1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

C2C - UEM - Ultimate Earth Map 100% MOD and SVN update compatible by Pit2015

Discussion in 'Maps & Scenarios' started by Pit2015, Sep 25, 2015.

  1. Pit2015

    Pit2015 Emperor

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    1,257
    Location:
    Germany
    As said, if you use Caveman2Cosmos 40.1 then download UEM 4.1 map and start a new game.

    If you use Caveman2Cosmos SVN then download UEM 4.3 map and start a new game.

    If you want to use the latest Caveman2Cosmos version install SVN. Caveman2Cosmos SVN setup: SVN: https://github.com/caveman2cosmos/Caveman2Cosmos/wiki/Using-SVN

    INSTALLATION AND USAGE:

    NOTE if you use C2C 40.1 you need UEM 4.1 if you use the latest C2C version via SVN or a higher version above C2C 40.1 then you can use UEM 4.3+ maps/scenarios:


    Get and download the Caveman2Cosmos mod, then:

    1. Unzip or copy the file C2C-UEM-ByPit2015-V4.3 to
    ...\Documents\My Games\beyond the sword\Saves\WorldBuilder

    2. RECOMMEND: If you use steam, use Civilization IV: Beyond the Sword Beta "Original release" in Betas in steam.

    3. Start Beyond the Sword select "Advanced" then "Load a Mod"

    Load the Caveman2Cosmos mod.

    Select Single Player then select "Play a Scenario", choose the scenario C2C-UEM-ByPit2015-V4.3 and start it.

    Play this scenario in eternity speed, otherwise you will get technologys to fast in later game when you manage to grow big.

    Highest difficulty level recommended for this scenario/map.

    Make sure to play on Deity and Eternity game speed, otherwise you get techs to fast.

    Please clear the cache folder before you start a new game. This removes the old cached data from your previously played C2C version and will help eliminate conflicts and oddities.

    This is the Path to the proper cache folder to clear (delete contents) for Win 10 users:
    C:\Users\"Username"\AppData\Local\My Games\Beyond the Sword\cache

    Also turn off damaging terrain in BUG on new games.

    Game on, have fun.
     
  2. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,588
    Location:
    Poland
    You need to remove FEATURE_RAINWATER_BASIN as it doesn't exist anymore
    Also change Version=12 to Version=13
     
  3. Pit2015

    Pit2015 Emperor

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    1,257
    Location:
    Germany
    Ok.

    RELEASED: C2C - Ultimate Earth Map V4.4 100% MOD and SVN update compatible.

    Changes in C2C - Ultimate Earth Map V4.4 100% MOD and SVN update compatible:

    Scenario/map adapted to latest SVN.

    Download at first posting here:

    https://forums.civfanatics.com/thre...-and-svn-update-compatible-by-pit2015.552901/

    Have fun - Pit
     
    raxo2222 likes this.
  4. Pit2015

    Pit2015 Emperor

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    1,257
    Location:
    Germany
    Btw, who did the new WB stuff? Looks cool, and improved some stuff fine.

    I will start a new long game soon now, any warnings to wait a bit currently now?

    A must see as time traveler, you can turn on subs in youtube...

    An overrated species Doku | ARTE

     
  5. Pit2015

    Pit2015 Emperor

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    1,257
    Location:
    Germany
    @Thunderbrd @raxo2222 and others: Guys, plz look into my options list, are these options good currently for a long game or any suggestions to change or add there something? Inquisitions option work now?

    Wich options may be added to increase the game experience?

    Current UEM options in scenario:

    Option=GAMEOPTION_COMPLETE_KILLS
    Option=GAMEOPTION_UNITED_NATIONS
    Option=GAMEOPTION_ADVANCED_DIPLOMACY
    Option=GAMEOPTION_ADVANCED_ESPIONAGE
    Option=GAMEOPTION_REALISTIC_CULTURE_SPREAD
    Option=GAMEOPTION_LARGER_CITIES
    Option=GAMEOPTION_UNLIMITED_WONDERS
    Option=GAMEOPTION_TELEPORT_HUNTING_AWARDS
    Option=GAMEOPTION_PEACE_AMONG_NPCS
    Option=GAMEOPTION_ANIMALS_STAY_OUT
    Option=GAMEOPTION_RECKLESS_ANIMALS
    Option=GAMEOPTION_INQUISITIONS
    Option=GAMEOPTION_NO_VASSAL_STATES
    Option=GAMEOPTION_REVOLUTION
    Option=GAMEOPTION_FIGHT_OR_FLIGHT
    Option=GAMEOPTION_REALISTIC_SIEGE
    Option=GAMEOPTION_GREAT_COMMANDERS
    Option=GAMEOPTION_MORE_XP_TO_LEVEL
    Option=GAMEOPTION_DOWNSIZING_IS_PROFITABLE
    Option=GAMEOPTION_ADVANCED_NUKES
     
    Last edited: May 25, 2020
  6. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,588
    Location:
    Poland
    Well all scenarios in SVN don't have any options defined in them to force players to choose options.
     
  7. Yudishtira

    Yudishtira Spiritual/Creative

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    2,746
    Location:
    Brisbane
    Would not play without: Complete Kills, Advanced Diplo, Advanced Espionage, Realistic Culture, Revolution

    Would never use: Unlimited Wonders, Teleport Hunting Awards, Animals Stay Out, No Vassals

    Training Wheels Options: Unlimited Wonders:lol:

    Tend to play with: UN, Larger Cities, Downsizing is Profitable, Advanced Nukes, Fight or Flight

    Tend to play without: Peace Among NPCs, Reckless Animals, More XP to Level

    Inquisitions: I can't see inquisitions ever being worth doing, and I would never do them even if they were, but I tend to keep the option on

    Realistic Siege: I hate the having to reduce the city before attacking. I have to try a game with this off to see if it's better.

    Great Commanders: I love Great Commanders, but they just make combat too easy, so I have to turn this one off.
     
  8. Pit2015

    Pit2015 Emperor

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    1,257
    Location:
    Germany
    Make more suggestions wich option works good and wich should i add to the list for a long game? If you see any that isnt on the list now.

    Any option needs to be removed because of problems for a long game?

    I pick the options that support UEM the best for a long hard game, what i want to know is, is there any option that should be added that works good or is there a buggy in that list above that makes a long game impossible and should be removed?

    Ok i will consider to take unlimited wonders out when it makes the game more easy but AI builds wonders fast on deity, you never get to much. Great commanders is ok on deity, AI use them too.

    Any missing option in the list that should be added?
     
    Last edited: May 25, 2020
  9. Pit2015

    Pit2015 Emperor

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    1,257
    Location:
    Germany
    RELEASED: C2C - Ultimate Earth Map V4.5 100% MOD and SVN update compatible.

    HERE WE GO AGAIN! Ultimate Earth Map now with Earth + Space!

    Changes in C2C - Ultimate Earth Map V4.5 100% MOD and SVN update compatible:

    Space added to the UEM map/scenario!
    Map enlarged, largest detailed map ever done for CIV IV Beyond the Sword including massive scale earth.
    Now earth + space! Go form caveman2cosmos, try to survive or try build a super power and keep earth at peace or try to conquer earth.
    Map is now 232x200 and has now 46400 plots!
    Map starts at only about 1,8 GB RAM usage, great work on RAM saving and conserving from the mod team!
    UEM is a good inducement now to keep up the good work on RAM saving/conserving programming in the mod.
    Game option Unlimited Wonders removed from UEM scenario to make the game even harder.
    Detailed the earth terrain even more + some more map changes.

    Download at first posting here:

    https://forums.civfanatics.com/thre...-and-svn-update-compatible-by-pit2015.552901/

    Have fun - Pit

    @raxo2222 Plz check latitude setting and scenario file for any bugs and let me know if any fix is needed.
     
    Last edited: May 30, 2020
  10. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,588
    Location:
    Poland
    I'm getting MAF when opening it in worldbuilder.

    Also can't reveal map in debug mode.
    Bottom latitude should be -14 and top latitude should be 38 to make my latitude rescaling mod work.
    Latitude can't be bigger than 90.
     
  11. Pit2015

    Pit2015 Emperor

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    1,257
    Location:
    Germany
    Ok, fixed and reuploaded.

    Restart civ, then you should not get a MAF when opening in WB, somewhere is a memory leak, when you open 2-3 times a different scenario in WB then MAF, i get no MAF when i restart civ + mod and open WB then.

    @raxo2222 Also i running civ in windowed mode, may be a graphic problem on your side. Sometimes windowed mode makes games run better and use less RAM.
     
    Last edited: May 30, 2020
  12. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,588
    Location:
    Poland
    It appears maf was caused by high render quality and high resolution textures graphic options.
     
  13. Pit2015

    Pit2015 Emperor

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    1,257
    Location:
    Germany
    Ok, but i think i have that on, try windowed mode with full graphic settings, but maybe depends on how much RAM your graphic card has then.
     
  14. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,588
    Location:
    Poland
    I always use windowed mode.
     
    Pit2015 likes this.
  15. Pit2015

    Pit2015 Emperor

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    1,257
    Location:
    Germany
    @raxo2222 Wich one should be downloaded of your latitude mod mod for the map? I have to put that into the installation description...
     
  16. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,588
    Location:
    Poland
    SVN Rescaled Latitude Limits for Standard Solar System map
     
  17. Pit2015

    Pit2015 Emperor

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    1,257
    Location:
    Germany
    Ok, latitude mod mod download link added to installation description.

    Reuploaded UEM 4.5 found a bug, WB adds Victory=VICTORY_DIPLOMACY, that sucks.

    Changed to Victory=VICTORY_CONQUEST only.

    Starting new long game soon... :goodjob:
     
    Last edited: May 30, 2020
  18. MattCA

    MattCA Warlord

    Joined:
    Jan 25, 2019
    Messages:
    295
    Gender:
    Male
    There is a reason why C2C games crash before the 3.5/4gb limit.
    I would very much like to know that reason.
    The closest thing I've seen to a possible explanation was a recent post by Alberts2 metioning a possible 1gb limit for graphics ram. It's gotta be something like that or the lights thing billw fixed (probably his #1 contribution to the mod).
    If games are crashing from graphics or some other issue before reaching 4gb limit, then most memory modifications like removing building classes does nothing to help. Added/removing xml would also have no effect.
    Need more info.
     
  19. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    27,692
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    Yeah if you can figure that out it would mean a lot to our ability to plan around what's possible and what's not at least. I bet if you asked Bill on Discord he might be willing to investigate that further with you. I have little to no skills in that area myself.
     
    Pit2015 likes this.
  20. Pit2015

    Pit2015 Emperor

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    1,257
    Location:
    Germany
    Yeah is interesting, maybe also a memory leak somewhere, if i load 3 different (2 scenarios 3 times, first one then another then first one again) scenarios into WB one time in game then MAF, restarting civ no MAF, but well get a better graphic card. :thumbsup: I will investigate the RAM usage when starting new long game, keep up RAM conserving and develop it further, save units in citys to HDD if they are not used and so on...

    @MattCA Edit: Also when you quit out of WB back to game sometimes the minimap is not displaying anymore correctly, is totaly screwed up then, sometimes no problem.
     
    Last edited: May 30, 2020

Share This Page