1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Rise of Mankind 2.9 feedback and bug reports

Discussion in 'Civ4 - Rise of Mankind' started by zappara, Mar 12, 2010.

  1. FildasKirk

    FildasKirk Chieftain

    Joined:
    Dec 4, 2013
    Messages:
    3
    Location:
    Czech Republic
    Yes, I know it is no longer developped, I wanted to know whether someone else have encountered a simillar problem, to determine if it is the mod's bug or some rare basic game's bug or perhaps if someone would have known, how to counter it.
    BTW what do you mean by the "mod-mod Rise of Mankind"? Is there a modification of the RoM mod? If you mean A New Dawn, I have that. But I admit I am considering downloading C2C, its just that I play seldomly these days, being in my final year at uni and such.
     
  2. JosEPh_II

    JosEPh_II TBS WarLord

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14,963
    Gender:
    Male
    Location:
    Western IL. cornfields
    What version of RoM are you using? 2.92? or earlier version?

    I don't recall a blockade problem with RoM like you are describing. But it's been several years since I've played a serious game on 2.92. I personally actually liked v2.91 better. And I still have 2.81 Lite saved in my archives.

    2.92 had some serious REVDCM bugs left in it. If you are using REV in that version this could be one of them. When I played 2.92 I never used REV and so I don't recall ever having a blockading tile display bug.

    Hope this was of some help.

    JosEPh
     
  3. FildasKirk

    FildasKirk Chieftain

    Joined:
    Dec 4, 2013
    Messages:
    3
    Location:
    Czech Republic
    Yeah, I have the 2.92 version and I do use REV. Thanks for the suggestion, the game isn't unplayable so far so I'll try to finish it. I'll also ty to start a new game, I'll turn of REV and see then, although I may wait untill I finish the current one and if there are other more serious problems I may uninstall the mod. Anyway thx

    FildasKirk
     
  4. str@fer

    str@fer Chieftain

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    4
    How can i disable Rev? I have been played very long game and now civ4 can't proceed the turn. I'm very sad thereby :(
     
  5. JosEPh_II

    JosEPh_II TBS WarLord

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14,963
    Gender:
    Male
    Location:
    Western IL. cornfields
    Basically once you've set the Game set up options you are pretty much stuck with them for That game. Sorry.

    Try going back 3-4 turns if you have a recent savegame or from the Autosave folder and see if you can then get by the "bad" turn.

    JosEPh
     
  6. stfoskey12

    stfoskey12 Emperor of Foskania

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    802
    Gender:
    Male
    Location:
    51° 26' N 0° 57' W
    I keep getting this message: "An unhandled exception occurred in Civ4BeyondSword.exe [6780]." Even if I restart the computer and continue playing, I will get the message at the same time. I'm not sure if the computer ran out of memory or if it's some strange glitch in the game where an event pops up that the mod can't handle.
     
  7. JosEPh_II

    JosEPh_II TBS WarLord

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14,963
    Gender:
    Male
    Location:
    Western IL. cornfields
    Why are you restarting your computer?

    Why not just go back to last autosave and see if you can play past the problem turn? Or the autosave before the last one?

    JosEPh
     
  8. stfoskey12

    stfoskey12 Emperor of Foskania

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    802
    Gender:
    Male
    Location:
    51° 26' N 0° 57' W
    I tried playing from the autosave, but it would crash at the same point. I tried restarting my computer because it said it was running low on memory. However, I have 8 GB of RAM and I wasn't playing any other games, so I'm not sure why it ran low on memory.

    By the way, I have Windows 8. I'm not sure if there are compatibility issues.
     
  9. JosEPh_II

    JosEPh_II TBS WarLord

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14,963
    Gender:
    Male
    Location:
    Western IL. cornfields
    How many Civs in your game? How big of a map? Do you have Revolutions Option Active? Barb Civ too?

    If you are playing RoM 2.92 and have Revolutions On, then in the late game there can be a Bad Bug with REV.

    Or you could be maxing out the game engine with Too many Civs and too many units. ( Are you getting close to 40+ Civs in the game? Playing on a Giant or bigger map?)

    Just saying you have an "unhandled exception" with out details from your game does not help figure out what is wrong. And you do realize that RoM 2.92 has no support. I try to help with basic matters but I can't fix any bugs.

    Zappara left several years ago.

    JosEPh
     
  10. stfoskey12

    stfoskey12 Emperor of Foskania

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    802
    Gender:
    Male
    Location:
    51° 26' N 0° 57' W
    The map was a large map with roughly 15 civs around 1900. The Rev mod is active and I'm not sure about the barb civ mod.

    With the unhandled exception error, I was wondering if the number 6780 had any significance.

    By the way, is Rise of Mankind: A New Dawn still supported?
     
  11. JosEPh_II

    JosEPh_II TBS WarLord

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14,963
    Gender:
    Male
    Location:
    Western IL. cornfields
    Yes Rom-AND is still actively supported. You just didn't go deep enough to get to it's sub-forum here in RoM's forum. It's under Modmods even though it is its' own stand alone mod now.

    JosEPh
     
  12. stfoskey12

    stfoskey12 Emperor of Foskania

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    802
    Gender:
    Male
    Location:
    51° 26' N 0° 57' W
    Cool. I'll try it when I get the chance.
     

Share This Page