Rally Points

Discussion in 'Civ4 - Strategy & Tips' started by JulesDogg, Aug 4, 2012.

  1. JulesDogg

    JulesDogg Warlord

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    285
    Location:
    Liverpool
    Could somebody please remind me how to create rally points?

    Many thanks :)
     
  2. kossin

    kossin Deity

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    9,572
    Location:
    Canada
    Select city(ies), shift ctrl+right click target tile.

    To cancel, target the city.
     
  3. Gumbolt

    Gumbolt Phoenix Rising

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    23,402
    Location:
    UK
    Never tried this. How do you select the cities??? Click on them?
     
  4. lymond

    lymond Rise Up! (Phoenix Style!) Moderator Hall of Fame Staff

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    22,851
    Yep. CTL-click city (or maybe Shift-click) selects all of them, in which case you can set a single rally point for all cities.
     
  5. JustBen

    JustBen Prince

    Joined:
    Jul 25, 2003
    Messages:
    478
    Location:
    Eugene, OR
    Left click on the city's info bar on the map, where the growth/production timers are shown. This also gives you access to the city's build queue and governors. (To make the governor buttons useful, turn on the map's tile yield display.)

    Rally to the border:
    1. Ctrl-click a city's bar. (selects all cities on the continent)
    2. Shift-right-click a non-city tile. (rallies to the tile)

    Rally to a city:
    1. Ctrl-click a city's bar.
    2. Shift-left-click the target city's bar (un-selects it, since you can't rally a city to itself)
    3. Shift-right-click the target city's tile (rallies all other cities to this one)

    Clear rally:
    1. Ctrl-click a city bar.
    2. Shift-right-click that city tile.

    You can also rally cities individually but that can get messy. You can always clean it up with that last one.
     
  6. Pangaea

    Pangaea Rock N Roller

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    6,016
    You click on the city name, then it will glow a little when selected. You can select more cities with shift. All on the continent, IIRC, with Control, and the whole lot with Alt.

    Ah, just got ninja'd.
     

Share This Page