1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Finnish Civilization Mod

Discussion in 'Civ3 - Completed Modpacks' started by Drift, Dec 4, 2003.

  1. Drift

    Drift It's a boy!

    Joined:
    Mar 31, 2003
    Messages:
    2,180
    Location:
    Tampere, Finland
    Good choice. Especially since high scores are the only thing copying files over originals has that scenario doesn't. Everything else is the same.
     
  2. Glorfinder

    Glorfinder Starfleet Commander

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    96
    Location:
    Finland
    i have that kind of programs (morphers) if you dont have i can send them to you?
     
  3. Narskis

    Narskis Chieftain

    Joined:
    Dec 7, 2003
    Messages:
    2
    Location:
    .fi
    I would like to know how permanently replace Korea with Finland, because I'd like to see the high score lists too and I don't mind missing Korea.

    Unless it can cause some random crashes or other problems?
    Please tell me how it's done.
     
  4. Gogf

    Gogf Indescribable

    Joined:
    Oct 12, 2003
    Messages:
    10,163
    Location:
    Plane Of Fish Sticks
    Okay, go into teh Civilization III/Conquests folder, and then back up the biq named "Conquests" (drag it onto the desktop or something like that). Then drag Drift's mod into the CivlizationIII/Conquests folder and rename it "Conquests". Just make sure you back up the original.
     
  5. Gogf

    Gogf Indescribable

    Joined:
    Oct 12, 2003
    Messages:
    10,163
    Location:
    Plane Of Fish Sticks
    @Drift, also making it the epic game will allow the little city view thing when you click on the eye.
     
  6. Drift

    Drift It's a boy!

    Joined:
    Mar 31, 2003
    Messages:
    2,180
    Location:
    Tampere, Finland
    I've looked into the subject and I think I can manage myself. Just give me some time - I've got loads of work until wednesday. After that, I'll start animating him. :)

    Alright.

    1. Extract the "finnishciv.zip" into a temporary folder.
    2. Find conquests.biq in your Civ3\Conquests\ folder and back it up.
    3. Find Civilopedia.txt and PediaIcons.txt in Civ3\Conquests\Text\ and back them up.
    4. Remove "read only" status (right click -> properties) of the "conquests.biq" in Civ3\Conquests\ and delete it.
    5. Copy "Finnish Civilization.biq" from the temporary folder into Civ3\Conquests\ and rename it "Conquests.biq"
    6. Go to your temporary folder and open "Finnish Civilization" folder. Go through the folders under it one by one, and copy their contents to the corresponding folders in Civ3\Conquests\Art\ or Civ3\Conquests\Text\. For example, copy the contents of \Art\Advisors\ to Civ3\Conquests\Art\Advisors\. Note that you have to create a folder "Jaeger" into Civ3\Conquests\Units\

    To ease copying million things into Civ3\Conquests\Art\ and *\Text\, you can make a zip out of the folders \Art\ and \Text\ in your temporary folder and extract it into Civ3\Conquests\ but if you are not familiar with zipping stuff, I suggest you do it by hand.

    If you have any problems, just ask.

    Edit: Gogf's instructions do not work. Use mine. :)
     
  7. Gogf

    Gogf Indescribable

    Joined:
    Oct 12, 2003
    Messages:
    10,163
    Location:
    Plane Of Fish Sticks
    Well, mine is the simplified version.

    You do need to copy all that stuff (sorry, I forgot you added units, and a leaderhead... woops).
     
  8. Narskis

    Narskis Chieftain

    Joined:
    Dec 7, 2003
    Messages:
    2
    Location:
    .fi
    thanks :)
     
  9. Drift

    Drift It's a boy!

    Joined:
    Mar 31, 2003
    Messages:
    2,180
    Location:
    Tampere, Finland
    Version 2.0 released
    New in this version:
    - Leaderhead is now animated.

    Download from post #1
     
  10. Shargon

    Shargon Chieftain

    Joined:
    Jun 14, 2002
    Messages:
    60
    Location:
    NorthPole
    Sauna improvement???

    what it does and where I can find it?
     
  11. Drift

    Drift It's a boy!

    Joined:
    Mar 31, 2003
    Messages:
    2,180
    Location:
    Tampere, Finland
    You can choose what it does and you can find it (just like 95% of all buildings and wonders) in Building & Wonder Graphics Libary in the Graphics Modpacks forum.
     
  12. Pangur Bán

    Pangur Bán Good Guy / Deviant (depending on context)

    Joined:
    Jan 19, 2002
    Messages:
    8,995
    Location:
    Albania
    This is a good civ-add Drift :goodjob:

    And only 2.2 MB. :eek:
     
  13. Drift

    Drift It's a boy!

    Joined:
    Mar 31, 2003
    Messages:
    2,180
    Location:
    Tampere, Finland


    Thank you. :)

    Well, usually it's the animated leaderheads that make civs big. Kekkonen's animations are really small and only about half of the frames are unique.
     
  14. Ankka

    Ankka Chieftain

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Messages:
    7,299
    Hmm... this looks nice... gonna give it a try. :)

    Seems almost like a Finnish- only thread here...:rolleyes::D
     
  15. Ankka

    Ankka Chieftain

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Messages:
    7,299
    Except that it doesn't work...:cry:

    I did all that was said in the readme.txt, but when I started a new game, it said some .flc file or so was missing...:confused: What should I do?
     
  16. Drift

    Drift It's a boy!

    Joined:
    Mar 31, 2003
    Messages:
    2,180
    Location:
    Tampere, Finland
    You have probably made some kind of mistake unzipping the mod. I just tested it by extracting the finnishciv2.zip into Civ3\Conquests\Scenarios\ and it worked perfectly.

    Are you sure you unzipped it into the correct folder? The unzipped mod should end up in folder Civ3\Conquests\Scenarios\Finnish Civilization\ if you did it right.
     
  17. Ankka

    Ankka Chieftain

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Messages:
    7,299
    :blush: I'm propably modpack unzip ******ed...

    I unzipped them directly into the scenarios folder, and didn't create a own folder...

    The ReadMe should say that.
     
  18. Drift

    Drift It's a boy!

    Joined:
    Mar 31, 2003
    Messages:
    2,180
    Location:
    Tampere, Finland


    You don't have to create any folders. The zipfile should create the "Finnish Civilization" folder and all its subfolders plus put all files in their right places. All you have to do is unzip finnishciv2.zip into civ3\conquests\scenarios\

    Do you have some kind of "do not extract pathnames" option marked? The zip works fine so the problem has to be in your extracting software.
     
  19. Ankka

    Ankka Chieftain

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Messages:
    7,299
    Yes, I was propably doing it wrong, I'll try again now, I was just copying the files into the folder, not extracting. :cringe:
     
  20. Rob (R8XFT)

    Rob (R8XFT) Ancient Briton Super Moderator

    Joined:
    Aug 11, 2002
    Messages:
    10,323
    Location:
    Leeds (UK)
    This is a really good mod. Thanks a lot!! :goodjob:
     

Share This Page