1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

NEW Handicap's

Discussion in 'C2C mod mods' started by strategyonly, Apr 26, 2014.

  1. JosEPh_II

    JosEPh_II TBS WarLord

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14,963
    Gender:
    Male
    Location:
    Western IL. cornfields
    Fix Done SO.

    JosEPh
     
  2. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,286
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Thx buddy, :pat:

    Yeah, anyone that wants to change any of the things i put in or so, can do so, except the CityL/PlotL.
     
  3. JosEPh_II

    JosEPh_II TBS WarLord

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14,963
    Gender:
    Male
    Location:
    Western IL. cornfields
    :salute: Your Welcome :old: . :D

    JosEPh ;)
     
  4. jfk696

    jfk696 Chieftain

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Messages:
    35
    Hi everybody, I am curious about this modmod. Would somebody be able to basically summarize the status of it as of now? How effective? etc etc. I am reading through it but I am not really sure where its at thanks!
     
  5. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,286
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Its already in the core for option as a module, all you need to do is WHEN you start a game select "Nightmare mod",

    what it is, is a raising of DIFFICULTY levels by 2 tiers in each level of handicaps.
    Meaning Settler would now be Noble skill level, Noble would be Monarch, etc etc . . thx for asking . . .SO:)
     
  6. jfk696

    jfk696 Chieftain

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Messages:
    35
    Does that mean you could play immortal with its difficulty upped by 2 levels without the computer starting with 2 settlers?
     
  7. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,286
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    I have never seen any level except "settler" that has anything more than 1 settler . .unless you use advanced start . .

    but again ALL levels are 2 tiers up than normal core handicaps / /
     
  8. Harrier

    Harrier Chieftain

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    2,345
    Location:
    UK
    Not played Nightmare yet - but I assume there are some other crucial differences, other than just increasing the difficulty level by 2. If not, instead of playing 'Settler-Nightmare' - just play 'Noble'. :confused:
     
  9. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,286
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    It was mainly set up for those players that usually play on Deity, now they have 2 more levels they can play. .
     
  10. GiuseppeIII

    GiuseppeIII The Third Giuseppe

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    646
    Location:
    Chicago IL
    Is it not possible to just add in new difficulty levels then, so that these new difficulty levels can be used when using the difficulty changing option from the BUG menu (the one that changes your difficulty depending on how well you are doing)? If not could you replace the first two levels with these (I'm pretty sure no one plays on settler anyway)?
     
  11. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,286
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Sorry, i dont understand what u are saying?? :old:
     
  12. GiuseppeIII

    GiuseppeIII The Third Giuseppe

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    646
    Location:
    Chicago IL
    Why aren't the levels just accessible from the drop down slider, instead of being added to the options menu.

    This would allow these new difficulty levels to be used when using the BUG menu option flexible difficulty.

    However, if the amount of difficulty levels is hard coded into the game why don't you just replace these two levels with the first two levels as I am pretty sure no one plays on settler anyway. ;)
     
  13. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,286
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    If your talking about coding, i have no idea how to do that (you'd have to ask TB on that??)he is VERY VERY busy, and now he has started a new job also) in the discussion thread . .,
    and that of the 1st two wont be fair since, Nightmare, already starts as Warlord and Noble, so then you'd have 2 of the same things, 2 Warlords and 2 Nobles, doesnt make sense . .
     
  14. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    24,737
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
  15. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,286
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    I guess we could do that, but right now at the moment i cant remember why i didnt do that, :old:

    I believe it might have been because WE changed ALOT of stuff in the beginning and as a result that did not work out well . . .
     
  16. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    24,737
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    I know the property values are a little easier to work with with the nightmare mode. This is the one place where things aren't EXACTLY 2 levels different across the board.
     
  17. Noriad2

    Noriad2 Chieftain

    Joined:
    Oct 23, 2014
    Messages:
    1,125
    Gender:
    Male
    Nightmare mode is only relevant for deity and perhaps immortal (but that is a stretch).

    Why not remove nightmare mode altogether, and

    -make the new deity level as hard as current deity+nightmare,
    -make new emperor and new immortal somewhere between current emperor/immortal, and current emperor/immortal plus nightmare mode, in order not to make the difference between the difficulty levels too big.
    -and leave everything easier than Emperor unchanged?

    That would streamline difficulty level tremendously.
     

Share This Page