1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

SCENARIO: Age of Imperialism; 1895-1924, Deluxe Version

Discussion in 'Civ3 - Completed Scenarios' started by El Justo, Aug 2, 2004.

  1. Mr. Scholar

    Mr. Scholar Chieftain

    Joined:
    May 11, 2015
    Messages:
    16
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    I finally found it! El Justo posted it on page 376. This is great news! I am sorry I hadn't seen this earlier.

     
  2. Mr. Scholar

    Mr. Scholar Chieftain

    Joined:
    May 11, 2015
    Messages:
    16
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    Unfortunately I am also receiving errors where the game mixes up terms and says things like (in the intro) "It is Airfield" (instead of 1895).
     
  3. MoistPete

    MoistPete Chieftain

    Joined:
    May 23, 2015
    Messages:
    2
    I had the same problem. As Civinator said a while back, it's caused by the update for the steam version adding a line into the labels.txt. To make everything right, you need to open the labels.txt in the text folder of the AoI folder, and add 'Unknown' on its own line between PING and Host on line 86. This sorted it out for me. I'll upload the fixed labels.txt as well. You just rename the old labels.txt in the AoI folder to whatever, then put in this one.
     

    Attached Files:

  4. Thrust123

    Thrust123 Prince

    Joined:
    Apr 21, 2004
    Messages:
    383
    Gender:
    Male
    Downloaded the two files from the dropbox links shown on this page. Looking at the scenario in the editor and at the units_32 pcx file the icons shown on the map don't correspond. Does anyone have a proper link to the complete scenario that is correct? Thanks
     
  5. CELTICEMPIRE

    CELTICEMPIRE Zulu Conqueror

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    4,393
    Location:
    Eastern Kentucky
    I've downloaded this scenario on other computers before, but I just can't find the link to the download on the first page.
     
  6. Laurana Kanan

    Laurana Kanan Don’t underestimate who I am.

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,814
    Gender:
    Female
    Location:
    Near the Greatest Snow on Earth
  7. CELTICEMPIRE

    CELTICEMPIRE Zulu Conqueror

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    4,393
    Location:
    Eastern Kentucky
    Okay, I downloaded the main file and accidentally had it be opened in the Civ 3 Edit program. I downloaded it three more times and it doesn't allow me to choose how to open it anymore.
     
  8. Vuldacon

    Vuldacon Dedicated to Excellence Supporter

    Joined:
    Nov 14, 2001
    Messages:
    6,451
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    CELTICEMPIRE... Download the Biq as well as the Main File.
     
  9. CELTICEMPIRE

    CELTICEMPIRE Zulu Conqueror

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    4,393
    Location:
    Eastern Kentucky
    But what program do I use to open the main file? Usually downloads on CFC just come in a regular folder.
     
  10. Wotan49

    Wotan49 amateur handicraftsman Supporter

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    830
    Please note:
    by ElJusto Post 1
    Installation Instructions:

    there are three (3) steps needed in order to properly DL the AoI v4.1 files:

    1.) move an existing AoI folder (if applicable) to another folder, rename it, OR simply delete it.

    2.) DL the large 657MB folder here

    once downloaded, extract both files (large folder & biq) to the following directory:
    Civilization III/Conquests/Scenarios
    *the exact file path differs slightly w/ the Civ3 Complete disc [i think]
    :think:
    I think the big file as AOL to unzip folder in conquest/Scenarios; in the same folder the file AoI5.0.zip asAOL5.biq
    (Civilization III\Conquests\Scenarios)

    Greeting
    :old:Wotan49
    :coffee:
     
  11. CELTICEMPIRE

    CELTICEMPIRE Zulu Conqueror

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    4,393
    Location:
    Eastern Kentucky
    The problem is that I can't get the file from dropbox. Once I download the main file something pops up asking me what app I want to use to open the file. I can't find an app that will work. I was able to open the map through C3CEdit but I can't figure out which app to use to open the main file.
     
  12. Vuldacon

    Vuldacon Dedicated to Excellence Supporter

    Joined:
    Nov 14, 2001
    Messages:
    6,451
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    CELTICEMPIRE... Download Both the Main File and the Biq and place both in your Civ III Conquests Scenarios Folder.
    Open with Civ3ConquestsEdit MFC Application then you should be able to double left click the Biq to open it.
    You might have a DLL problem concerning your Civ3ConquestsEdit.exe. Can you Open the Civ3ConquestsEdit.exe?

    Also Check your Computer to see that you have Administrative Privilege.
     
  13. Laurana Kanan

    Laurana Kanan Don’t underestimate who I am.

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,814
    Gender:
    Female
    Location:
    Near the Greatest Snow on Earth
    Are you saying that you can't open the .rar archive file that looks like this?
    Spoiler :

    If that's the case then you need to get either WinRar or 7-Zip to extract the files.
     
  14. CELTICEMPIRE

    CELTICEMPIRE Zulu Conqueror

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    4,393
    Location:
    Eastern Kentucky
    I never even saw anything that looks like that.

    I can open CivIIIConquestsEdit and I've saved the map, but I cannot open the main file with the art, civiliopedia, etc.
     
  15. Laurana Kanan

    Laurana Kanan Don’t underestimate who I am.

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,814
    Gender:
    Female
    Location:
    Near the Greatest Snow on Earth
    @CELTICEMPIRE Can you post a quick screenshot of what the downloaded file and the popup looks like?
     
  16. Vuldacon

    Vuldacon Dedicated to Excellence Supporter

    Joined:
    Nov 14, 2001
    Messages:
    6,451
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    CELTICEMPIRE... What do you mean by saying you cannot Open the Main File with art, civilopedia, etc...
    Do you mean that if you want to look at the Art Folder or any files you downloaded, you cannot?
     
  17. CELTICEMPIRE

    CELTICEMPIRE Zulu Conqueror

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    4,393
    Location:
    Eastern Kentucky
    This is the popup after the main file in finished downloading. I have no idea as to what app I should use to open it.

     
  18. CELTICEMPIRE

    CELTICEMPIRE Zulu Conqueror

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    4,393
    Location:
    Eastern Kentucky
    Correct.
     
  19. Vuldacon

    Vuldacon Dedicated to Excellence Supporter

    Joined:
    Nov 14, 2001
    Messages:
    6,451
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
  20. Laurana Kanan

    Laurana Kanan Don’t underestimate who I am.

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,814
    Gender:
    Female
    Location:
    Near the Greatest Snow on Earth
    @CELTICEMPIRE The file is in .rar format. Meaning that the folder and mod info has been compressed and packed in a data container. You'll need a program like WinRAR, 7-Zip, or WinZip in order to open the file and extract the mod folder.
     

Share This Page