1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

[BXP][Module] Native Civs Pack for BAT

Discussion in 'Civ4 - New Civilizations' started by NikNaks, Sep 22, 2007.

  1. NikNaks

    NikNaks Chieftain

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    2,972
    Location:
    England
    Annoyed about the fact that Native America got bundled into one? Thought the Totem Pole was inappropriate? Then I give you:

    Native Civs Pack
    Requires BAT 3.0.1

    This mod-mod replaces the Native American Civ with the Sioux Empire, and adds the Iroquois nation. The Iroquois come with a 3D leaderhead, UU and UB, and a diverse unit artstyle.

    Full Change List:
    Sioux:
    UB: Chief's Hut - Same bonuses as Totem Pole

    Iroquois:
    Start with Fishing + Agriculture
    UU: Brave - Replaces archer - Free Blitz promotion and 25% Forest Attack bonus
    UB: Longhouse - Replaces barracks - 5% of food kept after growth and free Woodsman I Promotion for all units
    LH: Hiawatha - Agg, Spi

    Credits:
    Sword_Of_Geddon for the idea and some pedia entries
    avain for Varietas Delectat
    bernie14 for almost all of the flavor units (including the Querechos)
    hrochland for building graphics
    mourndraken and Ekmek for the Hiawatha LH
    sepamu92 for the Atl-Atl
    Amra and Ekmek for the Ostenaco LH
    Ekmek for the Geronimo LH
    The Capo for the Cochise LH and Apache city list
    asioasioasio for the Buttonmaker
    gpshaw for various ideas

    Coming soon:
    Cherokee and Apache updates
    More leaders
     
  2. NikNaks

    NikNaks Chieftain

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    2,972
    Location:
    England
    Iroquois


    Apache:


    Cherokee:


    Units sample:
     
  3. Sword_Of_Geddon

    Sword_Of_Geddon The True Face of Equality

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Messages:
    12,782
    Gender:
    Male
    Location:
    New England, USA
    Awesome I'm sure people will love and enjoy this module. Thankyou for making it Niks it was a pleasure helping you.
     
  4. GeoModder

    GeoModder Chieftain

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    7,512
    Nice spreading, NikNaks.

    One suggestion tho. Can't you make it so that the AtlAtl still has a 100% defense on barb animals and no attack benefits towards them?
    And 5% of food kept for the Longhouse doesn't sound much. In gameterms it means a city must have grown 20 times before a player has an extra population out of it. 10 times with the Granary onboard of course.

    So, essentially, a player can have at most 2 times the population benefit out of it for his biggest cities only in a whole game.
     
  5. NikNaks

    NikNaks Chieftain

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    2,972
    Location:
    England
    Balance is the one thing this mod is going to be iffy on. I haven't actually played a game with it yet ;)
     
  6. Imperali

    Imperali Chieftain

    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    17
    Location:
    South England, United Kingdom
    Huzzah the Iroquois-Now i have a favourite civ from each contintate
     
  7. NikNaks

    NikNaks Chieftain

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    2,972
    Location:
    England
    Glad you like it :goodjob:
     
  8. Panjandrum

    Panjandrum Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2006
    Messages:
    35
    Blitz? For a move 1 unit? I dont think that promotion does what you think it does.
     
  9. NikNaks

    NikNaks Chieftain

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    2,972
    Location:
    England
    Good point. After it had attacked it wouldn't have any movement left... :blush:
     
  10. JimboVT

    JimboVT Chieftain

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    16
    This looks pretty cool but it doesn't do anything for me when I try to load it :confused: . I unzip it to :\Program Files\Firaxis Games\Sid Meier's Civilization 4\Beyond the Sword\Mods. Make a folder under Mods called Native Americans expanded. Then I go to Advanced and select load mod but it just gives me the standard Bts choices of civilizations, leaders etc . . .

    Could someone tell me what I am doing wrong as I would really like to try it out.:help:
     
  11. NikNaks

    NikNaks Chieftain

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    2,972
    Location:
    England
    You need to go into your BtS config file (My Docs/My Games/Beyond the Sword/Civ4Config.ini IIRC), and change
    ModularLoading = 0
    to
    ModularLoading = 1
     
  12. alerum68

    alerum68 Priest of Hiroshima

    Joined:
    Jan 3, 2004
    Messages:
    2,518
    Location:
    San Francisco, California, United States
    Very nice Nik! Going to be downloading and playing it this weekend.:)
     
  13. NikNaks

    NikNaks Chieftain

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    2,972
    Location:
    England
    Thanks! Please post any comments about balance :)
     
  14. Kukri

    Kukri Chieftain

    Joined:
    Sep 7, 2007
    Messages:
    16
    An atl-atl was Aztec & Mayan
     
  15. NikNaks

    NikNaks Chieftain

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    2,972
    Location:
    England
    True, but Atl-Atls were also used across the world.
     
  16. alerum68

    alerum68 Priest of Hiroshima

    Joined:
    Jan 3, 2004
    Messages:
    2,518
    Location:
    San Francisco, California, United States
    atl-atl are probably the first weapon that people ever created, after the spear was made. All societies on the face of the earth used them until they advanced their technology enough to no longer need them. So if it was around since the Upper Paleolithic (~15-20 thousand years ago) era, I'd guess that all American Indian societies used them at one time...
     
  17. Ekmek

    Ekmek on steam: ekmek_e

    Joined:
    Aug 7, 2002
    Messages:
    6,033
    Location:
    San Diego, California
  18. JimboVT

    JimboVT Chieftain

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    16
    Well I tried your suggestion and that kind of worked. I could select the Sioux, Cherokee and Iroquois as playable civs and I could go into the Civilopedia and see all the new content but when I tried to actually play a game Civ 4 would give me an error saying this program is closing (reason unknown as far as I can tell) and then it gives me the chance to send an error report to microsoft :mad:

    I get a similar error when playing the Revolution with AI barbarian autoplay mod but that one seems to close down civ in the middle of the game for me (on turn 400 for some reason). I don't know :confused: if your mod is flawed or maybe I got some corrupted files or something on my end. Most of the time I can play mods without any problems. I will fool around with it some more this weekend and see if I can figure out the problem
     
  19. NikNaks

    NikNaks Chieftain

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    2,972
    Location:
    England
    Well I can play a game at my end (tested it yesterday), so it's probably at your end.
     
  20. Ealdwulf

    Ealdwulf Chieftain

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    10
    I actually have the same exact error as Jimbo. Not quiet sure what's going on with it, I unloaded it all into the MODS folder, is this correct?
     

Share This Page