1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

v22 bugs and crashes

Discussion in 'Bugs and Crashes' started by strategyonly, Mar 28, 2012.

  1. Il Principe

    Il Principe Chieftain

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Messages:
    491
    Location:
    Hanau, Germany
    I admitetly down have it in there yet.
     
  2. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    Fixed now - pick up the latest SVN
     
  3. Filochard

    Filochard Chieftain

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Messages:
    51
    Location:
    Paris France
    I have a repeatable CDT

    it happens at the beginning of next turn

    Build 2521
     

    Attached Files:

  4. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    Build 2523 fixed a common CTD that was introduced a few days ago. Check with the latest.
     
  5. Filochard

    Filochard Chieftain

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Messages:
    51
    Location:
    Paris France
    I get the last SVN but still crashing
     
  6. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    It's a graphics crash of some sort - not in the DLL. Check to see what you're building in that turn (see if it still crashes with all cities building research). Might be an asset bug in something you're building.
     
  7. Filochard

    Filochard Chieftain

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Messages:
    51
    Location:
    Paris France
    I put all cities in research. Next turn I just have a pop up for the apostolic elections and a CDT
     
  8. Sgtslick

    Sgtslick Chieftain

    Joined:
    Mar 15, 2002
    Messages:
    1,675
    Location:
    Melbourne
    Below i have a screenshot while im talking to ragnar. I have military unit trading off - worker trading on. Notice he can trade Deer Riders, this is obviously a mistake since they are military units. Secondly he offers them free :confused:
    Spoiler :


    Oh & also when u hover cursor over deer riders it says (workers)
     
  9. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    Need a save in which this trade is acceptable to him (ideally proposed)...
     
  10. Sgtslick

    Sgtslick Chieftain

    Joined:
    Mar 15, 2002
    Messages:
    1,675
    Location:
    Melbourne
    pretty sure he contacts you first at start when turn loads, you can then see them/propose etc
     
  11. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    I've just played through this turn from your save game using the latest DLL and assets. It worked fine for me, included an election result popup at the end of the turn.

    Do you have any unusual options set (dynamic entities, stack attack, non-default show buildings level - that sort of thing)?
     
  12. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    Reproduced and pinned down. Its a bug in the XML that defines deer riders - they have:
    Code:
    			<bWorkerTrade>1</bWorkerTrade>
    He considers them worthless because he is valuing them as workers (for which purpose they are worthless!). This also explains why it's happening with military unit trading turned off.

    This is (I think) DH's unit, but since he is away a week or two I'll make the necessary fix in the SVN.
     
  13. Toffer90

    Toffer90 C2C Modder

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Messages:
    5,296
    Location:
    Norway
    Build(Lean-Tos) requires build(Stick Gatherers) which goes obsolete at tech(Fire Making). build(Lean-Tos) goes obsolete at tech(Architecture) which is 23 steps after tech(Fire Making).
    This has to be a mistake, most players will not be able to build Lean-Tos from mid-prehistoric into late medieval age.

    I suggest to make Lean-Tos go obsolete at Carpentry, or let both Stick Gatherers and Lean-Tos go obsolete at wood working/carpentry/fire making or something like that.

    I am playing the latest SVN version.
     
  14. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Chieftain

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    22,903
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    Which "Stack Attack"? The BTS one in the BTS options screen or the BUG one in the BUG options one? I have gone back to playing with both on. The only problem I have encountered is the one where you need to clink anywhere on the mini map to get the geme to continue.:)
     
  15. rwglaub

    rwglaub Chieftain

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Messages:
    323
    Anybody else getting a whole bunch of XML errors while loading?
     
  16. Baskedyt

    Baskedyt Concerned citizen

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    109
    Location:
    The Kingdom of Denmark
  17. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    It's playing through the end turn into the next turn fine for me. From the save I just immediately did an end-turn. At the start of the next turn is one attempt at diplomacy, and then notification of a great scientist having been born, before it goes into city build selections as normal.

    Are you doing anything else? What version are you running?
     
  18. ls612

    ls612 Deity Moderator

    Joined:
    Mar 10, 2008
    Messages:
    8,062
    Location:
    America
    If anyone was getting XML errors using the latest SVN version, they should be fixed now. I accidentally duplicated the <iCityAttack> tag for the Maceman, I should be more careful. :rolleyes:
     
  19. JosEPh_II

    JosEPh_II TBS WarLord

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    15,001
    Gender:
    Male
    Location:
    Western IL. cornfields
    Since SVN version 2516 selecting a settler (or high level settler like colonist etc.) the game momentarily hangs. Like it's got extra decisions to make or is confused. Then it rights itself and you can move, settle, etc. the settler. It's even worse if an Adventurer is in the same stack as the settler. And Do Not Ever load a settler onto an Adventurer! It takes forever for the game to figure out what it needs to be doing.

    And since this is mostly Koshlings area of expertise it's gonna be a bit before it gets fixed I'm afraid.

    JosEPh
     
  20. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,291
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    I believe he had a fix for that already, since the new SVN is 2541.
     

Share This Page