1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Wonder Ideas for C2C

Discussion in 'Civ4 - Caveman 2 Cosmos' started by Vokarya, Dec 18, 2011.

  1. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,544
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    There are some errors in your XML files. In particular your Building Class Needed sets. They should look lie this
    Code:
    			<BuildingClassNeededs>
    				<BuildingClassNeeded>
    					<BuildingClassType>BUILDINGCLASS_XXXXX</BuildingClassType>
    					<bNeededInCity>1</bNeededInCity>
    				</BuildingClassNeeded>
    			</BuildingClassNeededs>
    
    but you have
    Code:
    			<BuildingClassNeededs>
    				<BuildingClassNeeded>BUILDINGCLASS_XXXXX</BuildingClassNeeded>
    			</BuildingClassNeededs>
    
    This happens in three or four of your buildings. Also I think one of you building schema files may not be up to date as I get propertysource is not a valid tag.
     
  2. SargontheGreat2

    SargontheGreat2 Modder

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    760
    Location:
    New Jersey, USA
    Fixed Button Paths, Buttons, BuildingClassNeeded bugs, and other bugs
     
  3. Hydromancerx

    Hydromancerx C2C Modder

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    16,281
    Location:
    California, USA
    @Sargon

    Thanks! For now please work on the Kerala School of Mathematics that Fausmouse handed off to you. I will try to post more wonders for you soon.
     
  4. SargontheGreat2

    SargontheGreat2 Modder

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    760
    Location:
    New Jersey, USA
    EDIT: Kerala reuploaded with some bug that DH found and some that I found stomped
     
  5. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,544
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    @SargontheGreat2, you forgot to remove the citation numbers from the wiki text "[2]" for example in the Stratosphere Casino. Actually I think that may be the only one you missed.

    edit you also have a couple of tab characters in that text which causes problems.

    edit 2 I am still getting PropertyManipulators is used not not in schema in the Circus Circus Casino building infos file. I checked the schema file in that folder and it does not appear to be up to date since it does not have the tag in it.

    edit 3 BUILDINGCLASS_MUSEAM is wrong in Getty Center

    edit 4 in Bonneville building class file you have dropped an N in the default building ie it should be
    Code:
    			<DefaultBuilding>BUILDING_BON[B]N[/B]EVI[B]L[/B]E</DefaultBuilding>
    
    not
    Code:
    			<DefaultBuilding>BUILDING_BO[B]N[/B]EVI[B]LL[/B]E</DefaultBuilding>
    
    edit 5 there is something wrong in the Stratosphere Casino which I can't see but the building is not working at all.

    Do you want me to put the fixes up? I have done all but the Stratosphere Casino which I have deleted from my play version of C2C. I am still trying to find the error in my stuff but it is difficult with all these other errors around :D
     
  6. Dissonance

    Dissonance Warlord

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    164
    Location:
    Calgary, AB
    Most recent version produces an XML error:

    Tag: BUILDINGCLASS_MUSEAM in Info class was incorrect
    Current XML file is: modules\Sargon\Wonders\Getty Center\Getty_CIV4BuildingInfos.xml

    EDIT:

    Tag: BUILDINGCLASS_STRATOSPHERE in Info class was incorrect
    Current XML file is: modules\Sargon\Wonders\Stratosphere Casino\Stratosphere_CIV4BuildingInfos.xml
     
  7. SargontheGreat2

    SargontheGreat2 Modder

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    760
    Location:
    New Jersey, USA
    1st one fixed in above version already, now on SVN
     
  8. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,655
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    This should be in the bug/crashes thread, thx. . . SO
     
  9. climat

    climat King

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    734
    These may be reasons of this error:

    1. Stratosphere_BuildingClassInfos.xml may have to be named as Stratosphere_CIV4BuildingClassInfos.xml

    2. In Stratosphere_CIV4BuildingInfos.xml
    Code:
    			<PrereqOrFeature>
    				<PrereqFeature>
    				<FeatureType>NONE</FeatureType>
    				<bPrereqFeature>1</bPrereqFeature>
    				</PrereqFeature>
    			</PrereqOrFeature>
    This should be just <PrereqOrFeature/> or removed.

    After I modified these, there was no xml error during loading.


    + Now buttons of all added wonders are pink? (See attached image)
     
  10. Hydromancerx

    Hydromancerx C2C Modder

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    16,281
    Location:
    California, USA
    Thanks. Uploaded it to the SVN for you.

    EDIT: I am getting errors when loading the game. Please fix them Sargon.

    EDIT2: Make sure you read the Bug thread on a regular basis. Strategyonly seems to have posted so bugs in your mod. Please read what he said and fix them accordingly. Thanks!

    And please at least load up the game before posting attachments. Right now you have been having me upload broken files to the SVN. I would normally test them but I have been busy over the last few days.
     
  11. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    28,331
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    @Sargon: You can minimize your xml errors a LOT by using the debug dll as a last step check. To do this, rename the normal dll in the assets to end with something like '.core' and then take the dll that's in the assets where it's name ends in '.debug' and rename it to remove the '.debug'. Then load the mod. It will show you where your xml errors lie in 90% of cases. Reverse those changes to bring it back to the normal dll state.
     
  12. SargontheGreat2

    SargontheGreat2 Modder

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    760
    Location:
    New Jersey, USA
    Sorry, having friends over the past few days, and I'm sorry for not fixing those bugs. However, I think I know how to get around the files pretty well, and would like to keep working on the wonders. Are all the bugs gone, or am I debugging wrong, because opening the game is fine.
     
  13. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,544
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    I think all except the problem with the game text for the Stratosphere Casino are fixed. I can't see anything wrong but I keep getting the message "white space is not allowed" and then the whole text file is not loaded.
     
  14. SargontheGreat2

    SargontheGreat2 Modder

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    760
    Location:
    New Jersey, USA
  15. SargontheGreat2

    SargontheGreat2 Modder

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    760
    Location:
    New Jersey, USA
    What can I do next? More wonders, or fixing that bug, because honestly, I don't want to look through copied wiki text for an hour to find the problem
     
  16. platyping

    platyping Sleeping Dragon

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    4,626
    Location:
    Emerald Dreams
    Then just take 5 minutes to look for a new pedia entry elsewhere?
    Wikipedia isn't the only site to describe that building :D
     
  17. Hydromancerx

    Hydromancerx C2C Modder

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    16,281
    Location:
    California, USA
    @Sargon

    Here are some more wonders for you.

    Capuchin Crypt [Great Wonder]
    Req Tech: Divine Right
    Obsolete Tech: None
    Req Building: Graveyard
    Req Resources: Bones
    Cost: 1840
    Req City Size: 6

    • +3 :culture:
    • +1 Great People
    • More Likely to Generate Great Prophet
    • Can Turn 1 Citizen into Priest
    • Gives a Graveyard in every city
    • -5 Disease

    ---

    Gardens by the Bay [Great Wonder]
    Req Tech: Ecological Engineering
    Obsolete Tech: None
    Req Building: Ecoscraper
    Req Resources: -
    Cost: 25600
    Req City Size: 13

    • +1 :)
    • +5 :culture:
    • +2 Great People
    • More Likely to Generate Great Engineer
    • Can Turn 1 Citizen into Engineer
    • Gives a Ecoscraper in every city
    • -50 Air Pollution
    • -50 Water Pollution

    ---

    Bell Rock Lighthouse [Great Wonder]
    Req Tech: Sextant
    Obsolete Tech: None
    Req Building: Lighthouse
    Req Resources: -
    Cost: 2560
    Req City Size: 6

    • +1 Trade Routes in all Coastal Cities
    • +3 :culture:
    • +1 Great People
    • More Likely to Generate Great Merchant
    • Can Turn 1 Citizen into Merchant
    • Gives a Lighthouse in every city

    ---

    Azadi Tower [Great Wonder]
    Req Tech: Globalization
    Obsolete Tech: None
    Req Building: Museum
    Req Resources: -
    Cost: 8800
    Req City Size: 13

    • +8 :culture:
    • +2 Great People
    • More Likely to Generate Great Engineer
    • Can Turn 1 Citizen into Engineer
    • +5% :culture: with Ancient Ruins
    • +5% :culture: with Sculptures
    • +5% :culture: with Pottery
    • +5% :culture: with Tablets

    ---

    Thanks! :goodjob:
     
  18. SargontheGreat2

    SargontheGreat2 Modder

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    760
    Location:
    New Jersey, USA
    Maybe some bonus to Palace or Ancient Ruins, because it was meant to represent the entire history of Iran(Persia)
     
  19. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    As a general point (not strictly on Wonders, but they are the main reason it matters), there is a global max number of trade routes a city can have. This is in a global define, and in C2C is currently set to 16. It's actually pretty easy to reach this limit, as we have tons of buildings that add trade routes, and tons of Wonders that do especially. In my current game I'm up to 12 already as I enter the Middle Ages (none of which are from Wonders in that city).

    This can viewed as either a problem of it being too easy to get large numbers of trade routes (i.e. - a general building issue), OR a problem with the limit being too low. Either way though, it's easy to hit the limit and therefore have a lot of Wonders that effectively do nothing special at all.
     
  20. Hydromancerx

    Hydromancerx C2C Modder

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    16,281
    Location:
    California, USA
    Good idea. I tweaked it with new stats.

    I think the limit is too low. C2C has taken everything way beyond the default settings that a limit of 16 is WAY too low. Especially if we ever get to outer space trading.
     

Share This Page