
    5,490
    Location:
    Canada (Greatest Country Ever!!!!!)
    any mirrors?
    .7z and .rar files always create an error on my computer (the free extractor i use doesn't support 7z or rar files so cant extract after downloading, i looked for a better extractor and couldn't find any good free ones that are good.), so is there anyway u could change it to a .zip file.
    Thank you
    Il Duce
     
  14. NBAfan

    NBAfan boss

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    3,351
    Why not download 7zip? It works very well.:cool:
     
  15. duraknots

    duraknots Chieftain

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    7
    The same attached files from above are zipped in .zip format now :)
     

    Attached Files:

  16. Nemo

    Nemo Warlord

    Joined:
    Oct 14, 2001
    Messages:
    129
    Location:
    Nusquam
    BUG: Issue with alt/ctrl+x for strategy overlay. Several people have already posted it herein.

    PROBLEM: Missing CvScreenUtilsInterface.py

    FIX:

    1. add file to C:\Program Files\Firaxis Games\Sid Meier's Civilization 4\Beyond the Sword\Mods\Rise of Mankind\Assets\Python\EntryPoints called CvScreenUtilsInterface.py

    2. in that file put the following text:

    # Sid Meier's Civilization 4
    # Copyright Firaxis Games 2005
    #
    # CvScreenUtilsInterface.py
    #
    # * This file stores the version of CvScreenUtils that is active
    # * It is called from CvScreensInterface
    # * When modding, this file should be replaced with one that has
    # screenUtils pointing to the mods <Mod>ScreenUtils
    #
    # No other modules should import this
    #
    #######################################
    ## Strategy Overlay Changed 10/20/2008
    ##
    ## Changed import to import CvOverlayScreenUtils
    ## Changed normalScreenUtils to return the CvOverlayScreenUtils class
    ## Placed in CustomAssets/Python/EntryPoints for bug mod use
    ##########################################

    import CvOverlayScreenUtils

    normalScreenUtils = CvOverlayScreenUtils.CvOverlayScreenUtils()

    def getScreenUtils():
    return normalScreenUtils
     
  17. zappara

    zappara Mod Designer

    Joined:
    Dec 19, 2003
    Messages:
    2,781
    Location:
    Finland
    Bug with StrategyOverlay is on the fixed list in v2.91. Thanks anyway for posting that info. ;)
     
  18. zappara

    zappara Mod Designer

    Joined:
    Dec 19, 2003
    Messages:
    2,781
    Location:
    Finland
    Download Rise of Mankind 2.91patch

    2.91 version notes:

    Spoiler :
    Mods
    ----
    - Updated: Updated to current BUG SVN (some bug fixes)


    Random events
    -------------
    - Fixed: Independent fishers event checks for coast plots in the city
    - Fixed: National anthem text entry
    - Fixed: Warship quest applies the reward to Port, Commercial Port and International Port (ie. the reward carries over to upgrade buildings)
    - Fixed: Harbormaster quest applies the reward to Port, Commercial Port and International Port (ie. the reward carries over to upgrade buildings)
    - Fixed: The Huns requires Mounted Archery (spawns Horse Archers), now more historically accurate appearance
    - Changed: Malaccan pirates event spawns Torpedoboats instead of Transports (transports only defensive) and they get more promotions
    - Changed: Vandals event spawns Light Swordsman instead of Swordsman (iron working req.)


    Modules
    -------
    - Fixed: UN Mission advisor CTD problem
    - Fixed: no GP icon for unit 25 warning message should no longer appear -> removed Great General II from Warlords module (other way would have been to add new defines for this unit to BUG's GPUtil.py but since this is module it would cause errors if user removes this module and python still refers to it...



    National Wonders
    ----------------
    - Changed: World bank gold reserve bonus per turn 2% -> 1% (how to change this national wonder to affect other players as well?)


    Buildings
    ---------
    - Changed: Slave market position in tech tree screen - now in Slavery tech. reqs still the same.
    - Changed: Lighthouse gives +1 gold from sea plots instead of food
    - Changed: Fisherman's hut gives +1 food from sea plots, no longer give food bonuses from seafood resources


    Tech tree
    ---------
    - Changed: RoM 2.81 tech tree screen coloring is on by default (new option in RoM settings page in BUG options)



    Units
    -----
    - Changed: Siege quinquereme str 6 -> 5
    - Changed: Modern Grenadier has now attack bonus against Flamethrower
    - Changed: Light tank has bonus vs. Mounted instead of wheeled
    - Changed: Heavy Tank has bonus vs. Tracked instead of wheeled (Armor is still better)
    - Changed: Machinegun no longer upgrade to Armored Car


    Techs
    -----
    - Fixed: Aerodynamics quote sound disabled since this tech is no longer named Advanced Flight thus generic sounds should be used instead
    - Changed: Machinery AIWeight 0->100


    Mod settings
    ------------
    - Disabled: BUG mod's tech tree era shadows off by default
    - Added: RoM tech tree era color method to RoM Settings page. On by default. Works with BUG's shadow option but I wouldn't recommend using both methods at the same time
    - Changed: BUG mod's logging (to screen) set from warnings to errors by default (less annoying messages on screen)


    Python
    ------
    - Changed: City screen shows now resources in single display (thanks Afforess)
    - Changed: Defense modifier always displayed in city screen
    - Fixed: Strategy overlay feature



    Civics
    ------
    - Changed: Church state religion building prod. modifier 25% -> 10%
    - Changed: State Church state religion building prod. modifier 20% -> 15%
    - Changed: Free Church state religion building prod. modifier 25% -> 20%

    Buttons
    -------
    - Fixed: Alpha channel for 70 or so buttons (thanks to Afforess)

    CityLSystem
    -----------
    - Fixed: Arcology oversize bug


    Game options
    ------------
    - Changed: Permanent alliances option hidden because option currently bugged and should not be used. Will be fixed later.

    Maps
    ----
    - Added: 12 Earth maps (Small and Tiny) with different settings made by ComradeKristov

    This patch doesn't fix couple RevDCM specific bugs since they haven't released a new version yet so those fixes will have to wait merge opearation to v2.92 patch.
     
  19. Nemo

    Nemo Warlord

    Joined:
    Oct 14, 2001
    Messages:
    129
    Location:
    Nusquam
    Sorry I was a bit slow on that last fix for you :blush:, I was hoping to help give back to you since you've put so much time and effort into such a great mod!

    Thanks for the patch release!

    I didn't see this one listed in the release notes, so...I have also been experiencing the random crash every few turns that other have been experiencing. Mine appears to have something to do with memory allocation possibly a bad pointer or something since it is not a max RAM issue, as I am utilizing around 768MB or so but have windows XP (32bit) maxed at 3.5GB(usable)/4GB(actual). Thus, plenty of free RAM.

    I have attached the saved game and a debug shot from VS.NET on the error break point. I'm ignorantly guessing that it might be coming in from the modified CivGameCoreDLL? If that is where you think it might be coming in from too, if you have the source and headers for the modified .dll, I can help troubleshoot and maybe fix if I can.
     

    Attached Files:

  20. JoeHollywood

    JoeHollywood Warlord

    Joined:
    Apr 23, 2006
    Messages:
    235
    Silly little thing...

    The Nemoy quote/Text quote for mining don't match
     

Share This Page