1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

FfH2 0.30 Bug Thread

Discussion in 'Civ4 - Fall from Heaven' started by Kael, Dec 15, 2007.

  1. rusty217

    rusty217 Veil Fanatic

    Joined:
    Feb 25, 2007
    Messages:
    511
    Location:
    Nyx
    For Acheron to appear i think it is timed, so it would probably scale with gamespeed ?? And it also requires a barbarian city, so if there are no barb cities left then there is no chance of Acheron spawning.

    The Baron's percentage chance of converting enemy units is 25%
     
  2. smarpoe

    smarpoe Unfriendly neighbor

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    67
    Location:
    In the boondocks of PA.
    Good answer! Now that I recall, there were no active barb cities and thanks for letting me know about % chance.:goodjob:
     
  3. DemonMaster

    DemonMaster A.K.A. Fenhorn

    Joined:
    Oct 20, 2003
    Messages:
    1,645
    Gender:
    Male
    Location:
    Sweden
    Has anyone else noticed that the game crashed alot after a while. When the game makes a CTD, I start over and use a quicksave (I quicksave every turn thanks to this) and then I can play for one or alot of turns then suddenly it crashed again.

    I have a save but perhaps it is pointless because if I save right before I should end turn and it crash, if I start over from that save, it doesn't crash.

    Something I have noticed about this is when I played Svartalfar (Esus) and used my shadows masked (HN) the game crashes alot, but when I unmasked them it didn't. Perhaps it is the same now (I don't play Esus now, but other civs in the game are).

    When it starts to crash it usually crash ever (other) turn or so, but then suddenly it stops and I can play for another 30 turns whitout any crashes.

    Yesterday I played the dwarves and it ended up quite boring (too easy, everyone was good except me (neutral) and one other that was ashes). No one in that game was esus so no one had any shadows. That game didn't crash once. And yes I won.
     
  4. Raguel

    Raguel Chieftain

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    40
    I'm only on patch a, but:

    1. I can't remember the wonder, but I believe it's "Pact of the Nilholm" or something like that. After I get the giants, I can't group them with like or unlike units. only after I declare nationality and go to next turn can I group them.


    2. Evangelism still doesn't work for me (Sphener doesn't spread Order when taking a city). Is it no longer in the game?
     
  5. AMBusam

    AMBusam Chieftain

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Messages:
    65
    Patch C:

    I'm stuck 'Waiting for Civilizations' on this saved game.
     

    Attached Files:

  6. rusty217

    rusty217 Veil Fanatic

    Joined:
    Feb 25, 2007
    Messages:
    511
    Location:
    Nyx
    This is intended, hidden nationality units cannot be grouped becuase it cuased issues when the AI tried to group them with non Hidden Nationality units.
     
  7. jeff_vandenberg

    jeff_vandenberg Chieftain

    Joined:
    May 27, 2006
    Messages:
    36
    I have been playing Kurios and want to second the question about the Kurios Sprawling Trait. Is it not granting the augmented growth radius?

    I am using .30c
     
  8. vorshlumpf

    vorshlumpf Emperor

    Joined:
    Dec 5, 2003
    Messages:
    1,096
    Location:
    Victoria, BC, Canada
    Terra map (Huge) with Barbarian World enabled. All barb cities were put on an ice island, and not a single barb city was put on the 'Old' or 'New' World.

    Spoiler :
     
  9. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    This is a CtD caused by the Malakim Religious Fervor world spell. I will be fixed in patch "d".
     
  10. Heruwulfar

    Heruwulfar Chieftain

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    48
    Location:
    Sweden
    Playing as Calabim, patch b, I cant enter Elohim territory even though we have an open border agreement.

    Btw, why does it say Wolf under every guild icon in the Guild screen?
    Placeholders?
     
  11. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    This will be fixed in patch "d". Its being caused by a very confused barbarian bear that for some reason is sitting right in the middle of the sheaim empire and has no place to run to.
     
  12. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    The Elohim have used their "Sanctuary" world spell. It will wear off in time.

    The corp screen expects that a unit can found every guild. It cycles through each and being unable to find one (since we dont let units found guilds in the traditional manner in FfH) it ends with the last unit in the list, the wolf. I need to clean it up but its a pretty minor issue at the moment.
     
  13. Ozcor

    Ozcor Chieftain

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    15
    In further news of specialist bonus woes, the Scholarship civic does not grant the +1 science to each specialist. Once again, the bonus shows up on the specialist itself, but not in the totals. The +10% to science is apparently working and does show up in the totals.

    Also, the +5% bonus to GP production granted by Spirit mana doesn't seem to be working. Once again, appears when you mouse over the resource in the city screen, but does not show up when you mouse over the GP progress bar.

    Interestingly enough, the +1 science bonus from The Great Library is working fine. :)
     
  14. Gamestation

    Gamestation Introducing Servo

    Joined:
    May 24, 2006
    Messages:
    551
    Just a small issue to point out. Start a game on settler difficulty and get mining instead of crafting.
     

    Attached Files:

  15. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    This is being caused by excessive inflation. It will be fixed in patch "d".
     
  16. GePap

    GePap Warlord

    Joined:
    Feb 14, 2002
    Messages:
    109
    Location:
    Chicago
    sorry for the dumb question, but:

    I have MS Vista, and for the life of me, I can't find this directory (with FF and Age of Ice)- does it have a special name? My computer for some reason has separated BtS from the Firaxis folder, so in order to try to load this mod, I had to put it in the same directory as some other custom BtS mods like Diversica, and I still get this error.
     
  17. desemondez

    desemondez Trance Addict

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    91
    Location:
    Singapore
    I got this weird looking event, figured i might post it here.
     

    Attached Files:

  18. Fr8Train

    Fr8Train Chieftain

    Joined:
    Sep 1, 2004
    Messages:
    97
    Location:
    MN
    This is a strange error I'm getting. When I end my turn a barbarian settler starts blinking forever and it never comes back to my turn. I have attached my save.
     

    Attached Files:

  19. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    Im unable to reproduce this with patch "d". Its probably one of the issues that have already been fixed.

    @desemondez: ill fix that event in patch "d".
     
  20. Nicholzation

    Nicholzation Chieftain

    Joined:
    Sep 6, 2005
    Messages:
    19
    Ver. C Clan of Embers

    I had the bandits are stealing food event and only had one one option that wasn't gray (the spend 5 gold option). Couldn't send troops even though the city was garrisoned, couldn't ignore the problem, and couldn't make a deal with the Ratcatchers (I had the guild in my city).

    Edit: I had the same event later in the game, but this time all of the options were available.
     

Share This Page