1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Bug Reports and Technical Issues

Discussion in 'Rhye's and Fall - Dawn of Civilization' started by Leoreth, Sep 11, 2014.

  1. Leoreth

    Leoreth Prince of Blood Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    34,953
    Gender:
    Male
    Location:
    House of Hades
    Yeah, it's all fine, I am able to recognise the error from the exception message already. I don't know why rmontaruli brought up their own version, which only added confusion. I will ask if I need info which exact version it is (though it certainly does not hurt to state it when reporting errors).
     
  2. DanLT3

    DanLT3 Warlord

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    144
    Gender:
    Male
    Location:
    Sweden
    I'm playing Russia on game version 1.16.3.
    I have completed part 1 of UHV 1 already (7 cities in siberia).
    Still part 2 not done (railroad) with plenty of time left.
    I requested the city of Sapporo from the Japanese in a congress and got it.
    Instantly UHV 1 shows up as failed.
    Some bug?
    Attached savegames before and after the congress.
     

    Attached Files:

    Last edited: Jan 17, 2021
    Crimean Lord and Leoreth like this.
  3. rmontaruli

    rmontaruli Prince

    Joined:
    Sep 10, 2002
    Messages:
    433
    Location:
    Italy
    I try to guess.
    Sapporto is a port on Pacific Ocean.
    Sapporo is on an island.
    Maybe algorithm to check russian railroad does not contemplate a port on an island, and fails.

    I can't remember if the timeline for railroad is "in that year" or "by that year".
    If it is "in", that algorithm is checked every turn, because in the meantime you can lose land, or break your railroad.
     
  4. Leoreth

    Leoreth Prince of Blood Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    34,953
    Gender:
    Male
    Location:
    House of Hades
    I don't want to sound rude, but who are you trying to help with this?
     
  5. rmontaruli

    rmontaruli Prince

    Joined:
    Sep 10, 2002
    Messages:
    433
    Location:
    Italy
    I don't try to help, i just tried to guess what happened.
    If i'm not allowed to post in this section of this forum,i apologize and i'll never post in this section of this forum.
     
  6. Leoreth

    Leoreth Prince of Blood Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    34,953
    Gender:
    Male
    Location:
    House of Hades
    Why did you try to guess what happened? For what purpose?

    Immediately acting like you are "not allowed to post in this thread" is an incredibly defensive and childish reaction. I merely pointed out that your contribution is not very constructive and as we have seen in the past, can actually be distracting and confusing to people who are looking for useful information in response to their reports. Please examine yourself why you would react in such an over the top way to that.
     
  7. Strijder21

    Strijder21 Chieftain

    Joined:
    Aug 17, 2017
    Messages:
    87
    Gender:
    Male
    First time I pressed 'Next Turn' on this save, the American Manifest Destiny spawned right on top of Los Angeles and kicked me out; second time, they spawned in the mountains. Neither is probably intended.
     

    Attached Files:

    Crimean Lord and Leoreth like this.
  8. Leoreth

    Leoreth Prince of Blood Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    34,953
    Gender:
    Male
    Location:
    House of Hades
    That's 1.16.3, right?
     
  9. Strijder21

    Strijder21 Chieftain

    Joined:
    Aug 17, 2017
    Messages:
    87
    Gender:
    Male
    I don't know how to check my version, but I GIT synced the development version five days ago.
     
    Leoreth likes this.
  10. Visard

    Visard Warlord

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    209
    It might be connected to Japanese cities.
    I was playing Korean game yesterday on version 1.16.3.
    and when I conquered Kyoto ~900AD, the UHV 1(build cathedrals by 1200AD) shows up as failed immediately.
     
  11. Leoreth

    Leoreth Prince of Blood Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    34,953
    Gender:
    Male
    Location:
    House of Hades
    The issue was that the Japanese UHV condition that requires them to never lose a city erroneously made the conqueror's goal expire, instead of the owner's.
     
    Imp. Knoedel and DanLT3 like this.
  12. ariel552

    ariel552 Chieftain

    Joined:
    Jul 8, 2013
    Messages:
    34
    Location:
    Buenos Aires
    Bug with the Netherlands, it quits game, here's the savegame
     

    Attached Files:

    Leoreth likes this.
  13. Strijder21

    Strijder21 Chieftain

    Joined:
    Aug 17, 2017
    Messages:
    87
    Gender:
    Male
    Republic's effect (at least one slot for Statesman, Scientist, Merchant and Artist) either doesn't work, or works differently than I interprete it. I only have a scientist slot in all my cities.
     

    Attached Files:

  14. Leoreth

    Leoreth Prince of Blood Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    34,953
    Gender:
    Male
    Location:
    House of Hades
    You need to unlock the theoretical ability to have slots of that type. For example, before you can build Libraries, you will not get scientist slots.
     
    1SDAN and Strijder21 like this.
  15. Strijder21

    Strijder21 Chieftain

    Joined:
    Aug 17, 2017
    Messages:
    87
    Gender:
    Male
    Ah, that makes a moderate amount of sense. That also settles it for me whether it's worth it to tech Currency as Carthage (otherwise, you could really argue it is not worth the cost).
     
    1SDAN and Leoreth like this.
  16. Leoreth

    Leoreth Prince of Blood Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    34,953
    Gender:
    Male
    Location:
    House of Hades
    I am having trouble opening this save, what version of the mod are you using?
     
  17. Sergey_Kalinin

    Sergey_Kalinin Chieftain

    Joined:
    Jan 24, 2021
    Messages:
    16
    Gender:
    Male
    Location:
    Moscow
    Hello everybody! First of all thank you for a great job done! DoC is really th best mod ever made for Civ4, playing it all 2020 and now!
    I would like to report that UHV for Russia doesn't work. I play with the latest version downloaded from Git in scenario 3000BC for Russia, i expanded for the Pacific ocean and covered everything with my culture, have the railroad from Moscow to Vladivostok\Khabarovsk\Okhotsk by 1920 but when 1920 comes I receive the note that I fail my first historical goal :( I can attach savegames
     

    Attached Files:

    Leoreth likes this.
  18. Leoreth

    Leoreth Prince of Blood Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    34,953
    Gender:
    Male
    Location:
    House of Hades
    Sorry, but you founded Moscow 1N of the capital location, so unfortunately this doesn't count.
     
  19. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    2,733
    Is it specified ingame anywhere that for goals that list your capital's name you must settle on the starting tile?
     
    Enyavar and DarkLunaPhantom like this.
  20. Zaddy

    Zaddy Warlord

    Joined:
    Jan 14, 2018
    Messages:
    255
    Opening the stability/finance tab results in a python exception and no menu being drawn.

    Spoiler :
    upload_2021-1-24_20-13-37.png
     

    Attached Files:

    Leoreth and trevor like this.

Share This Page