1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

C3C v1.20 patch is out!!!

Discussion in 'Civ3 - General Discussions' started by player1 fanatic, Mar 31, 2004.

  1. Gen

    Gen Prince

    Joined:
    Apr 7, 2002
    Messages:
    518
    Location:
    Arcanus
    Well, was radio removed? Not really... no need to complain. In fact, it's now common knowledge of ancients:



    :D
     
  2. Pfeffersack

    Pfeffersack Deity

    Joined:
    May 10, 2003
    Messages:
    2,737
    Location:
    Germany
    Radio has also still an entry in the civilopedia(and the incorrect information it enables building of radar towers).
     
  3. Gojira54

    Gojira54 The folly of Man Supporter

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Messages:
    2,224
    Location:
    Monster Island black-sand beaches
    I only play single player, and absolutely hate the removal of Radio. I am sticking with 1.15. They REALLY need to do some explaining on this one.

    I usually defend Firaxis on these forums, but this patch to me seems to be a waste - a severe step backwards, and none of the major complaints are addressed in 1.20 that weren't in 1.15.

    I hope Firaxis lets someone post their reasoning.
     
  4. alexman

    alexman King

    Joined:
    Feb 28, 2002
    Messages:
    789
    Location:
    Maryland, USA
    I doubt their reasoning is different from what I wrote 5 posts above. I like the removal of Radio. It was a useless technology in the game.
     
  5. Civrules

    Civrules We the People

    Joined:
    Apr 6, 2003
    Messages:
    5,621
    Gender:
    Male
    Location:
    US
    Well, if corruption is not a problem, radio will be. ;)
    (Hinting that there will always be some aspects that players don't want or agree with.)
     
  6. Gojira54

    Gojira54 The folly of Man Supporter

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Messages:
    2,224
    Location:
    Monster Island black-sand beaches
    Very True. All of the changes they have done since the first release that I either did not like or did not care about they did because of user complaints. But some of the better changes came from that too. You take the bad with the good I guess. This patch just has too much bad and not enough good for me.

    I just see radio as a major advancement in human history. Changing tech prereqs is one thing, but removing a major tech to me is unacceptable. If anything the tech tree needs to be expanded to include more techs, with more complicated prereqs.

    I guess I am not a minimalist Civ3er.

    But oh well, that is what modding is for.;)
     
  7. Pirate

    Pirate Emperor

    Joined:
    Aug 5, 2003
    Messages:
    1,445
    Location:
    Washington, DC
    Seriously, Radio is huge in real life! In the game it was not, but that's no reason to remove it.

    Instead of removing it I would have liked to see an added effect for it. Maybe the real tech shouldn't be radio but "mass communication" and should reduce the "distance from the Capital" corruption effect. Los Angeles and Seattle are not corrupt simply because they are far from Washington DC because radio, telephone, television, and high-speed transportation make that distance negligible.

    Anyway, it's just dumb that radio is not recognized as a major technological advance...
     
  8. alexman

    alexman King

    Joined:
    Feb 28, 2002
    Messages:
    789
    Location:
    Maryland, USA
    Just pretend it's included in the Electronics advance.
    There are other even more important real life technologies that are not part of the game. You can't cram everything into an abstract game like Civ...
     
  9. Chris1111

    Chris1111 Lurker

    Joined:
    May 21, 2001
    Messages:
    264
    Location:
    A dark corner
    I take back my woohoo!!! :)

    If Electronics was removed as a requirement for Motorized Transportation why is there still an arrow pointing from it?? I wont mention the arrows leading to and from the void. ;) *coughs*


    Not a big deal but I mean come on it is a simple cosmetic change.
     

    Attached Files:

  10. alexman

    alexman King

    Joined:
    Feb 28, 2002
    Messages:
    789
    Location:
    Maryland, USA
    Delete (or rename to something else) the file: Conquests\Art\Advisors\science_industrial.pcx, and the tech tree background graphics will display properly. :)
     
  11. Gojira54

    Gojira54 The folly of Man Supporter

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Messages:
    2,224
    Location:
    Monster Island black-sand beaches
    I sense a 1.21 patch coming soon to fix all these remaining radio references.......
     
  12. Chris1111

    Chris1111 Lurker

    Joined:
    May 21, 2001
    Messages:
    264
    Location:
    A dark corner
    Thanks I will shut up then :p

    I guess they did it this way so people wouldnt accidentally lose their changes? *shrugs*
     
  13. Gojira54

    Gojira54 The folly of Man Supporter

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Messages:
    2,224
    Location:
    Monster Island black-sand beaches
    All my complaints aside, I DO like:

    * Railroads will always appear under captured cities if you have Steam Power.

    * Histograph keeps tracking defeated Civs

    * Implemented Allow Scientific Leaders Rule

    The rest either don't affect me or I just plain despise.
     
  14. Louis XXIV

    Louis XXIV Le Roi Soleil

    Joined:
    Mar 12, 2003
    Messages:
    13,579
    Location:
    Norfolk, VA
    Can someone post the new industrial age tech tree (one that works)?
     
  15. Mr. Do

    Mr. Do Emperor

    Joined:
    Oct 9, 2003
    Messages:
    1,970
    Location:
    UK
    I don't understand, what does tracking defeated civs entail?
     
  16. lbhhh

    lbhhh King

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    923
    Location:
    Montreal, QC
    They really need to fix this. Its weird to start a game knowing an industrial tech:eek:
     
  17. lbhhh

    lbhhh King

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    923
    Location:
    Montreal, QC
    Currently, when a civ is destroyed, the histograph stops calculating their score. The change brings back the way it was in PTW, i.e, defeated civs still have their score.
     
  18. The Templar

    The Templar Commissar

    Joined:
    Aug 5, 2002
    Messages:
    97
    Location:
    People's Republic of East Village
    Good grief, can't they redraw the damn the arrows right and remove radio properly? My mods are more professional than this.
     
  19. Sultan Bhargash

    Sultan Bhargash Trickster Reincarnated

    Joined:
    Nov 15, 2001
    Messages:
    7,608
    Location:
    Missing The Harem
    It was so disconcerting to me it almost made me ill. This is an outrage - how hard could it have been to install the patch and start the game before releasing the patch? I'm uninstalling this patch. Phooey.
     
  20. EddyG17

    EddyG17 King

    Joined:
    May 10, 2003
    Messages:
    779
    Location:
    Miami
    does this patch include previous ones?
     

Share This Page