ISDG 2012 - Server Announcements, Connection Issues and Questions

Discussion in 'Civ4 -ISDG 2012' started by Caledorn, Jul 7, 2012.

  1. Caledorn

    Caledorn Emperor

    Joined:
    Dec 3, 2005
    Messages:
    1,884
    Location:
    Arendal, Norway
    Because of a thunderstorm I've had to take the server down. I'll post when it's back up :)

    Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
     
  2. Caledorn

    Caledorn Emperor

    Joined:
    Dec 3, 2005
    Messages:
    1,884
    Location:
    Arendal, Norway
    Game back up. But may have to take it down again later tonight, as there is a risk of more thunder.

    Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
     
  3. Caledorn

    Caledorn Emperor

    Joined:
    Dec 3, 2005
    Messages:
    1,884
    Location:
    Arendal, Norway
    As I was unable to connect to the game myself (!) I manually saved and reloaded the game from that save. No idea what the problem was, but I can connect after the reload.

    Anyone with hosting experience, do you have any clue what this could've been? The PB was running and there were no apparent errors that I could see. When I connected I never got the Civ-selection screen, it just left me standing on "Connecting to host". No active players either according to Civstats, and the game was accessed like 20 minutes ago according to Civstats.
     
  4. DaveShack

    DaveShack Inventor Retired Moderator

    Joined:
    Feb 2, 2003
    Messages:
    13,108
    Location:
    Arizona, USA (it's a dry heat)
    This can happen when a player exits to desktop. Everyone should exit to main menu first, then exit to desktop.
     
  5. kjnoren

    kjnoren Warlord

    Joined:
    Apr 6, 2004
    Messages:
    103
    Location:
    Värnamo, Sweden
    Connection to server is down as of right now. Seems to be a problem with the server itself (not the pitboss software) or the connection to it.
     
  6. Caledorn

    Caledorn Emperor

    Joined:
    Dec 3, 2005
    Messages:
    1,884
    Location:
    Arendal, Norway
    No idea what caused it, but there was an error message in the PB command prompt window stating that the socket had been disconnected. Saved and reloaded, so game should be connectable now.
     
  7. DaveShack

    DaveShack Inventor Retired Moderator

    Joined:
    Feb 2, 2003
    Messages:
    13,108
    Location:
    Arizona, USA (it's a dry heat)
    This is another manifestation of the bug where a player is disconnected without going through the "exit to main menu" path.
     
  8. Caledorn

    Caledorn Emperor

    Joined:
    Dec 3, 2005
    Messages:
    1,884
    Location:
    Arendal, Norway
    Could all teams please inform the people that log in to the game that they should not use Exit to Desktop? Thank you.

    Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
     
  9. Filon

    Filon Chieftain

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Messages:
    69
    Location:
    Siberia
    aptmod - ISDG 2012 Desconectada
     
  10. Caledorn

    Caledorn Emperor

    Joined:
    Dec 3, 2005
    Messages:
    1,884
    Location:
    Arendal, Norway
    Fixed! User error on my side..

    Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
     
  11. Calanthian

    Calanthian Emperor

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    1,419
    Location:
    Netherlands
    If finished, please do not forget to end your turn..

    (it is of course something else, if some decisions still need to be taken..)
     
  12. Arkipeller

    Arkipeller Ancient of Lore

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Sandnes, Norway
    and people may check who is finished with their turns here:
    http://www.civstats.com/viewgame.php?gameid=2416
     
  13. Calanthian

    Calanthian Emperor

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    1,419
    Location:
    Netherlands
    Could the turn timer be reduced a bit?

    I see we have a real life turn timer of 55 hrs..
    (I guess two days was intended..)

    And as some teams don't end their turns, we could very well end up with each turn taking these 55 hrs..
     
  14. Magno_uy

    Magno_uy Warlord

    Joined:
    Jun 19, 2003
    Messages:
    273
    yeap.. initial discutions must be ended by now, and theres just to move a warrior/scout from here to there by now... :b:
    lets make this move forward a little faster :D
     
  15. Caledorn

    Caledorn Emperor

    Joined:
    Dec 3, 2005
    Messages:
    1,884
    Location:
    Arendal, Norway
    I cannot make that decision without admin approval, so I suggest this is posted in the admin request thread as well in accordance to what r_rolo1 has requested. :)

    Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
     
  16. Filon

    Filon Chieftain

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Messages:
    69
    Location:
    Siberia
    Atpmod Desconectada
     
  17. Caledorn

    Caledorn Emperor

    Joined:
    Dec 3, 2005
    Messages:
    1,884
    Location:
    Arendal, Norway
    Ah, thank you! Restarted it now, so should be back up and running. :)
     
  18. Filon

    Filon Chieftain

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Messages:
    69
    Location:
    Siberia
    Atpmod Desconectada, again?
     
  19. cav scout

    cav scout The Continuum

    Joined:
    Apr 4, 2008
    Messages:
    2,630
    Game seems to be running fine...
     
  20. Caledorn

    Caledorn Emperor

    Joined:
    Dec 3, 2005
    Messages:
    1,884
    Location:
    Arendal, Norway
    Restarted for good measure. There is a known issue with the mod that makes it unable to reconnect to the webinterface for some reason if it disconnects. So please continue to let me know if you see error messages, and I will restart it as soon as I notice! This will not interfere with the game though, as long as there are no wars. If there is a war it may require a timer adjustment/reload if it has blocked someone from connecting - but the APTMod team is working on finding a fix, and I hope they will have it fixed well in time before any major wars. :)

    Where do you get the messages about the disconnects, Filon?
     

Share This Page