1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Quick Questions / Quick Answers

Discussion in 'Community Patch Project' started by Theral, Aug 23, 2016.

  1. lijo

    lijo Chieftain

    Joined:
    Feb 13, 2021
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    How to install only the community patch, civ 4 diplomacy mod, luxury mod & EUI?
     
  2. Pilotis

    Pilotis Prince

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    496
    I selected 'no bad events' in game setup but I think I must have messed up something else as when an event triggers I get 'TXT_KEY_CITY_EVENT_HELP' (or similar) on screen. I think the event has triggered but can't really tell. How do I rectify please?
     
  3. psparky

    psparky Prince

    Joined:
    Feb 24, 2011
    Messages:
    526
    Gender:
    Male
    Texts of that form are defined in ...Sid Meier's Civilization 5\MODS\(1) Community Patch\Modules\Events\Text\en_US\city_en_US.xml. Is that file present?

    Which exact version are you playing with which VP mods?
     
  4. SLGray

    SLGray King

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    947
    Gender:
    Male
    Location:
    United Sates
  5. Pilotis

    Pilotis Prince

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    496
    The critical info you gave was the 'Events' folder location. I'd messed up. (Bit of a long story...) It's now where it belongs. I'll come back if I still have a problem but I suspect you've fixed it.
    Many thanks!
    Confirmed. All is now well. Thanks again!
     
    Last edited: Feb 19, 2021
  6. tsmith7163

    tsmith7163 Chieftain

    Joined:
    Sep 20, 2009
    Messages:
    17
    Quick question- playing 12/1 version with 2/4 beta patches with JFD papal and Prussia- I'm in industrial age- my diplomat in a friendly capital is not giving me information on their voting preference of them in the world congress -- was this feature removed, or do I have to get some advance technology, or building like the foreign bureau to make this happen or is a bug? thanks
     
  7. stii

    stii King

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    689
    Is covering fire (the promotion that gattlings have) mean to affect defence as well as attack? The description says -50% attacking armoured units but it also applies on defence.

    It makes some sense that landships beat up gattlings but they are currently a super hard counter and I'm not sure if that is intended.
     
  8. PortugeseChicken

    PortugeseChicken Chieftain

    Joined:
    Nov 3, 2017
    Messages:
    30
    Gender:
    Male
    Are the Celts only allowed one Ceilidh Hall each empire?
     
  9. stii

    stii King

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    689
    No you can make one per city.
     
  10. PortugeseChicken

    PortugeseChicken Chieftain

    Joined:
    Nov 3, 2017
    Messages:
    30
    Gender:
    Male
    My bad. Turns out the city didn't have an arena
     
  11. tsmith7163

    tsmith7163 Chieftain

    Joined:
    Sep 20, 2009
    Messages:
    17
    Another quick question- is there any way to stop merchant of Venice purchasing my allied city-states besides war?
     
  12. Recursive

    Recursive Covets Lands That You Currently Own Moderator

    Joined:
    Dec 19, 2017
    Messages:
    2,379
    Gender:
    Male
    Nope.
     
  13. frktest

    frktest Chieftain

    Joined:
    Oct 10, 2017
    Messages:
    48
    Gender:
    Male
    Location:
    Calliano AT Italy
    In my current gameplay I'm playng as Indonesian; I took over some cities and I do notice that sometimes I have the option to raze and sometimes I have not. I cannot see any reason for that, the cities that I cannot raze are not CS, do not have world wonders, nothing particular. Some was Atzec some was Spain and then Atzec; anyone does know way some cities cannot be razed?
     
  14. Solic

    Solic Chieftain

    Joined:
    Jul 20, 2020
    Messages:
    83
    Gender:
    Male
    I think holy cities and capitals cannot be razed.
     
  15. Recursive

    Recursive Covets Lands That You Currently Own Moderator

    Joined:
    Dec 19, 2017
    Messages:
    2,379
    Gender:
    Male
    You cannot raze:
    - Any cities if the "No City Razing" option is enabled
    - Any cities that you originally founded
    - Original capitals, including those of City-States
    - The Holy City of any religion
    - Any city which has a unique luxury on the city plot
     
    4CV and Solic like this.
  16. frktest

    frktest Chieftain

    Joined:
    Oct 10, 2017
    Messages:
    48
    Gender:
    Male
    Location:
    Calliano AT Italy
    Oh yes thanks, it is the last point - Any city which has a unique luxury on the city plot
     
  17. Recursive

    Recursive Covets Lands That You Currently Own Moderator

    Joined:
    Dec 19, 2017
    Messages:
    2,379
    Gender:
    Male
    Moderator Action: Stickied.
     
  18. roodyTpart

    roodyTpart Chieftain

    Joined:
    Mar 5, 2021
    Messages:
    3
    How can I remove the coastal fire only restrictions from certain units? In the CBP I found "NavalUnits.sql" and "CoreTableEntries.sql" which both contain references to "UPDATE Units SET CoastalFireOnly = '1' ".
    In NavalUnits, this line is commented out for four units. Un-commenting and changing the value to a 0 didn't seem to do anything. Modifying CoreTableEntries just results in a game crash upon load.
     
  19. saamohod

    saamohod Prince

    Joined:
    Jul 22, 2014
    Messages:
    593
    Location:
    Unoccupied Ukraine
    (Reported to GitHub, but maybe I get help here sooner)

    Reinstalled my game into a different drive, and now it doesn't load properly. I installed "Vox Populi including EUI", but no EUI folder is seen in ...Assets/DLC.
    When I set up a game with AIs and the game proceeds to create a map, a bunch of errors "Unable to load texture [...dss] or something like this pop up and then the game looks like this with messed up interface:

    20210305152521_1.jpg
     
  20. vyyt

    vyyt Deity

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Messages:
    2,301
    Location:
    Czech Republic
    The autoinstaller created the default (= wrong) folder structure on your drive C and put EUI there. Just move the UI_bc1 folder from drive C to the DLC folder where you had installed Civ5 (the path is analogous to the default one).
     

Share This Page