1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Utility requests thread.

Discussion in 'Civ4 - Utility Programs' started by The Navy Seal, Aug 6, 2007.

  1. The Navy Seal

    The Navy Seal Emperor

    Joined:
    Aug 4, 2006
    Messages:
    1,693
    Gender:
    Male
    Location:
    North Carolina
    ClassicThunder could you please give me a link to the tag editor.

    P.S Welcome to CFC FunkMaster Tut I know you joined in 2004 but it's your first post so welcome. [party]
     
  2. ClassicThunder

    ClassicThunder Prince

    Joined:
    Sep 15, 2006
    Messages:
    511
  3. The Navy Seal

    The Navy Seal Emperor

    Joined:
    Aug 4, 2006
    Messages:
    1,693
    Gender:
    Male
    Location:
    North Carolina
    Thanks this will be very helpful. :king:
     
  4. kristopherb

    kristopherb Protective/Charismatic

    Joined:
    May 23, 2006
    Messages:
    2,210
    Location:
    British Empire Soul:Tesco
    Is there a utility that tells me what is wrong with my MOD?
     
  5. ClassicThunder

    ClassicThunder Prince

    Joined:
    Sep 15, 2006
    Messages:
    511
    No. Post on the front page with details and people will help.
     
  6. david75hanjr

    david75hanjr Chieftain

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Messages:
    9
    I liked to know if anybody is working on updating Civ4 Editor to work with BtS worldbuilder map saves
     
  7. bundy

    bundy Chieftain

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    68
    Location:
    Zagreb, Croatia
    Is there new map genertaor to download becouse basic one in the game creates continentents with really un realistic and predictive shapes?
     
  8. Feeder74

    Feeder74 Chieftain

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    57
    @david75hanjr: Did you know you can just rename the files from various 3rd party map editors - they work for me,eg. MyTest.Civ4WorldBuilderSave will load in Civ4 Vanilla - but rename it too MyTest.Civ4BeyondSwordWBSave and it loads in BTS instead - I havn't had any problems so far doing this - not 100% sure - but you could at least give it a try...
     
  9. Owain

    Owain G Flashing Inaccessable

    Joined:
    Sep 7, 2003
    Messages:
    219
    Location:
    Tennessee
    I've been away from here for awhile, but this is something I'd be interested in as well... Anyo0ne know if anything like this is in the works or out and about?

    Thanks :D
     
  10. JohnYoga

    JohnYoga Prince

    Joined:
    Jan 23, 2006
    Messages:
    409
    Location:
    San Diego
    Hello Folks,

    I want to launch a mod from a list. I do not want to have to restart Civ to play a mod.

    I used to try the mod launchers from a year or two ago, but they don't seem to work anymore. Is there one out there which works with BTS?

    Thank you,

    John
     
  11. omglazers

    omglazers Warlord

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    126
    Location:
    Orlando, FL
    Program that somehow helps with city planning / dot mapping
     
  12. mourndraken

    mourndraken King

    Joined:
    Nov 11, 2003
    Messages:
    918
    Gender:
    Male
    Location:
    54°30′59″N, 128°35'59"W
    I'd love to see a BTS mod loader where you don't have to start the main game before loading a mod
     
  13. moopoo

    moopoo King

    Joined:
    Jan 5, 2008
    Messages:
    729
    Location:
    Adelaide, Australia
    to load up mods I created a shortcut of the main game .ini file on the desktop, and just edit that to load up the mod i want before i get into Civ. Quick, easy, and no modding/utility required.
     
  14. mourndraken

    mourndraken King

    Joined:
    Nov 11, 2003
    Messages:
    918
    Gender:
    Male
    Location:
    54°30′59″N, 128°35'59"W
    ic
    thanks moopoo
     
  15. `DG`

    `DG` Chieftain

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Messages:
    99
    seconded. Just a "simple" thing that let's you mix 'n match:
    - traits
    - unique units
    - unique buildings
    - starting techs
    - have a selection to allow "highly favourable mode" i.e. allows more then the usual number of each of the above
    - Optionally:
    * leader image upload
    * leader personality for AI
     
  16. NikNaks

    NikNaks Deity

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    2,972
    Location:
    England
    @'DG'
    Try Dale's CivCustomizer. It doesn't actually create new civs, but you get to pick the combinations you want during the game.
     
  17. JohnnyBeGood

    JohnnyBeGood Chieftain

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    18
    Location:
    PA
    Is there such a thing, I know about the one for Civ4. But, it doesn't work with BTS.

    Thanks.
     
  18. NikNaks

    NikNaks Deity

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    2,972
    Location:
    England
    Open it with Notepad. There are tutorials on how to do it.
     
  19. JohnnyBeGood

    JohnnyBeGood Chieftain

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    18
    Location:
    PA
    I have done a few searches but haven't been able to find it.
     
  20. Zebra 9

    Zebra 9 Emperor

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    1,554
    Location:
    Middle of Cyberspace
    Just for your info
    I'm currently working on zMod Maker. It will allow:
    1. Editing of XML via an interface, no more tags
    2. Editing World Builder Saves (Almost done, I can already place, read, and save terrains, features, and resources)

    :D
     

Share This Page