1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Bug Reports and Technical Issues

Discussion in 'Rhye's and Fall - Dawn of Civilization' started by Leoreth, Sep 11, 2014.

  1. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,037
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    What do you mean by disappear? Does the building disappear from the building list or does its art no longer get displayed on the world map?
     
  2. ShinobiHus92

    ShinobiHus92 Chieftain

    Joined:
    Aug 3, 2019
    Messages:
    71
    Gender:
    Male
    Location:
    Amsterdam
    No it only disappears visually from the city and the Blue Mosque takes it's place
     
    Leoreth likes this.
  3. Hickman888

    Hickman888 Warlord

    Joined:
    Oct 13, 2019
    Messages:
    234
    Gender:
    Male
    Location:
    Texas
    Error whenever I open up the victory conditions screen, and whenever I end each turn. This error just came about once I took France as a vassal state.
    Spoiler Vassal Error :
    20200805180839_1.jpg 20200805180847_1.jpg
     

    Attached Files:

  4. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,037
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    I can't reproduce that, they're both present in 1700 AD and are visible as expected, adding the Blue Mosque to Constantinople in 600 AD also works without problems. Tried all possible city sizes.
     
    ShinobiHus92 likes this.
  5. ShinobiHus92

    ShinobiHus92 Chieftain

    Joined:
    Aug 3, 2019
    Messages:
    71
    Gender:
    Male
    Location:
    Amsterdam
    Spoiler Hagia Sophia problem :
    This is the original 1700 AD build with both the wonders active in the city, but they are not shown together Civottomans1.png
    Civottomans4.png

    By removing the Blue Mosque with worldbuilder
    civottomans2.png
    Now only the Hagia Sophia can be seen but if you add the Blue Mosque again Hagia Sophia suddenly disappears again
    Civottomans.png


    But if it can't be solved then nevermind but it's almost like they are the same building which it might explain why they can't be seen at the same time. Thnx anyway for checking it out tho :)
     
    1SDAN and Leoreth like this.
  6. Dominus the Mentat

    Dominus the Mentat Warlord

    Joined:
    Oct 29, 2018
    Messages:
    142
    Russia is not expanding to Europe anymore. In all games I have played, the AI focus in settling Siberia and the Black Sea region before the Mongol conquest event, leaving the regions of the Baltics without cities or under control of the vikings and the Polish. Even after a long time playing the AI ignore Europe.
    Civ4ScreenShot0357.JPG

    It's intended that vassal territories are not counted in UHV territorial goals ?
    Civ4ScreenShot0066.JPG Civ4ScreenShot0117.JPG

    Also, during the autoplay of the ottomans, I received this python exception 3 times.
    Civ4ScreenShot0315.JPG
     
    hnrysml, 1SDAN and Cypriot like this.
  7. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,037
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    Vassals only count if the goal explicitly mentions them.
     
    Dominus the Mentat likes this.
  8. JHLee

    JHLee Prince

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Messages:
    503
    "Islam spread to: 11.00% / 1809321648%"

    :confused: :confused: :confused:
     

    Attached Files:

    Leoreth likes this.
  9. TJDowling

    TJDowling King

    Joined:
    Jul 7, 2012
    Messages:
    681
    Running auto-turns this message is coming up every turn, not sure what it means or if it is significant. Also not sure if I'm up to date or if I did something wrong updating the mod. I just re-downloaded the develop branch because I messed the mod up beyond repair by my usual misunderstanding of how git works with switching between various mod mod mods.

    Spoiler :

    error.png
     
  10. Dominus the Mentat

    Dominus the Mentat Warlord

    Joined:
    Oct 29, 2018
    Messages:
    142
    Chinese pagan religious victory have a problem with its amount in the second goal and after it's completed, if any civilization grows population enough to take out your 25% of world's population you don't have accomplished the goal anymore. Save attached in case if this is a problem.
    Civ4ScreenShot0393.JPG

    After Judaism was founded many python exceptions have shown up. Save attached.


    Maya pagan religious victory is not working. When any unit is killed in a combat with a holkan, the food acquired is not counted in the goal. Also, the notification of acquiring food by research or combat dissapears after some turns from the event log. I have attached a save for this too.
    Civ4ScreenShot0398.JPG Civ4ScreenShot0399.JPG

    P.S.: For all the saves, just end the turn to see their issues.
     
    Leoreth likes this.
  11. JHLee

    JHLee Prince

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Messages:
    503
    Civ4ScreenShot0071.JPG
    Error with changeWar event handler.
    Happend when I took Rasht and established contact with the Mongols.
     

    Attached Files:

    Leoreth likes this.
  12. Caesar Augustus

    Caesar Augustus Prince

    Joined:
    Dec 11, 2001
    Messages:
    376
    Not sure if this counts as a bug but I just noticed that if you get to the bribery portion of a Congress you don't get the popup of the results.
     
  13. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,037
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    Please report a save where this happens.
     
  14. Caesar Augustus

    Caesar Augustus Prince

    Joined:
    Dec 11, 2001
    Messages:
    376
    Is there a way of seeing how many turns are left until a Congress?
     
  15. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,037
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    Maybe in worldbuilder?
     
  16. merijn_v1

    merijn_v1 Black Belt

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    5,894
    Location:
    The city of the original vlaai
    The GameData screen of the worldbuilder has an option to view/edit the amount of turns until next congress.
     
    Leoreth and Caesar Augustus like this.
  17. Caesar Augustus

    Caesar Augustus Prince

    Joined:
    Dec 11, 2001
    Messages:
    376
    So I checked and by complete coincidence one of my savegames was already the turn prior to a Congress where my cities got demanded.

    Edit: This is from the git update where the Canada UHV was fixed, not the 2-3 afterwards, if that makes a difference.
     

    Attached Files:

    Last edited: Aug 11, 2020
  18. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,037
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    Thank you for noting that. Can you indicate which city you demanded and how you voted on the claims? This is important because bribes only become available when a vote is close, so your choices are influencing it.
     
  19. Caesar Augustus

    Caesar Augustus Prince

    Joined:
    Dec 11, 2001
    Messages:
    376
    I picked Grand Forks. I didn't remember exactly what was claimed/voted so I ran the turn again and the AI claims were pretty different from one run to the next so I'll note where I think the claims differed.

    Yes on Mexico claiming San Diego from America
    Yes on Netherlands claiming Luderlitz from Germany (changed; they originally wanted a city from Argentina)
    No on Iran claiming Anqarah from Austria
    No on America claiming Boston from me
    No on France claiming Belem from Brazil (changed; I believe they originally tried to claim Sept Illes from me)
    No on England claiming St. John's from me
    Yes on Austria claiming Marseilles from France (changed; they originally claimed Warsaw from Russia)
    No on Russia claiming Rom from Austria (may have changed, I don't exactly remember)
    Yes on Portugal claiming Sevilla from Russia

    With this set up, I had the option to bribe England, Netherlands, Austria, Portugal, France, and Mexico over Boston; and Portugal and Mexico over St. John's. In both cases I offered no bribes and won both votes, but did not get to see the results pop-up.
     
    Leoreth likes this.
  20. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,037
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    Great, thanks. That should be sufficient.
     

Share This Page