1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Quick Questions and Answers

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by ori, Sep 25, 2010.

  1. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,917
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    You can send a unit into the citadel and pillage the citadel (generates a bit of gold, heals the unit +25 HP and makes the citadel inoperative (no more -30 HP damage effect, until Harald repairs the citadel).

    Yes, you can claim the citadel for yourself if you conquer the city that "owns" the citadel tile. In that case, the citadel becomes your citadel, and enemy civs will experience the -30 HP damage effect. Alternatively, you can use your own Great General to "citadel-bomb" the citadel tile, which will also make that citadel your citadel.

    EDIT: Derp, I should remember to read the past page of a thread before responding. @beetle, :goodjob:
     
  2. reddishrecue

    reddishrecue Deity

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    5,391
    (Deleted )
     
  3. DaNuke

    DaNuke Warlord

    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    136
    Location:
    HueHueBr
    Why Theaters got removed?
     
  4. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,917
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    Theater's name was changed to Zoo. Same prerequisite tech (Printing Press), prerequisite building (Colosseum) and maintenance cost (2 gpt), but one less happiness (2 happiness). Stadium also got its happiness nerfed (just 2 happiness in BNW).

    Suspect the reason for the name change was to eliminate potential confusion with other buildings and wonders that have "theater" in their names and have Great Work slots, but that's just a theory.
     
  5. Alikalix

    Alikalix Chieftain

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    37
    Location:
    Białystok, Poland
    Firstable I'd like to sorry if same questions have been already asked, but I couldn't find anything.

    To the questions: Is there greek translation for civ5? For which languages were made translations besides official ones that we can see in game folders? And last question, can be workers animation (with shovels) added to some other military unit, f.e. rome legions have? Thank you very much
     
  6. iamdanno

    iamdanno Warlord

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    196
    Location:
    Oklahoma City, OK, USA

    Enhanced UI MOD by BC1
     
  7. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,917
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
  8. Hakuoh

    Hakuoh Warlord

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    115
    Btw is there a way for mods to stay active without reloading them all the time?
    Sometimes i just feel like starting a new game a alot because iam not statisfied with the Map etc.
     
  9. TurboJ

    TurboJ Warlord

    Joined:
    Mar 15, 2014
    Messages:
    282
    Gender:
    Male
    Location:
    Finland
    How do warmonger penalties work when you sell your captured cities immediately to an AI?

    Also, what happens if you capture a city, then sell it for gold per turn but another AI captures it before the GPT deal is over? Will the deal still stand?
     
  10. clearbeard

    clearbeard King

    Joined:
    Dec 17, 2004
    Messages:
    691
    Gender:
    Male
    Location:
    Delaware, USA
    As far as I can tell, warmonger penalties apply on city capture. I don't think selling off your ill-gotten gains would improve your standing with your opponents.

    In general, any time a portion of a deal becomes invalid, the entire deal is canceled. Most commonly this would be having a resource you're selling pillaged. That said, you are no longer the owner of the city in your example, the transfer is a one time event just like if you sold a lump sum of gold for gold per turn. The GPT would continue for its duration unless you went to war against your trading partner.
     
  11. Peter Sagan

    Peter Sagan Warlord

    Joined:
    Jun 4, 2013
    Messages:
    108
    Location:
    Belgium
    Does Lake Victoria count as a fresh water tile?
     
  12. reddishrecue

    reddishrecue Deity

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    5,391
    No, lake victories doesn't count as a fresh water tile.
     
  13. TurboJ

    TurboJ Warlord

    Joined:
    Mar 15, 2014
    Messages:
    282
    Gender:
    Male
    Location:
    Finland
    Is there a link that would explain in detail how the BNW trade route / money system really works?

    I don't seem to understand just how to optimize the money output, to which city build the East India Company, and how resource diversity actually works in practice.
    Also, what else apart from the EIC can you do to lure AIs to send you trade routes?

    A completely different question: If you capture a city and sell it on right away, will it affect the 'sales price' if you first sell one of the buildings in the city?
     
  14. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,917
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    It does qualify as fresh water, for purposes of farming adjacent hills and getting the Civil Service boost from farms on adjacent tiles. It is not a lake for purposes of, e.g., the Aztec Floating Gardens.
     
  15. mokyo24

    mokyo24 Warlord

    Joined:
    Jan 16, 2014
    Messages:
    109
    I know this is a noobish question but, how would you know if a CS's resources have already been "depleted"?

    In a game as Venice with just 2 cities, I was looking for Coal to build Factories. So far the only CS that have an improved Coal is Jerusalem and it's ally Morocco, which have one unimproved Coal tile. I decided I'd just Puppet Lhasa and get my Coal from Jerusalem via alliance (it only have one copy of a Luxury, which is banned, making it unappealing). When I payed Jerusalem, I didn't receive any Coal!

    I waited a turn and it's still the same. Since Lhasa is just near Jerusalem I moved the unused Merchant to buy Jerusalem and there I confirmed that indeed the Coal was gone. I haven't seen Morocco establish an Ideology yet but maybe Ahmad already have Factories in his Production Queue. I checked all the tooltips for the CS but I don't see any indications that the items are already consumed.
     
  16. Peter Sagan

    Peter Sagan Warlord

    Joined:
    Jun 4, 2013
    Messages:
    108
    Location:
    Belgium
    Thanks!
     
  17. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,917
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    CS resources don't get depleted in the way your own resources get used. What you observed is a consequence of the CS not having researched Industrialization, and therefore does not recognize that it has coal. You can see it has coal, but the CS is ignorant of that fact.

    If the coal tile was unimproved, you could gift 200 gold to the CS and improve the coal, but since the CS already had a mine on that tile, you have to wait until the CS researches coal, or steal the coal tile with a Great General.

    I have no idea what you mean by "Since Lhasa is just near Jerusalem I moved the unused Merchant to buy Jerusalem and there I confirmed that indeed the Coal was gone."
     
  18. mokyo24

    mokyo24 Warlord

    Joined:
    Jan 16, 2014
    Messages:
    109
    It already have a mine on it but yeah maybe they haven't researched Industrialization yet. However, the lack of prerequisite tech can't seem to explain not getting the coal when I actually puppeted the CS.

    I just loaded an earlier save, puppeted Lhasa and left Jerusalem on it's own. I found another source of Coal that I overlooked, I'll try having that other CS improve it.
     
  19. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,917
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    Make sure the puppeted CS's mine tile actually has a completed mine on it. The graphic for an unfinished mine can be misleading -- check the tooltip for that tile.
     
  20. mokyo24

    mokyo24 Warlord

    Joined:
    Jan 16, 2014
    Messages:
    109
    I usually play in strategic view so I can see it's done. I've just finished searching through the forum and it appears to be a common problem. It seems that improvements don't connect newly revealed resources. Paying them to improve resources they haven't improved yet seems to work fine though.
     

Share This Page