1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Interesting Screenshots

Discussion in 'Civ3 - General Discussions' started by kill fire, Nov 10, 2006.

  1. Theov

    Theov Chieftain

    Joined:
    Feb 11, 2008
    Messages:
    2,076
    Location:
    The Netherlands
    Yeah I changed some leaderheads and they look amazing.
    Wish there were some more female heads.
     
  2. Dumanios

    Dumanios MLG

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    4,874


    The resemblance is uncanny.
     
  3. Kirejara

    Kirejara Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    717
    Location:
    Northern Germany
    The eastern continent has seen some heavy fighting, even before I had made contact with it. The Arabians have been whipped out before I was able to meet them.

    Except of my conquest of Spain there has been no further border changes since them.



    And while I had noticed during first contact, that Korea has its capital in Mecca, I did only realise now, that all three remaining korean cities are former arabian cities, while the original korean cities have become part of England, Spain and recently Mongolia. :crazyeye:

    This is by the way the very first time I play the Mongols! :blush:

    And now, I am waiting for a Elisabeth making a wrong step. :trouble:
     
  4. Kirejara

    Kirejara Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    717
    Location:
    Northern Germany
    A chain of my workers shows excactly where the gaps in the K.u.K. Railroad of Austria were. ;)



    However the Austrians find this information not helpful. :D

    The KI seems not to be interestest to use their railroad for fast deployment of their troops, instead they have each and every time large gaps, that prevent them from doing this.

    And yes, I played this map a second time. :blush:;)
     
  5. Zefyrinus

    Zefyrinus Regent

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Messages:
    340
    Gender:
    Male
    Location:
    Sweden

    *cough cough* This is from a scenario with a random map. I had a galley with a spearman and settler, and found this Roman city Capua with no units nearby. *cough cough* So I landed my spearman next to it and took it. Later on, *cough cough* when the cities borders expanded, I got all the incense. Man, the smoke is so thick here. :whew:
     
    Quintillus, Meteor Man and tjs282 like this.
  6. agonistes

    agonistes wants his subs under ice!

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    2,103
    Gender:
    Male
    Location:
    Vermont
    Nice to see you are still around!
     
    Kyriakos likes this.
  7. Kirejara

    Kirejara Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    717
    Location:
    Northern Germany
    This ist the second Russian-Arabian-War.

    Imperiatrica Aleksandra was most forgiving to Caliph Abu Bakr at the end of the first War, but she now has ordered to conquer all of Arabia after the second snake attack by arabian forces. Abu Bakr even did not bother to wait until the peace treaty expired after the last war (think of the outrage between the KI players if a human would dare to do that ;) ).

    While the heaviest fighting is over, I noticed that the Arabian KI left a lovely area for a city unused, simply because it is a little too close to Bagdad and Damascus.



    Seriously, would any human player leave that place unused? :eek:
     
    Quintillus, Zefyrinus and Nathiri like this.
  8. Zefyrinus

    Zefyrinus Regent

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Messages:
    340
    Gender:
    Male
    Location:
    Sweden
    I'm playing a scenario, but with a random map. Look at this island. It's nine tiles long!
     
    Quintillus likes this.
  9. darski

    darski Regent in Training

    Joined:
    Jan 29, 2007
    Messages:
    3,068
    Location:
    Ontario, Can.
    My goodness. I like an occasional "Panama" city myself but that is to the nth degree.
     
  10. templar_x

    templar_x usually walks his talks

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    2,571
    Location:
    on a learning curve
    where did the town go?

    it's a size 1 town, but no single building is shown in the View City Screen. my 7-year old found out... :)
    t_x
     

    Attached Files:

  11. Civinator

    Civinator Blue Lion Supporter

    Joined:
    May 5, 2005
    Messages:
    5,399
    Can it be, that some graphics in your City View\ Miscellaneous and Buildings folders are missing or be set to transparency?

    Spoiler :
    BtW.: Here you can see some screenshots that I did to compare the city view graphics of normal C3C and the mod CCM2:

    Size 1, Era 1:

    Size 1, Era 2:

    Size 1, Era 3:

    Size 1, Era 4:

    City View Size 2 - Era 1:

    City View Size 2 - Era 2:

    City View Size 2 - Era 3:

    City View Size 2 - Era 4:


    If you want to see more screenshots about the city view in CCM2, you can do it here:
    https://forums.civfanatics.com/threads/ccm1-epic-mod.352057/page-92#post-14788517
     
    Quintillus likes this.
  12. templar_x

    templar_x usually walks his talks

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    2,571
    Location:
    on a learning curve
    don´t obtrude your science and your facts on us if we just love the mystery!

    :D
    t_x
     
  13. Zefyrinus

    Zefyrinus Regent

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Messages:
    340
    Gender:
    Male
    Location:
    Sweden
    :lol: It was the exact right size for three (poor) cities.
     
  14. justanick

    justanick Chieftain

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    844
    Location:
    Germany
    There is place for 5 metropolises with a total of 87 tiles. With commerce harbours they will generate a lot of commerce.
     
  15. Kirejara

    Kirejara Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    717
    Location:
    Northern Germany
    What an effort, just to get salpeter!



    On Tundra, Desert and Mountains can not be settled and my Fisherboats (naval construction unit) can not enter deep sea.

    This is the Warhammer 40K map with redistributed resources and starting positions. And while I have all of Europa and Asia and about half of Africa (the other half belongs to Carthago, they have not attacked me yet), there is not a single salpeter resource on the Earth part of the map (America has none too).

    On the other neither the French nor the Ottomans had salpeter too. They were the other nations in Europa and Asia beside me, but they attacked me...:trouble:
     
  16. Civinator

    Civinator Blue Lion Supporter

    Joined:
    May 5, 2005
    Messages:
    5,399
    Kirejara, what are your observations about the AI and naval construction units?

    In the tests of my mod the AI frequently disbanded their naval construction units without any reason and this also happened when those units were set to be 'not disbandable'.
     
  17. Kirejara

    Kirejara Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    717
    Location:
    Northern Germany
    Hi Civinator,

    my naval construction units are the Fishing Boat (0/1/2, Map Making and one foot unit as cargo) and the Supply Ship (2/2/4, Combustion and two units as cargo). They are marked both as transport and as builder in KI strategies.

    The KI builds sometimes some rather clueless searoutes in its territory, but mostly they used them as cheap naval transport.

    I have left them enabled, but I canceled the sea oil fields, because of that.

    But now my flock of Fisherboats has it next epic adventure ahead: returning to Europa in a 12 turn long journey for additional work in the homewaters.

    And because the seas around America are infested with dutch and egypt Pirate Ships, I have rushed the Coastal Ironclad HMBS Indefatigable in Artica to protect them (as the pirates have an attack strength of 2 or 3 depending on techlevel, they do not dare to attack an ironclad).
     
    Last edited: May 29, 2018
  18. Civinator

    Civinator Blue Lion Supporter

    Joined:
    May 5, 2005
    Messages:
    5,399
    Kirejara, thank you very much for your answer. I agree, that AI naval construction units (at least with our present knowledge) are not reliable and therefore its not the best idea to use them for connecting strategic or luxury water-resources. That´s why I did cut them out of my mod.
     
  19. Zefyrinus

    Zefyrinus Regent

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Messages:
    340
    Gender:
    Male
    Location:
    Sweden
    It'd take a million years to build the harbor, commercial harbor, aqueduct and hospital. :undecide:
     
  20. Kirejara

    Kirejara Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    717
    Location:
    Northern Germany
    Again no picture, Sorry!

    In my current running game is a long and bloody war between Ottomans and Chinese (I am nearly innocent in that ;) ).

    I observed how the strong ottoman navy bombed the defenders in the chinese city of Chengdu to pulp, so that some rather weak ground troops could take the city.

    And after two redlined Longbowmen took Chengdu, the complete ottoman fleet moved into the city.

    Only that the Chinese had their turn after the Ottomans. And they retook it in the very same turn.

    Meaning that some sorry Riders and Cavalry managed to cripple the ottoman fleet in one blow

    3 Battleships, 6 Dreadnoughts, 4 Ships of Line, 8 Armored Cruisers, 1 Heavy Cruiser, 3 Protected Cruisers, 4 Destroyers, 1 Destroyer Escort, 2 Ironclads, 1 Steam Frigate, 1 Aircraft Carrier and 2 Transports were scuttled in Chengdu (I checked via spy network).

    The Ottomans have only a handful of warships left, that were assigned to escort duty for troop transports.

    It is a pity that you can not capture ships and aircraft like workers when conquering a city.

    EDIT: In the very next turn, they repeated it in ottoman occupied Fuzhou. A Steam Barque with its escorts (1 Steam Frigate and 2 Destroyers) went into the harbour right before chinese T-34 and Riders overrun Fuzhou. :eek:
     
    Last edited: Jun 30, 2018

Share This Page

Ebates: Get Paid to Shop