1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Bug reports and technical difficulties

Discussion in 'RFC mod-mod: Classical World' started by srpt, Jul 29, 2013.

  1. Rod

    Rod Chieftain

    Joined:
    Sep 22, 2004
    Messages:
    754
    Location:
    Munich / Germany
    Hi,

    playing Quin and I noticed that there seem to be two different types of Slaves.

    Some give +80 on hurrying building (as intended by the Unique Power) and some give only +40.

    I actually gained Slaves in two ways. Some got enslaved after fights and some got enslaved after razing cities. Maybe there is some connection.
     
  2. srpt

    srpt Deist

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    2,025
    Location:
    Toronto
    thanks I will look into that
     
  3. Rod

    Rod Chieftain

    Joined:
    Sep 22, 2004
    Messages:
    754
    Location:
    Munich / Germany
    playing Quin and I do have a question about the 2nd goal.

    In 212 BC all cities of the Han core territory switch to the Han. Especially the city Luoyang is then fortified with like 8 Choko-Nus and Spearmen and what not.

    Hence the 2nd goal (which triggers in 210 BC) becomes all but impossible.

    I can understand that the 3rd goal involves you defeating the Han (or making peace with them and expanding elsewhere) but the 2nd goal ? This doesnt make sense!

    I suppose this is a bug as in 209 BC you suddenly get a message .. like "Rebellion! Han rebels threaten the unity of China !"
     
  4. Rod

    Rod Chieftain

    Joined:
    Sep 22, 2004
    Messages:
    754
    Location:
    Munich / Germany
    playing Celts

    I Moved all my units to Italy right from the start. I founded Lugudunom on the way, captured Massilia and razed Mediolanum (I am Barbarian you know).

    Finally I arrived at Rome and captured it as well (waiting a little bit until the Romans had moved most of their army out of immediate reach)

    As soon as I captured Roma in 263 BC I checked the goal and I tells me: "Goal failed". Why ?
     
  5. srpt

    srpt Deist

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    2,025
    Location:
    Toronto
    found the bugs in the Qin UP and the Celts UHV. I'm attaching fixes for those for people who don't have the svn. both files go in the Assets/Python folder.

    the 2nd Qin goal is a "by" goal. You need to control the required provinces sometime before 210BC.
     

    Attached Files:

  6. Sorindafabico

    Sorindafabico Chieftain

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    36
    The mod crashes while loading in recent revisions.

    I don't know if it's useful, but here's the error(?) log:
     

    Attached Files:

  7. srpt

    srpt Deist

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    2,025
    Location:
    Toronto
    I have never seen anything like that. anyone else getting that? my version is fine.
     
  8. PinkPallin

    PinkPallin Chieftain Supporter

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    216
    Location:
    Northern Italy
    I'm getting the CTD when trying to start with rev higher than 115.
    Code:
      Nome evento problema:	APPCRASH
      Nome applicazione:	Civ4BeyondSword.exe
      Versione applicazione:	3.1.9.0
      Timestamp applicazione:	4a0c27e6
      Nome modulo con errori:	CvGameCoreDLL.dll
      Versione modulo con errori:	0.0.0.0
      Timestamp modulo con errori:	52f450ef
      Codice eccezione:	c0000005
      Offset eccezione:	00118407
      Versione SO:	6.1.7601.2.1.0.256.48
      ID impostazioni locali:	1040
      Informazioni aggiuntive 1:	8485
      Ulteriori informazioni 2:	84853502223d8164a31468861a7c3d71
      Ulteriori informazioni 3:	a4ea
      Ulteriori informazioni 4:	a4eacf9d27e5ee8cb3a70ac0035eb8ab
    
    Windows 7 Professional 64 bit Italian, BtS 3.19 English.
     
  9. srpt

    srpt Deist

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    2,025
    Location:
    Toronto
    all I can suggest is delete everything and start again. sorry.
     
  10. SeekTruthFromFacts

    SeekTruthFromFacts Chieftain

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    656
    When I take a Pilgrim to the Hellenistic holy city, I can make as many Hellenic Missionaries as I want to and I still keep the Pilgrim. I assume that this is a bug rather than a feature since the Civilopedia says Missionaries are a National Unit.

    Spoiler :

     

    Attached Files:

  11. kneekal

    kneekal Chieftain

    Joined:
    Mar 4, 2014
    Messages:
    3
    Hi, thanks for this great mod.

    playing Tocharian, everthing is going fine until going researching agrairanism and therefore advance to the late (advanced) classical age. Suddenly with the window stating the progress, I loose for no reason.

    I think I had this problem with Gojoseon but I reinstalled the game so cannot check this.

    I have also experienced the problem with the Celts, when conquring Rome that sudennly I loose for not completing the colonization quest Celtic World.

    Thank you for any help. Tochars are my favourite Civ, so I'll be glad to complete the UHV. :king:
     
  12. srpt

    srpt Deist

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    2,025
    Location:
    Toronto
    fixed the pilgrim button

    as for the Tocharian and Celtic victory issues, was unable to reproduce them. I performed the same actions as you did and didn't get the same results. do you have any saves?
     
  13. kneekal

    kneekal Chieftain

    Joined:
    Mar 4, 2014
    Messages:
    3
    Playing Bactria the quest to have 3 Indian regions in 50 BC is accomplished immediately after the conquest of the regions, not in 50 BC
     
  14. srpt

    srpt Deist

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    2,025
    Location:
    Toronto
    the text was wrong. its now fixed.
     
  15. DC123456789

    DC123456789 Chieftain

    Joined:
    Feb 24, 2012
    Messages:
    3,060
    Location:
    Canada
    Still getting Vandal/Alan barbarians far too early (~10 AD ish).
     
  16. kneekal

    kneekal Chieftain

    Joined:
    Mar 4, 2014
    Messages:
    3
    played Celts, the UHC seems okey now :)

    Any clue for the Tochars problem? Thanks
     
  17. Jet

    Jet No, no, please. Please.

    Joined:
    Mar 16, 2006
    Messages:
    2,364
    Any idea why I'm getting "Failed to read worldbuilder file" from an SVN checkout?
    1. cd <civ 4 install directory>/Beyond the Sword/Mods
    2. svn co https://subversion.assembla.com/svn/rfc-classical-world/ "RFC Classical World" (Cygwin SVN) (Actually, I checked it out into a folder named rfc-classical and then renamed it in Windows Explorer.)
    3. start BTS => Advanced => Load a mod => RFC Classical World. Loads fine.
    4. Single => Play a Scenario => choose any of the 4 maps => "Failed to read worldbuilder file <the file>"
    5. Copied Assets/CvGameCoreDLL.dll from Assets/ up one level, didn't help.
    6. Also tried converting one of the Worldbuilder files to DOS line endings, didn't help either.
     
  18. srpt

    srpt Deist

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    2,025
    Location:
    Toronto
    maybe try grabbing the maps from the non-svn version?
     
  19. DC123456789

    DC123456789 Chieftain

    Joined:
    Feb 24, 2012
    Messages:
    3,060
    Location:
    Canada
    Axum's 2nd UHV goal is slightly bugged- it checks for if you're in the top 3 civs rather than the top 4.
     
  20. srpt

    srpt Deist

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    2,025
    Location:
    Toronto
    fixed in latest svn
     

Share This Page