1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Acularius' GEM for Caveman2Cosmos

Discussion in 'Maps & Scenarios' started by Acularius, Mar 28, 2012.

  1. Acularius

    Acularius King

    Joined:
    Jan 22, 2012
    Messages:
    793
    Location:
    Ontario, Canada
    At the moment, Yue and Chola will result in a crash. Swahili does not and I can't figure out why. :/

    If someone can, give me a heads up, if not I'll have this wait until tomorrow and I can look up reference materials in the Civ fanatic forum archives of knowledge. :p

    They load up, and as far as I can tell, can be dealt with in diplomacy, but I have yet to get Yue and Chola working as a scenario choice.

    @Sgtslick
    Enjoy those weeks off!
     
  2. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,475
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Transferred from another thread:
    If anyone starts a new game and the volcanoes still act the way they do with the current SCN, pls let me know, thx. (provide screenie.)
     
  3. Acularius

    Acularius King

    Joined:
    Jan 22, 2012
    Messages:
    793
    Location:
    Ontario, Canada
    I'll start up a new game and find out, right now at work.
    Though this morning the SVN tortoise was being... 'unpleasant', giving me a lock out error. Hopefully when I get home this won't be the case but the usual fix to that problem has been re downloading the SVN in its entirety.
     
  4. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,475
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Yeah it did the same thing to me also, darn SVN :p
     
  5. Acularius

    Acularius King

    Joined:
    Jan 22, 2012
    Messages:
    793
    Location:
    Ontario, Canada
    Usually means I have to 'clean up' and then it will let me 'update', but the time in my morning is usually short. :p

    So I'm updating now and will start up a new game to check.
     
  6. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,475
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Yeah, thats why i keep two copies of the SVN one i keep updating about 5-6 times a day, and the other maybe once every 2 weeks or so, just incase, because i have noticed that the everyday updating screws things up sometimes, so i rely on the once every 2 week one to keep it better, because i get that darn Black Terrain alot lately.
     
  7. Acularius

    Acularius King

    Joined:
    Jan 22, 2012
    Messages:
    793
    Location:
    Ontario, Canada
    I don't think I've ever encountered the black terrain problem. I'll stop there or I'll jinx the situation forever more. XD
     
  8. chueche

    chueche Chieftain

    Joined:
    Jul 11, 2007
    Messages:
    95
    By me still works Yue also with the newest update not.
     
  9. wildsebo

    wildsebo Chieftain

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    9
  10. chueche

    chueche Chieftain

    Joined:
    Jul 11, 2007
    Messages:
    95
    The other civs also not go? I only try yue...
     
  11. Sgtslick

    Sgtslick Emperor

    Joined:
    Mar 15, 2002
    Messages:
    1,675
    Location:
    Melbourne
    It was a joke referring to Ori - the Civ4 event guy :)

    I updated the svn today and started new GEM game and volcano's were going crazy, got no screenie's of it coz I ended up just going into world editor and removing them all and after trying to edit the event and have it still pop up, I deleted it altogether.
    Posted this before about it in the bugs v23 thread
     
  12. Acularius

    Acularius King

    Joined:
    Jan 22, 2012
    Messages:
    793
    Location:
    Ontario, Canada
    Updated the GEM scenario.
     
  13. chueche

    chueche Chieftain

    Joined:
    Jul 11, 2007
    Messages:
    95
    I have still ctds with the last gem map and SVN 3003. I have try with aborigines, atztec and assyre, but after first turn i fall on desktop.
     
  14. Acularius

    Acularius King

    Joined:
    Jan 22, 2012
    Messages:
    793
    Location:
    Ontario, Canada
    Anyone else having these problems?
     
  15. philipschall

    philipschall Warlord

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    193
    yeah, i'm getting them too...
     
  16. Samin

    Samin Warlord

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    113
    I'm still using the previous version but after I fixed the civic for yagan it works fine now.
     
  17. Acularius

    Acularius King

    Joined:
    Jan 22, 2012
    Messages:
    793
    Location:
    Ontario, Canada
    Odd, I fixed it with my latest upload.
    The Yagan civic problem.
    Going to test to see if civfanatics properly uploaded it.

    *Looked at the 06-30-2012*
    Everything looks fine in regards to Yagan now.
    Keep me posted for more errors.
    Just remember Yue and Cholas still are not selectable from what I can tell.
     
  18. Samin

    Samin Warlord

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    113
    Well the volcano issue suddenly made the game really interesting:
    http://imgur.com/a/HOAAi

    I don't have the most recent screenshot, but just let me tell you, the dormant volcano eventually disappeared and London is no more (both because it interfered with the already established Paris and because this pre-historic terraforming cut it off from the coast).
    It's especially entertaining because I myself haven't got a single volcano this game. (But Paris is a freaking fire hazard)

    I play GEM because of the fun "what-if" scenarios, but I would have never guess one of those would be "what if britain was connected to mainland europe?". Well I hope that game keeps up with the surprises, your map is certainly full of opportunities for those.
     
  19. wolfman1234

    wolfman1234 King

    Joined:
    Mar 27, 2004
    Messages:
    764
    Location:
    Spain GMT+1
    I am having a lot of "Error in end player turn event handler..."
    "Error in begin player turn event handler..."
    "Error in unitkilled event handler..."

    With the pre-colombian GEM (30-6) and the SVN version from today (3013).

    Sometimes a CTD after this lines sometimes without UI.
     
  20. Acularius

    Acularius King

    Joined:
    Jan 22, 2012
    Messages:
    793
    Location:
    Ontario, Canada
    I'll keep an eye on your post in the bugs section, but I'm having only one of those problems.

    I'm thinking they might be linked to the Cholas and Yue, which are re-purposed China and India respectively.Only seeing it with my casual game as Yangshao and not the Let's Play Persia save.
     

Share This Page