1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Rise of Mankind 2.9 feedback and bug reports

Discussion in 'Civ4 - Rise of Mankind' started by zappara, Mar 12, 2010.

  1. Afforess

    Afforess The White Wizard

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    12,239
    Location:
    Austin, Texas
    It looks like there are files missing. Can you delete the Rise of Mankind folder, and redownload to make sure it wasn't corrupted?
     
  2. vincentz

    vincentz Programmer

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    3,556
    Gender:
    Male
    Location:
    Denmark
    My bad. Just thought I saw something similar in the AND forum, and since I'm testing my mods without AND and I dont have problems with the specialists I put 2 and 2 together and got 5 :crazyeye:
     
  3. tibi

    tibi Chieftain

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    38
    try to restart your PC, I also saw that errors, but if you restart PC they disappear, strange issue
     
  4. Afforess

    Afforess The White Wizard

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    12,239
    Location:
    Austin, Texas
    Well, it used to be an issue; it's one of the reasons I redesigned the resource display. ;)
     
  5. vincentz

    vincentz Programmer

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    3,556
    Gender:
    Male
    Location:
    Denmark
    @tipi
    My best guess is that the Cache files needs to be deleted. A thing we modders have on auto (But it requires a loooooooooooooooooooong startup every time, so not recommended unless you wants to edit gamefiles on a regular basis ;))

    @Afforess
    How about making the specialists in two rows, but instead of groupings of 5 it could be 3 instead. Would give a lot more space for the resources.

    @Zappara
    Maybe remove the Machine Gun -> Armoured Car upgrade path
     
  6. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,523
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    Another fishing event problem - I get an over fishing event in my inland cities also. It is rare and I did not get a screen shot.
     
  7. doom4

    doom4 Chieftain

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    10
    Is there already an archive of 2.91 somewhere?
     
  8. Afforess

    Afforess The White Wizard

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    12,239
    Location:
    Austin, Texas
    RoM 2.91? It's not even out; 2.90 is the latest version.
     
  9. civ_king

    civ_king Deus Caritas Est

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    16,368
    The Guilds tool tip says it unlocks the Apprenticeship civic
    Civil Service tool tip says it unlocks the private Healthcare civic and Doctor's Office
    Heraldry says it unlocks Light Cavalry
    Theology says it unlocks Apostolic Palace
    Constitution says it unlocks Representation


    all incorrect
     
  10. doom4

    doom4 Chieftain

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    10
    Seems like there is a release. Anyway just wanted to tell you that i reinstalled Civ4 and unpacked RoM again now its working. Thanks alot!

     
  11. NBAfan

    NBAfan boss

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    3,351
    Zappara posts his progress most of the time.:cool:
     
  12. Afforess

    Afforess The White Wizard

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    12,239
    Location:
    Austin, Texas
    No problem, I'm glad you got it working. If you find you enjoy Rise of Mankind, then you will enjoy my Expansion project for Rise of Mankind. ;)
     
  13. os79

    os79 Deity

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,091
    Location:
    Eastern USA Coast
    Zappara,

    You forgot to modify Huns for RoM. It still will pump out Horse Archers if you have Horseback Riding. It either should change the unit type or move the tech to Horse Archery.
     
  14. ichbinsehselber

    ichbinsehselber Prince

    Joined:
    Jun 22, 2005
    Messages:
    328
    Version 2.8.1: Playing Incas in the age of starting flight and vehicles when I conquer cities and they do not keep the terrace intact I cannot build a terrace any more. In additon I cannot build a modern granary. Consequently I cannot build a bakery (requires terrace).
    In the old cities which still have a terrace I can build a modern granary.

    I cannot find a valid reason for not being able to build the terrace, so it seems to be a bug.
     
  15. zappara

    zappara Mod Designer

    Joined:
    Dec 19, 2003
    Messages:
    2,781
    Location:
    Finland
    Works ok on my computer.

    Looked at this event's trigger info and it seems to be set correctly ie. it requires fishing boats. I have no idea why it would get triggered in inland cities. :confused:

    I'm just making the next patch - patience :)

    Only techs starting with A -letter were updated in RoM 2.9.. the process continues...

    Hmm, I must have forgotten this one. Will check it right away now.

    That's odd bug. Granary doesn't get obsolete so you should be able to build Terraces even on modern times... don't know now what might cause this bug.
     
  16. ichbinsehselber

    ichbinsehselber Prince

    Joined:
    Jun 22, 2005
    Messages:
    328
    Sorry my error: Those cities have a modern granary already. I must have overlooked it.
    But shouldn't I be able to build the bakery then?
     
  17. Ceedub

    Ceedub Chieftain

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    19
    Yes, please allow bakeries to be built with mod. granary even if they don't have granary.
     
  18. Stormwind

    Stormwind King

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    697
    Bakery's successor, the Food Processing Plant is only a few techs away at the point where Modern Granaries can be build, IIRC.
     
  19. vincentz

    vincentz Programmer

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    3,556
    Gender:
    Male
    Location:
    Denmark
    How about making the National Cuirier System give Caravans same way the King Richards Crusade gives Crusaders. That way the AI would be in on the Caravans, and from what I see they do pretty well if you place a couple in worldbuilder. And maybe raise the Caravan Great Work to 50% of the cost of the unit.
    Maybe even make them nonbuildable otherwise. They can be exploited by the Player.
     
  20. civ_king

    civ_king Deus Caritas Est

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    16,368
    I love trade caravans, very good for pumping up new cities and snagging the production and food buildings
     

Share This Page