1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

When will "Beyond the Sword" come out for mac?

Discussion in 'Civ4 - Macintosh' started by Sebiche, Mar 28, 2007.

  1. AlanH

    AlanH Mac addict, php monkey Moderator Hall of Fame Staff Supporter GOTM Staff

    Joined:
    Jan 9, 2003
    Messages:
    29,362
    Gender:
    Male
    Location:
    England
    The latest scoop from Glenda Adams of Aspyr, as posted at IMG. (see post #18)

    I think the sub-text is, "Don't hold your breath" :(
     
  2. gfeier

    gfeier King

    Joined:
    Dec 9, 2001
    Messages:
    887
    Location:
    In front of my Mac
    So Glenda said:
    "I'd love for us to do Civ: BTS for Mac. I can't say absolutely we'll never do it (thank goodness!) but also can't say 100% we are going to do it. There are non-technical reasons it hasn't come to the Mac yet, and being in Development, those are out of my control, unfortunately. In a perfect world we'd have ported it and released it simultaneous with the PC (which we could have done technically), but for no single person's or company's fault it didn't happen that way."

    Can anyone here think of any non-technical reason other than money that is holding this up?
     
  3. AlanH

    AlanH Mac addict, php monkey Moderator Hall of Fame Staff Supporter GOTM Staff

    Joined:
    Jan 9, 2003
    Messages:
    29,362
    Gender:
    Male
    Location:
    England
    Money is always at the root of any business problem. There is no such thing as an impossible problem, within the laws of Physics, if you are prepared to throw enough money at it. I don't think the laws of physics are under threat from the technology within BtS. However, if the amount of money required exceeds the return they think they can make then they won't do it.
     
  4. gfeier

    gfeier King

    Joined:
    Dec 9, 2001
    Messages:
    887
    Location:
    In front of my Mac
    Sounds like a marketing problem - it's a great title, but none of the Mac game companies seem to be very good at tapping the significantly increased user base. Maybe if they all merged...
     
  5. Anzuruna

    Anzuruna Chieftain

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Messages:
    5
    i would have guessed that they were still trying to convert the fanmade mods into mac friendly apps (not .exe), but it's been far too long. now they're probably all focused on Revolution. If it turns out crappy, i'm pissed that they wasted their time over macs
     
  6. Earthling7

    Earthling7 Chieftain

    Joined:
    Nov 30, 2005
    Messages:
    16
    Forget about the expansions, we want Civ4 Complete, as seen on Windows... oh, and it's cheaper than Vanilla Mac.

     
  7. Earthling7

    Earthling7 Chieftain

    Joined:
    Nov 30, 2005
    Messages:
    16
    Oh, and as it will be 3x the PC price, it would be nice to get it in the Special Edition Bible cover.
     
  8. Anzuruna

    Anzuruna Chieftain

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Messages:
    5
    a lot of game industries just put the expansion in with the vanillas in a lot of games...like RoN, so that may be what they are looking to do (hopefully)
     
  9. dojoboy

    dojoboy Tsalagi

    Joined:
    Dec 30, 2001
    Messages:
    4,280
    Location:
    Tanasi, USA
    Unfortunately, that's not the case w/ BtS. Glenda, from Aspyr posted at IMG that it was non-technical reasons for the indefinite hold on the mac BtS.

    post
     
  10. 5150

    5150 Warlord

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    107
    I got tired of waiting to pay more for an inferior product. I bought Civ Complete, and have been enjoying BtS running on Parallels for a few weeks.

    It's rock solid, fast (it doesn't slow down in the end-games), and completely enjoyable. Buying Aspyr products at this point seems to be a fool's errand.
     
  11. AlanH

    AlanH Mac addict, php monkey Moderator Hall of Fame Staff Supporter GOTM Staff

    Joined:
    Jan 9, 2003
    Messages:
    29,362
    Gender:
    Male
    Location:
    England
    @5150: I too run Civ4 Complete in Parallels, though I don't play full games - I only use it for my GOTM support activities round here. Have you found a way in Parallels to see all the graphics?

    On my system, leaderheads are only partially drawn - the 'Cheshire Cat' syndrome. There are also some situations where I see a brief map display without the fog of war. It's as if the translation process for DirectX -> OGL is not handling all the drawing layers all of the time. Maybe its down to my 7300GT hardware?
     
  12. dutchking

    dutchking Deity

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    3,317
    Bootcamp....

    I get no graphics bugs, it looks great. In Macintosh my Card was below specs. (contrasting the lie on the box...)
     
  13. AlanH

    AlanH Mac addict, php monkey Moderator Hall of Fame Staff Supporter GOTM Staff

    Joined:
    Jan 9, 2003
    Messages:
    29,362
    Gender:
    Male
    Location:
    England
    Never! I refuse to reboot OUT of OS X INTO Windows, just to run a game!
     
  14. 5150

    5150 Warlord

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    107
    I have the same issue. It's minor enough to me that I didn't even think about it when writing my last post. Compared to all of the graphics bugs on the Mac version, it's nothing.

    It seems to only effect the leaders that originally shipped with Civ 4. Those that came with the expansion packs (BtS for sure, and I think Warlords) appear just fine.
     
  15. couch-snow

    couch-snow Chieftain

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    4
    That's the last time I buy from Aspyr. It's just plain stupid to continue buying mac games. Awful ports, awful patches, not getting Beyond the Sword. I'm just going to buy Vista. There's no way a sane person would continue get any games on the mac.
     
  16. gfeier

    gfeier King

    Joined:
    Dec 9, 2001
    Messages:
    887
    Location:
    In front of my Mac
    If you want to run games, you might be better off with XP.
     
  17. couch-snow

    couch-snow Chieftain

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    4
    meh, in Canada they're both practically the same price. Better off with Vista, you get Direct X 10
     
  18. lostcause

    lostcause Aim to Misbehave

    Joined:
    Mar 26, 2005
    Messages:
    104
    Location:
    North Idaho
    As much as I want all my games to be able to run in OS X, I'm tired of waiting for Aspyr. I still hope they port it soon, but I'm buying a copy for Windows.
     
  19. Macintosh

    Macintosh Warlord

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    138
    Location:
    near Mannheim in Germany
    Not only that ... what about those guys using G5 Macintoshs. They cannot use Bootcamp at all. I am convinced there are still a lot of G5 users out there. What about them? Won't they play BtS, I am sure they want.
     
  20. couch-snow

    couch-snow Chieftain

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    4
    Yeah that really sucks. It really makes me want to switch to Linux even. I'm tired of all this compatibility and planned obsolesce crap laid down by those corporations. I really have given up on Aspyr though.
     

Share This Page