1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

black tiles in C2C

Discussion in 'Bugs and Crashes' started by civhelp121, Jul 23, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dusckr87

    dusckr87 Prince

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    595
    What program did you use to unpack the fpk files?

    Specifically, since I have Vista 64, what version? Since PAKBuild 2.14 doesn't even recognize them as usable files.

    nevermind, figured it out. Now to test on SVN4192.
    It worked. It was the c2c.fpk (for me anyway), as that was the only one I unpacked. It was done by staring a save game from 3564 and no other prep work (I even kept the BTS cache).
     
  2. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,573
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    OK now do the opposite then, keep C2C in FPK and the others in the regular files, and if you dont mind 1 X 1.:mischief:
     
  3. JosEPh_II

    JosEPh_II TBS WarLord

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    16,250
    Gender:
    Male
    Location:
    Western IL. cornfields
    I had a HD 4650 w/512Mb. But after v22 of the Mod updated toa MSI R6450 w/2GB DDR3 ram for ~$60 USD and have not had a single problem with graphics so far.

    But it would seen Desolator has found the problem, great!

    And Thanks for helping and not baling on the Mod.

    JosEPh :)
     
  4. kiwitt

    kiwitt Road to War Modder

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Messages:
    5,549
    Location:
    Auckland, NZ (GMT+12)
    OK. I was thinking the same thing.

    EDIT: Report 1 by 1

    C2C.FPK only - Black Tiles :(
    DancingH_0.FPK only - Black Tiles :(
    Hydro.FPK - 1st test - No Black Tiles !!! :) - 2nd Test - Black Tiles :(
    Structures.FPK - Black Tiles :(
    Terrain.FPK - 1st test - No Black Tiles !!! :) - 2nd Test - No Black Tiles !!! :)
    Units.FPK - Black Tiles :(

    Hope this helps - I lost 2 hours of "gaming time" ;)

    I'll try to open each file manually in the terrain.fpk see if I can isolate further.
     
  5. dusckr87

    dusckr87 Prince

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    595
    Now see, it isn't the same for everyone. In my case, it was c2c that was the problem (though I was tempted to try terrain first as that would have been the logical one, I would think).

    EDIT---I'm not going to bother and try each one at a time myself, as I don't really have time in the next few days (and it involves exporting the SVN several times (which takes about 15 minutes each time, plus another 5 to copy to a new location, plus another 5-10 to load the mod) to get the original files, plus you did it already).

    I'm going to be honest here and I still think something else is "wrong", as the fpk files didn't change at all between SVN3564 and when I started having problems. This is a "cure", but not a "preventitive".

    EDIT #2---each revision does get worse, however. SVN4192 just needed c2c.fpk unpacked. SVN4222 didn't work with both c2c and terrain unpacked, so I simply did them all to save time. Curiously, when copying back into the proper folders there were duplicates (already there, not duplicates in the fpk). This may be one of the problems.
     
  6. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,540
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    @StrategyOnly Given the suggestion of duplicates existing do you reckon we should redo our FPK's? I'll see if I can go through and find where the duplicates are happening anyway just as a start.
     
  7. CiverDan

    CiverDan Warlord

    Joined:
    Mar 28, 2004
    Messages:
    256
    I am now getting black tiles also with V27 and later SVN updates. Never had a problem in the past, even on Gigantic maps. I have Windows 7 w/AMD Athlon II x4 635 4 GB RAM and ATI Radeon HD 4200
     
  8. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,573
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Sorry )it might be the meds, but i dont understand what he or you are saying sorry:blush:.
     
  9. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,540
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    No problem. Since you do the main FPKs any duplicates that exist will be in Hydro's or my FPKs. I am checking mine now. Just the units to check. I have found a few button duplicates most of which I can just delete from my FPK. One on mine is "better" than the one on yours so I will move it from mine to core. The only other so far is that there are two unit buttons called manta.dds one for the fish and one for a ship. I'll change mine and the fish unit art defines. Now to check for duplicates in the units folder. ;)
     
  10. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,573
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    OK i get it, thats the kind of problem we just had on the Adventurer we had it listed twice in the TXT area and it was causing problems:blush:, so i just re-named my stuff.
     
  11. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,540
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    Unfortunately it turns out that there were not and glaring problems here, but i will update my FPK as soon as I put the new animal art in it.

    Spoiler :
    Duplicates:
    Art/Interface/Buttons/Buildings
    - HuntingLodge.dds
    - mormon_cathedral.dds
    - mormon_monastery.dds
    - mormon_shrine.dds
    - mormon_temple.dds​
    Art/Interface/Buttons/Promotions
    - deception1.dds
    - deception2.dds
    - deception3.dds
    - heal.dds
    - seaanimals.dds
    - udg_free.dds (slavery promotion)​
    Art/Interface/Buttons/religions
    - Mormonism.dds
    - Mormonism_d.dds
    - Sikhism.dds
    - Sikhism_d.dds
    - Jainism.dds
    - Jainism_d.dds​
    Art/Interface/Buttons/units
    - Warballoon.dds
    - Assult_Ship_Button.dds
    - Barbary_Corsair.dds
    - barrageBalloon.dds
    - Blimp.dds
    - Drone.dds
    - EarlyBalloon.dds
    - F4_Button.dds
    - F4U_Button.dds
    - F14_Button.dds
    - F18_Button.dds
    - F22_Button.dds
    - F104_Button.dds
    - F111_Button.dds
    - FireBalloon.dds
    - Hawk.dds - replace the C2C one with the one in DH
    - Manta.dds (one is an animal (DH) the other is a construct (c2c)) Change animal one to Manta_Ray.dds
    - Medic_Button.dds
    - SteampunkBalloons.dds​
    Art/Structures/Buildings
    - Zizkov
    - HuntingLodge​
    Art/Units
    - Voodoo_dog **
    - workermarine
    - cog
    - fait_38 **
    - hawk
    - hospitalship **
    - medic
    - militia_infantry
    - militia_pitchforkman
    - Opel **
    - Panda
    ** these had their contents split between the core and my FPK so I moved them into core to make it easier to maintain later.
     
  12. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,573
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Dang actually thats quite a bit of overlapping, thx for doing that;)
     
  13. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    27,912
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    As I recall, we'd long ago determined that Black Tiles were being caused by any overlaps like these. It's my suspicion correcting these will clear up the vast majority of black tile problems.

    So GREAT job there DH!
     
  14. dusckr87

    dusckr87 Prince

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    595
    Interesting. When I unpacked the fpks, I had them overwrite the duplicates. I'll try ASAP without unpacking to see if I still get the black tiles (I was a little peeved this morning with the 325MB SVN update, but now I see why---well, this and the mp3s anyway).

    If this does work, it will save me about 5 minutes in the pre-load time. If it doesn't, I can live with the extra 5 minutes and no fpks. It's certainly better than futzing around for an hour trying something else (and I've updated 3 times now by unpacking the files and it has worked each time, though I do all of them just in case).

    EDIT--4262 didn't work packed (but did unpacked of course). There were still 4-5 duplicates in c2c.fpk (this was an hour ago and I didn't write them down), and 3 in the other ones (two buttons and "voodoo dog") if that makes any difference.
     
  15. DRJ

    DRJ Hedonist

    Joined:
    Dec 1, 2005
    Messages:
    1,514
    Location:
    Hamburg, Germany
    Just found a little glitch I'd like to report:

    When you get a great general and have it selected with another unit (in my case a horse rider) and then click on the "use great general as field commander" button, the other unit he was selected with at that time becomes a "field commander unit". It has no command range (although as the screenie shows "control 0/0") but its xp requirements for updates are like those of a field commander. In my case that was bad as the normal upgrades were 2/5/10/17/... but my horse now had like 3/7/15/25/...

    edit sry posted in wrong thread - please switch to general bugs thread :mischief:
     

    Attached Files:

  16. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,573
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Which flag is that, and how current are you on the SVN??
     
  17. AIAndy

    AIAndy Deity

    Joined:
    Jun 8, 2011
    Messages:
    3,418
    If overlapping between FPKs is a problem, then the C2C FPKs need to be checked against the base Civ FPKs as well.
     
  18. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,573
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    @ dusckr87 , kiwitt , CiverDan , DRJ

    What resolutions are you'll using?
     
  19. kiwitt

    kiwitt Road to War Modder

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Messages:
    5,549
    Location:
    Auckland, NZ (GMT+12)
    1920x1200
     
  20. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,540
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    Don't tell me I uploaded an old version of my FPK:( Voodoo Doge was one of those I moved from my FPK to the core one so there would not be any duplicates!
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page